Skocz do zawartości

Cyrus – dobry dźwięk z Wysp Brytyjskich

Recommended Posts

2 godziny temu, seba3002 napisał:

Tak, z tym że teraz chyba potrzebna jest akceptacja moderatora. Kiedy ja zakładałem klub audio physic było to prostsze. Wiem, że Wojtek zakładając klub dali miał z tym trochę "zabawy".

Nie "chyba" ... jest potrzebna akceptacja Administratora lub Moderatorów by utworzyć nowy wątek klubowy i tyle!

A powód tego był prosty - kilku Kolegów ( a głównie jeden), zakładając wątek klubowy robiło to wyjątkowo niedbale, bez dokładniejszych informacji o modelu czy firmie, bez zdjęć itd. A teksty typu "zakładam klub ... bo jeszcze nie ma takiego, proszę użytkowników o napisanie swoich doświadczeń" tylko utwierdzały nas w słuszności takiej decyzji 😎 A zdarzały się potem nawet narzekania, że się nie udało i autor nie wie dlaczego.

Reasumując - nowy wątek (czyli post inicjujący) powinien być rozpoczęty porządnie (5 minut na to nie wystarczy) i powinny to robić osoby, które mają doświadczenie ze sprzętem danej firmy, a nie ci którzy by się chcieli czegoś dowiedzieć i mieć "podane na talerzu...".

Pozdrawiam

Też jestem ciekaw nowego Cyrusa AMP.

Gdyby tylko Cyrus czytał w moich myślach i w stosunku do brzmienia Cyrusa 8.2 z psxr2 zmienił dwa elementy - nadał większej czytelności niskim tonom i trochę cofnął przejście średnicy w wysokie tony. Byłoby dla mnie pięknie. Żeby wysokie tony nadal zachowały chrupkość i ciężar w niższym zakresie i super otwartość (powietrze) na samej górze i niech wokale kobitek nadal będą miały  "ciało" z Cyrusa 8.2 +psxr2 a nie będą takimi anorektycznymi modelkami z Cyrusa i7xr. Wiem, wiem to nie koncert życzeń ale pomarzyć można. 

Edytowano przez kaczadupa

21 minut temu, kaczadupa napisał:

Gdyby tylko Cyrus czytał w moich myślach i w stosunku do brzmienia Cyrusa 8.2 z psxr2 zmienił dwa elementy (...) Wiem, wiem to nie koncert życzeń ale pomarzyć można. 

Takie rzeczy się jednak zdarzają. Jak wiesz, mówię z autopsji i to świeżej. ;) 

Szczerze Ci życzę, żeby właśnie tak zagrał nowy Cyrus. :)

Dnia 1.09.2022 o 20:37, stach_s napisał:

Jest Was przynajmniej dwoch, a ja z moimi Guru?? Biedna sierota, sam jak palec 🤦‍♂️

Dzięki temu jesteś bezpieczny i ewentualny klub ma szansę przetrwać. A w przypadku ATC jest ryzyko, że Seba z Adamem się pozabijają. Chociaż po cichu mam nadzieję, że jednak nie, bo byłaby wielka szkoda. :)

1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Dzięki. Parząc po serii XR to raczej pójdą w rozdzielczość kosztem muzykalności ale kto tam ich wie... 

No właśnie. Jest szansa, że XR były dla fanów rocka i konturowości, a teraz będzie ukłon w stronę audiofili. ;)

16 minut temu, Rafał S napisał:

Dzięki temu jesteś bezpieczny i ewentualny klub ma szansę przetrwać. A w przypadku ATC jest ryzyko, że Seba z Adamem się pozabijają. Chociaż po cichu mam nadzieję, że jednak nie, bo byłaby wielka szkoda. :)

A propos Adama i atc. Pamiętam, że kiedyś @kaczadupa wspominał, że marzy o białych scm7. Voila 

https://allegrolokalnie.pl/oferta/atc-scm-7-seria-entry-kolumny-glosnikowe

3 godziny temu, kaczadupa napisał:

zmienił dwa elementy - nadał większej czytelności niskim tonom i trochę cofnął przejście średnicy w wysokie tony. Byłoby dla mnie pięknie

Świadoma potrzeba i jasno określone warunki. Gratuluję.

Teraz to już tylko z górki. Dla konstruktora ZG z doświadczeniem to „bułka z masłem”, by spełnić Twoje oczekiwania. 
No tak, ale Ty ZG już posiadasz i jesteś zadowolony. 

Adamie, który z wzmacniaczy teraz masz w „systemie”?

• 2 weeks later...
27 minut temu, MarekB napisał:

W przyszłym roku nowy streamer XR Cyrusa. Oficjalna zapowiedź. Będzie "działał" na BluOS.

No wreszcie! Żeby jeszcze od razu trafił do sprzedaży.

Marku - pamiętasz co było z zasilaczami PSU-XR? Teoretycznie były od dawna, ale nie w sprzedaży 😞 Mam nadzieję, że na streamer nie będziesz musiał czekać tak długo 😉

A jeszcze co do linii Classic - znowu Cyrus robi coś dziwnego: wyleciało w części cyfrowej gniazdo USB-B (jak np.  w 8.2 czy 8XPD) i dotyczy to zarówno przedwzmacniacza jak i wzmacniacza Cyrus Classic AMP. Natomiast w topowym modelach i7-XR oraz i9-XR gniazdo USB-B jest.

Poza tym - od wielu lat Cyrus sili się na oryginalność i podaje moc swoich urządzeń przy 6omach. Niech taką oryginalność sobie wsadzą (i to nie w instrukcję, tylko gdzie indziej 😡). W niektórych starszych modelach podawali w jednym miejscu (bodajże w instrukcjach) moc dla 6omów, ale na ich stronie dawało się znaleźć również dla 8 omów.  

Pozdrawiam

• 1 month later...