Darek Zuk Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 To ja tylko dodam od siebie że porównując Smart powera(zwykłego nie plus) z psx-r do wzmacniacza 8a też z psx-r(zasilając sekcje niskotonowa w paczkach ) muszę przyznać że wygrana należy się wzmacniaczowi za lepszą kontrolę, szybkość oraz wygaszanie basu.Jest on też na moje ucho bardziej sprężysty oraz mocniejszy w wybrzmiewaniu.Instrumenty są wierniej odtwarzane. Piszę oczywiście o tym co słyszę u siebie w systemie porównując te dwa urządzenia. Pozdrawiam Roro ale nam system marzeń stworzyłeś 😉😁 Może podliczymy koszty koszty tego systemu?😁To może być ciekawa informacja jak kogoś poniesie fantazja. Policzyłem koszty i poza jednym elementem dvd które wziąłem używane reszta jest nowa cena całkowita to 13024gb co daje przy obecnym kursie 62515zl😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2019 Smart Power (obie generacje) ma zasilacz 180VA, natomiast wzmacniacze serii 8 mają 330VA zaś 8a i nowsze -350VA. Więc powinno być lepiej niż w SP :-) Dobrze że nie policzyłeś jeszcze kolumn Cyrus-bo trochę nie pasują ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 Ale Cyrus nie podaje ile W ma 8 po podłączeniu PSXR jedno co znalazłem ze bardziej chodzi o separacje sekcji cyfrowej ewentualnie poszczególnych stopni wzmocnienia. Macie ile W ma 8 z PSXR? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 21 godzin temu, Darek Zuk napisał: Jakie kabelki będziesz wpinał? Żadne firmowe z audiofilską historią, ale na dobrych rzetelnych komponentach 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 (edytowany) 9 godzin temu, Inferno napisał: Ale Cyrus nie podaje ile W ma 8 po podłączeniu PSXR jedno co znalazłem ze bardziej chodzi o separacje sekcji cyfrowej ewentualnie poszczególnych stopni wzmocnienia. Macie ile W ma 8 z PSXR? Tyle samo ma W. Edytowano 3 września 2019 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 (edytowany) 10 godzin temu, kaczadupa napisał: Tyle samo ma W. Też nie widzę żadnych informacji o zmianie mocy po podłączeniu psx-r na stronie Cyrus-a czy nawet na jakiś angielskich forach.Pewnie z psx -em zasilanie jest rozbijane na poszczególne elementy co odciąża zapewne trafo we wzmaku i pozytywnie wpływa na samo odtwarzanie Inferno--kabelki wyglądają zacnie..Już je masz podłączone czy dopiero dostaniesz? Pozdrawiam Edytowano 4 września 2019 przez Darek Zuk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 Darek Zuk Już je mam, to moje foto ale jeszcze nie podłączałem. Porządne przewody ale żaden hajend bo zbyt tanie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 KáCsa jeszcze nie miałem. Wyglądają nieźle Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 5 godzin temu, Inferno napisał: Darek Zuk Już je mam, to moje foto ale jeszcze nie podłączałem. Porządne przewody ale żaden hajend bo zbyt tanie 🙂 Myślę że inwestowanie zbyt dużych funduszy w druty przy naszym sprzęcie jest i tak zbędne..Jak najbardziej dobre jakościowo jak i brzmieniowo pod gust tak bez szaleństwa..Ciekawe jak Ci wypadnie brzmienie na nich.. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 Chciałem troszkę dłuższe, bo te co mam nie dadzą rady po przemeblowaniu a przy okazji jakieś sensowne żeby nic nie uciekało bokiem z moich Cytrusów. Chodzi o podłączenie wyjścia PRE do końcówek SmartPower. Jak już podłączę to napisze jak jest 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 5 września 2019 Udostępnij Napisano 5 września 2019 Jasna sprawa z tym traceniem dźwięku.Ja jak w końcu zawitam do Polski na stałe to chyba sobie sprawię kable od Pana Marka .Ceny są całkiem ok a jeśli chodzi o ich wykonanie to wygląda to naprawdę dobrze. Na razie na tym połączeniu o którym piszesz mam furutech za to dac do 8a mam chord i jest całkiem miło. Porównania jakby mogło być lepiej czy gorzej narażone jeszcze nie było.. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 września 2019 Udostępnij Napisano 5 września 2019 2 godziny temu, Darek Zuk napisał: kable od Pana Marka ? Masz jakiś link? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 września 2019 Udostępnij Napisano 5 września 2019 4 minuty temu, Inferno napisał: ? Masz jakiś link? Myślę że chodzi o https://mbaudiocable.pl/ Faktycznie bardzo porządnie wykonane przewody ma ten człowiek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 5 września 2019 Udostępnij Napisano 5 września 2019 (edytowany) Jak najbardziej chodziło mi o tą firmę i Pana Marka. Inferno-poczytaj sobie temat tu na forum.. Pozdrawiam Edytowano 5 września 2019 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2019 Nie tylko porządnie wykonane, ale i dobrze grające :-) Poza tym od Pana Marka Brożka można wypożyczyć kable i posłuchać ich u siebie (w typowych długościach-bo jak sobie wymyślisz jakąś dziwną/niechodliwą konfigurację/długość to może być problem). Pozdrawiam PS. Darek-niekoniecznie musisz czekać aż do powrotu do Polski... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 5 września 2019 Udostępnij Napisano 5 września 2019 (edytowany) Muszę poczekać RoRo . Mam tylko 9 miesięcy do powrotu do Polski na stałe a do tego w ciągu roku zmieniłem tyle elektroniki że cierpliwość mojej żony już się skończyła. Za dużo się dzieje i wszystkie środki idą treraz na wykańczanie lokum w Polsce 😉W przyszłym roku coś pomyśle z kabelkami m&b bo już pisałem z Panem Markiem i wygląda to naprawdę ciekawie. Słuchałeś tych kabli z Cyrus- ami? Pozdrawiam Edytowano 5 września 2019 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2019 Słuchałem z topowymi sprzętami Sansui. U siebie mam tylko cyfrowego XLRa Cristal Digital, więc tego do Cyrusa nie podłączę... Możesz napisać do Witka w klubowym wątku o kablach p. Marka Pozdrawiam PS. Przy okazji - pliiis do wszystkich - nie cytujcie całej wypowiedzi poprzednika, bo to nie ma sensu (a w dodatku mam jeszcze robotę ze sprzątaniem Forum). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 września 2019 Udostępnij Napisano 6 września 2019 Dnia 5.09.2019 o 14:29, RoRo napisał: Nie tylko porządnie wykonane, ale i dobrze grające 🙂 Ale warto też przemyśleć nie tak obcmokane przez audiobrać SOMMER SC-EPILOGUE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 22 października 2019 Udostępnij Napisano 22 października 2019 Nowy model wzmacniacza Cyrus One-Cast https://www.cyrusaudio.com/products/one-cast/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2019 Udostępnij Napisano 23 października 2019 Zamówimy i sprawdziny. Do tej pory Cyrus nigdy nie miał problemów z siecią. Ciekawi mnie to urządzenie. Oni działa chyba na zasadzie chromecasta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 23 października 2019 Udostępnij Napisano 23 października 2019 @S4Home to ja się zapisuje w kolejce na testy 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Poruszalem ten temat w kilku wątkach ale odpowiedzi ani odzewu wielkiego brak. W kolumnach podłączonych do Cyrusa One w wysokotonowych po przyłożeniu ucha bezpośrednio do głośnika słychać delikatne popiskiwanie czy też jak ktoś określił "pipczenie". Do tej pory nie uzyskałem odpowiedzi skąd to zjawisko się bierze. A dzwoniłem już i do salonu, w którym kupiłem i do polskiego dystrybutora. Rozmawiałem nawet z wystawca na AVS ale ten udzielił mi tylko lakonicznej odpowiedzi czy mi ten dźwięk przeszkadza 🙂. Dodam, że w kolumnach podłączonych do Cyrusa One cast na AVS to samo zjawisko występowało. Zasadniczo mi ten dźwięk nie przeszkadza, gdyż słychać go tylko z odległości ok 10 - 15 cm i to trzymając ucho vis a vis tweetera, ciekawi mnie tylko czy to jakiś niezamierzony kiks ze strony producenta czy po prostu tak już jest i tyle. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 A to nie będzie coś z głośnikiem wysoko tonowym w kolumnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Nie, bo w każdej kolumnie podłączonej do Cyrusa słychać ten dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 No coś takiego i na każdym źródle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts