kaczadupa Napisano 1 września 2022 Udostępnij Napisano 1 września 2022 Słuchajcie, idzie jakoś założyć Klub ATC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 września 2022 Udostępnij Napisano 1 września 2022 16 minut temu, kaczadupa napisał: Słuchajcie, idzie jakoś założyć Klub ATC? Tak, z tym że teraz chyba potrzebna jest akceptacja moderatora. Kiedy ja zakładałem klub audio physic było to prostsze. Wiem, że Wojtek zakładając klub dali miał z tym trochę "zabawy". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 1 września 2022 Udostępnij Napisano 1 września 2022 29 minut temu, kaczadupa napisał: Słuchajcie, idzie jakoś założyć Klub ATC? Jest Was przynajmniej dwoch, a ja z moimi Guru?? Biedna sierota, sam jak palec 🤦♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 września 2022 Udostępnij Napisano 1 września 2022 Stachu, przecież Ty masz co miesiąc nowe monitory, zaraz o Guru zapomnisz (w domyśle ATC scm 11). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2022 2 godziny temu, seba3002 napisał: Tak, z tym że teraz chyba potrzebna jest akceptacja moderatora. Kiedy ja zakładałem klub audio physic było to prostsze. Wiem, że Wojtek zakładając klub dali miał z tym trochę "zabawy". Nie "chyba" ... jest potrzebna akceptacja Administratora lub Moderatorów by utworzyć nowy wątek klubowy i tyle! A powód tego był prosty - kilku Kolegów ( a głównie jeden), zakładając wątek klubowy robiło to wyjątkowo niedbale, bez dokładniejszych informacji o modelu czy firmie, bez zdjęć itd. A teksty typu "zakładam klub ... bo jeszcze nie ma takiego, proszę użytkowników o napisanie swoich doświadczeń" tylko utwierdzały nas w słuszności takiej decyzji 😎 A zdarzały się potem nawet narzekania, że się nie udało i autor nie wie dlaczego. Reasumując - nowy wątek (czyli post inicjujący) powinien być rozpoczęty porządnie (5 minut na to nie wystarczy) i powinny to robić osoby, które mają doświadczenie ze sprzętem danej firmy, a nie ci którzy by się chcieli czegoś dowiedzieć i mieć "podane na talerzu...". Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 Dnia 28.08.2022 o 22:45, maxredaktor napisał: W UK ma kosztować 1995 funtów, ciekawe, ile u nas. Ciekawe jak szybko będzie jakiś upust.... Trzeba będzie już zacząć odkładać do świnki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 (edytowany) Też jestem ciekaw nowego Cyrusa AMP. Gdyby tylko Cyrus czytał w moich myślach i w stosunku do brzmienia Cyrusa 8.2 z psxr2 zmienił dwa elementy - nadał większej czytelności niskim tonom i trochę cofnął przejście średnicy w wysokie tony. Byłoby dla mnie pięknie. Żeby wysokie tony nadal zachowały chrupkość i ciężar w niższym zakresie i super otwartość (powietrze) na samej górze i niech wokale kobitek nadal będą miały "ciało" z Cyrusa 8.2 +psxr2 a nie będą takimi anorektycznymi modelkami z Cyrusa i7xr. Wiem, wiem to nie koncert życzeń ale pomarzyć można. Edytowano 3 września 2022 przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 21 minut temu, kaczadupa napisał: Gdyby tylko Cyrus czytał w moich myślach i w stosunku do brzmienia Cyrusa 8.2 z psxr2 zmienił dwa elementy (...) Wiem, wiem to nie koncert życzeń ale pomarzyć można. Takie rzeczy się jednak zdarzają. Jak wiesz, mówię z autopsji i to świeżej. Szczerze Ci życzę, żeby właśnie tak zagrał nowy Cyrus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 6 minut temu, Rafał S napisał: Szczerze Ci życzę, żeby właśnie tak zagrał nowy Cyrus. Dzięki. Parząc po serii XR to raczej pójdą w rozdzielczość kosztem muzykalności ale kto tam ich wie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 Dnia 1.09.2022 o 20:37, stach_s napisał: Jest Was przynajmniej dwoch, a ja z moimi Guru?? Biedna sierota, sam jak palec 🤦♂️ Dzięki temu jesteś bezpieczny i ewentualny klub ma szansę przetrwać. A w przypadku ATC jest ryzyko, że Seba z Adamem się pozabijają. Chociaż po cichu mam nadzieję, że jednak nie, bo byłaby wielka szkoda. 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Dzięki. Parząc po serii XR to raczej pójdą w rozdzielczość kosztem muzykalności ale kto tam ich wie... No właśnie. Jest szansa, że XR były dla fanów rocka i konturowości, a teraz będzie ukłon w stronę audiofili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 16 minut temu, Rafał S napisał: Dzięki temu jesteś bezpieczny i ewentualny klub ma szansę przetrwać. A w przypadku ATC jest ryzyko, że Seba z Adamem się pozabijają. Chociaż po cichu mam nadzieję, że jednak nie, bo byłaby wielka szkoda. A propos Adama i atc. Pamiętam, że kiedyś @kaczadupa wspominał, że marzy o białych scm7. Voila https://allegrolokalnie.pl/oferta/atc-scm-7-seria-entry-kolumny-glosnikowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 Adam, jesli chcesz te biale, to koniecznie odezwij sie do mnie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 (edytowany) Dziękuję, wystarczą mi jedne ATC. A białe są najładniejsze na żywo z serii 7. Mnie teraz będzie potrzeba czegoś takiego Ewentualnie takie monitorki Edytowano 3 września 2022 przez kaczadupa 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 3 godziny temu, kaczadupa napisał: zmienił dwa elementy - nadał większej czytelności niskim tonom i trochę cofnął przejście średnicy w wysokie tony. Byłoby dla mnie pięknie Świadoma potrzeba i jasno określone warunki. Gratuluję. Teraz to już tylko z górki. Dla konstruktora ZG z doświadczeniem to „bułka z masłem”, by spełnić Twoje oczekiwania. No tak, ale Ty ZG już posiadasz i jesteś zadowolony. Adamie, który z wzmacniaczy teraz masz w „systemie”? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 (edytowany) Cześć Adam. Coś tam zdążę złożyć dla siebie do nadchodzącej ostrej zimy Chyba, że ceny tak podskoczą, że zostanę z tym co mam teraz czyli słuchawkami. Jakieś plany w głowie są, jak sam widzisz. Pozdrawiam. Edytowano 3 września 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 Adam Dziękuję i pozdrawiam Gdy przyglądam się wymiarom Cyrusków, ogarnia mnie zazdrość. To maleństwa, wszędzie można upchać/WAŻ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 4 godziny temu, kaczadupa napisał: Dziękuję, wystarczą mi jedne ATC. A białe są najładniejsze na żywo z serii 7. Mnie teraz będzie potrzeba czegoś takiego To pmc 25.21 czy 22? Czy seria z I? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 września 2022 Udostępnij Napisano 3 września 2022 25.21i a przynajmniej te musiałbym sprawdzić kiedyś tam... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 4 września 2022 Udostępnij Napisano 4 września 2022 17 godzin temu, AudioTube napisał: Gdy przyglądam się wymiarom Cyrusków, ogarnia mnie zazdrość. To maleństwa, wszędzie można upchać/WAŻ E, bez przesady. Są za to głębokie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Offtop poleciał do ogólnego tematu o wzmacniaczach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 września 2022 Udostępnij Napisano 25 września 2022 (edytowany) Wpiąłem dzis po miesiącu Cyrusa 8.2 i go chyba nie sprzedam... Skubany mimo trochę natarczywej góry, ma coś w sobie 🙄 Edytowano 25 września 2022 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 25 września 2022 Udostępnij Napisano 25 września 2022 RoRo dobrze napisał - Cyrusów się nie sprzedaje. Ewentualnie do drugiego systemu. Zgadzam się z tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2022 27 minut temu, MarekB napisał: W przyszłym roku nowy streamer XR Cyrusa. Oficjalna zapowiedź. Będzie "działał" na BluOS. No wreszcie! Żeby jeszcze od razu trafił do sprzedaży. Marku - pamiętasz co było z zasilaczami PSU-XR? Teoretycznie były od dawna, ale nie w sprzedaży 😞 Mam nadzieję, że na streamer nie będziesz musiał czekać tak długo 😉 A jeszcze co do linii Classic - znowu Cyrus robi coś dziwnego: wyleciało w części cyfrowej gniazdo USB-B (jak np. w 8.2 czy 8XPD) i dotyczy to zarówno przedwzmacniacza jak i wzmacniacza Cyrus Classic AMP. Natomiast w topowym modelach i7-XR oraz i9-XR gniazdo USB-B jest. Poza tym - od wielu lat Cyrus sili się na oryginalność i podaje moc swoich urządzeń przy 6omach. Niech taką oryginalność sobie wsadzą (i to nie w instrukcję, tylko gdzie indziej 😡). W niektórych starszych modelach podawali w jednym miejscu (bodajże w instrukcjach) moc dla 6omów, ale na ich stronie dawało się znaleźć również dla 8 omów. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 października 2022 Udostępnij Napisano 26 października 2022 Spodoba się bardziej jak 8.2 ? Sprawdzę obowiązkowo. Poniżej pierwsza recka. https://www.avforums.com/reviews/cyrus-classic-amp-integrated-amplifier-review.20181/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 października 2022 Udostępnij Napisano 26 października 2022 30 minut temu, kaczadupa napisał: Spodoba się bardziej jak 8.2 ? https://www.avforums.com/reviews/cyrus-classic-amp-integrated-amplifier-review.20181/ Sądząc po recenzji, może się spodobać bardziej niż i7 XR, oczywiście z zewnętrznym dakiem, jak Twój Qutest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts