Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Napisano (edytowany)

Hej, w tej cenie stwierdziłem że ich spróbuję u siebie z czystej ciekawości, ale niestety w żadnym że sklepów nie da się ich kupić 🙁 w każdym razie dzięki za dobre chęci 👍

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości...
Napisano (edytowany)
Dnia 30.04.2021 o 19:22, Asia napisał:

Bo to jest trochę taki myk. Kolumna jest jedna, a "system" sprzedaje parami - dlatego się nie da kupić.

Dotknęło mnie to trochę wcześniej w sieci Euro....

Kupiłem więc Tannoye XT6F ale jedna z kolumn grała wyraźnie ciszej od drugiej i zwróciłem towar.

Po sensacjach kolegów ze wzmacniaczami Magnat z tej sieci trochę mi optymizm zmalał.

P.S. - cytat miał być do marcinmarcin

Edytowano przez m@sZ3k
Napisano
Dnia 30.04.2021 o 19:22, Asia napisał:

Strasznie dobra promka to była, i strasznie dobre kolumny. Ledwo sie powstrzymalem.

Napisano
17 minut temu, JaZz napisał:

Podobno ciężko było kupić. Ktoś z forum próbował w ME i nie dało rady.  W sensie że wrzucił jedna sztukę do koszyka a drugiej już się nie dało. 

Też próbowałem. Fyne w sklepie kiedyś mnie nie zauroczyły, ale stwierdziłem że za pół ceny dam im szanse u siebie pograć. Niestety nie dalo się ich kupić ;) 

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 22.05.2021 o 21:42, JaZz napisał:

Scrolluje przez tę  ofertę średnio 2x w tygodniu bo ode mnie z miasta :D

Wiszą już trochę czasu. 

No to szoruj ich posłuchać i zdasz relację co to to potrafi:-)

Napisano

To nowszy Heil z tego co widzę a czytałem gdzieś Witek i Ty też chyba wspomniałeś że te nowsze nie są tak dobre. 

Napisano

To ja coś z przeciwnego bieguna. https://allegro.pl/oferta/zestaw-kolumn-2szt-do-kina-domowego-3x-6-5-500w-10113822031

600zł za dwie sztuki... Moc wyjściowa: maks. 500W, Moc wyjściowa 250W, Pasmo przenoszenia 20Hz- 20000Hz.... Wymiary (dł. X szer. X wys.) 242x 315x 1096mm... itd.

Widać ewidentnie że te kolumny wymiatają :D Odliczając koszt importu i ogólnie koszty sprzedaży... Jak za taką kwotę skośnookie w ogóle dały radę złożyć cokolwiek to nie mam pojęcia. Aż się boję spytać czy można prosić o odsłuch. Przesyłka smart gratis :D

2cad98764a56bb1fc9bad9e6a43d

Napisano

1 godzinę temu, HQ150 napisał:

Popatrzcie jaki zestaw można kupić za 2500 zł. Same wysokotonówki to prawie 1200zł. Gdyby to nie było tak daleko ode mnie to już bym po to jechał.
https://www.olx.pl/d/oferta/audiofilskie-kolumny-wzmacniacz-lampowy-CID99-IDK555e.html

Nie jestem specem, ale 4 omy na kolumnach i wzmacniacz lampowy to przypadkiem nie jest zbyt udane połączenie? Ja mam blisko, ale ten rodzaj sprzętu zbyt mocno odbiega od moich preferencji.

Napisano

Nie koniecznie 4 ohm kolumny przeszkadzają zależy od wzmacniacza część lamp ma odczepy pod 8 i 4 ohm. Jak to było jako komplet robione to ktoś na bank o tym pomyślał.