RoRo Napisano 19 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Nie tylko Cyrus robi dodatkowe zasilacze do swoich produktów, więc tego bym się nie czepiał. Mamy takie firmowe zasilacze do dużego spektrum produktów począwszy od pre gramofonowego (Graham, Moon) aż po końcówki mocy. A z tym PSU to była ich pierwsza wtopa-ale mocna, bo opóźnienie bardzo duże i trudno na kogoś zwalić (covid czy łysy szaleniec). No i produkt z górnej półki. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Do mnie to nie przemawia , tym bardziej że słyszałem opinie nie specjalne. No chyba że ktoś ma kasę i kupuje bo ma być i koniec 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Ja wiem że mogą być różnice w zależności od prądożerności kolumn, ale u mnie akurat PSXR do Cyrusa 8.2 dawał różnicę na granicy rozpoznawalności. Było może trochę lepiej, ale jak poprosiłem Żonę o włączanie samego 8.2 lub 8.2 z PSXR to nie byłem w stanie rozpoznać. Większą zmianę zrobił mi interkonekt Argentum który się świetnie zgrał z Cyrusem - jego słyszałem zawsze. (ale też jego sam sobie podłączałem ) W każdym razie po pół roku porównań i bojów z Hypex, Cyrus został sprzedany. (ale dopiero po znalezieniu sensownego pre do Hypexa). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 (edytowany) Ach ten króliczek, ciagle przed nami i zaznacza nowe cele. Bynajmniej jest o czym czytam. 😉 Edytowano 19 stycznia 2023 przez Amarok 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mszysz Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 Witam. Jakie kolumny cyrusowcy polecają do swoich klocków? Obecnie mam Studio 16hz Canto One New - świetne głośniki ale chciałbym coś bardziej "rockowego" , przestrzennego, holograficznego? do 18m Miałem już Pmc db1 gold, Dali Opticon 2, Dali Grand Coupé, Rls Callisto III, Esy Ostinato i Continuum, Refy 350, Equilibrium Athmos i pewnie coś jeszcze. Mam DVD 8 jako transport, bluesound, Pre2Dac, Psx-R, X-Power Ps. Co do zasilacza Psx-R to działa on rewelacyjnie u mnie, czy to z końcówka czy z pre czy cd - różnica jest natychmiastowa, spektakularna. Są mieszane opinie na jego temat ale ja mieszkam w bloku, gdzie instalacja jest słaba i w nowym domu, a efekt taki sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrJ12 Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 Cześć, stałem się posiadaczem Cyrusa 8.2. Moja żona myśli, że podłączyłem radio samochodowe z lata 90tych i nie wyprowadzam jej z błędu 😆 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 I jak to gra według Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrJ12 Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 Gra lepiej niż wygląda 😆 Porównywałem z Magnatem 780 i tu zdecydowania lepsze wokale. Bardziej gładkie i łagodniejsza góra. Bas test bardziej spójny. Rega elex przegrała dołem. Przy cięższym kawałku było wszystko zlane, a w Cyrusie można było rozróżnić instrumenty. A przyjechałem z nastawieniem kupna Regi.... Musical M3si jakiś taki płaski. Z tymi trzema porównywałem bezpośrednio na moich kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 A z jakimi kolumnami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 1 godzinę temu, PiotrJ12 napisał: Cześć, stałem się posiadaczem Cyrusa 8.2. Gratki. Urocze maleństwo a z zasilaczem już wogóle. Z paczek genialna synergia z AP Classic 3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrJ12 Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 Też byłem tym zaskoczony wokalami, bo magnat jest raczej spokojny. Może kwestia lamp, ja mam psvane. Nie wiem. Mam jasne i szczegółowe kolumny Cabasse mc 170, ale coraz bardziej myślę czy ich nie wymienić na AP classic 8. Słuchałem ich z Cyrusem i było bardziej tak jak lubię... Chyba mi się gust muzyczny zmienia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek M Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 32 minuty temu, PiotrJ12 napisał: myślę czy ich nie wymienić na AP classic 8 Mam Cyrusa 8.2 właśnie z AP C8 - polecam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrJ12 Napisano 20 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 Trochę cenowo słabo z tymi AP C8. Muszę rozejrzeć się za używanymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrJ12 Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 A ma ktoś Diamondy 25 podpięte po Cyrusa? Nie ma zbyt mocnego i przytłaczającego basu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meaculpa Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 Skoro kolega Piotr pochwalił tak nowy zakup i wrażenia, to może ktoś z Was jest skuszony i chce kupic 8.2 do kolekcji? chętnie sprzedam swój 8.2 dac https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-stereo-cyrus-8-2dac-CID99-IDSwJ3h.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, meaculpa napisał: , to może ktoś z Was jest skuszony i chce kupic 8.2 do kolekcji? chętnie sprzedam swój 8.2 dac https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-stereo-cyrus-8-2dac-CID99-IDSwJ3h.html Takie tematy tu na giełdę kolego 😉 https://forum.audio.com.pl/forum/8-sprzedam/ Edytowano 22 kwietnia 2023 przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 2 godziny temu, meaculpa napisał: Skoro kolega Piotr pochwalił tak nowy zakup i wrażenia, to może ktoś z Was jest skuszony i chce kupic 8.2 do kolekcji? chętnie sprzedam swój 8.2 dac https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-stereo-cyrus-8-2dac-CID99-IDSwJ3h.html Jaka cena ostateczna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 Seba, @KrólKiczumasz zamiar przetestować Cyrusa??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 33 minuty temu, stach_s napisał: Seba, @KrólKiczumasz zamiar przetestować Cyrusa??? Na handel chciałem 🤪. Ale coś te cyrusy wiszą na olx i nikt ich nie bierze 😐. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 26 minut temu, KrólKiczu napisał: Na handel chciałem 🤪. Ale coś te cyrusy wiszą na olx i nikt ich nie bierze 😐. Kto nie ryzykuje ten nie ma 🤪. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 36 minut temu, KrólKiczu napisał: Na handel chciałem 🤪. Ale coś te cyrusy wiszą na olx i nikt ich nie bierze 😐. Bo to nic specjalnego 😋 Hegle bierz . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2023 Pierwszy gramofon Cyrus-światowa premiera miała miejsce na tegorocznym AVS 2023, hotel Radisson Blue Sobieski, pokój 615. Cena (bez wkładki) to ok. 22 tysiące zł. Oprócz tego można było posłuchać i zobaczyć sprzęt z serii XR (wraz z odpowiednią liczbą zasilaczy 😎), pre gramofonowe Cyrus (możliwość równoczesnego podłączenia aż 4 gramofonów! oraz wyjście XLR). Pozdrawiam 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 18 godzin temu, RoRo napisał: Pierwszy gramofon Cyrus-światowa premiera miała miejsce na tegorocznym AVS 2023, hotel Radisson Blue Sobieski, pokój 615. Cena (bez wkładki) to ok. 22 tysiące zł. Oprócz tego można było posłuchać i zobaczyć sprzęt z serii XR (wraz z odpowiednią liczbą zasilaczy 😎), pre gramofonowe Cyrus (możliwość równoczesnego podłączenia aż 4 gramofonów! oraz wyjście XLR). Pozdrawiam Bardzo fajnie to grało. Spędziliśmy tam kilka chwil z kolegą, a przesympatyczny Pan Bartosz tłumaczył nam, który zasilacz jest podłączony do którego urządzenia 🙂. A ja dostałem unikatową smyczkę Cyrusa. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 Też wczoraj porozmawiałem chwilę z panem Bartkiem, tyle że bardziej skupiliśmy się na nowym streamerze. Szczerze mówiąc to w ogóle zapomniałem gramofonie, dopiero post @RoRo m o nim przypomniał. Ale już było za późno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 31 października 2023 Udostępnij Napisano 31 października 2023 Niedawno dołączył do mojego zestawiku CD 8 se (po serwisie z wymienionym mechanizmem/laserem). Miałem już nie mieć CD, tylko streaming... Ale posłuchałem i jednak ta magiczna chwila słuchania CD :), jak z winylem. Do tego tak mi się ten maluch spodobał jak gra i wizualnie, że sprzedałem One i zamówiłem coś co będzie wizualnie do niego pasować . Mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie w nadchodzący weekend i nie będę żałował 🤔 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts