jacek75 Napisano 22 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2016 Cytat Dziękuję kolego. Właśnie kupiłem sztukę. Będę miał jako zapasowy interkonekt To nie promocja ale wyprzedaż i tyle. A wielu osobom nie przyszło do głowy kupić go jako kabel do stereo. To jest nas trzech Właśnie rano przyszłą do mnie paczka i je podłączyłem.Specjalnie wczoraj podpiąłem niedrogi rca prolink, bo według mnie on ma nieco złagodzony przekaz, tym ruchem chciałem uzyskać ( w teorii) większy kontrast, bo Profigold niby bardziej przejrzysty. Jeszcze co do słowa niedrogi ... no właśnie przy przecenionym Profigoldzie to Prolink jest drogi. Pytanie czy sprzedawca oferował Profigolda po kosztach czy ze stratą i czy codzienne ceny są nabijaniem nas w butelkę ? To też kolejny przykład, że nie zawsze wszystko oceniać należy przez pryzmat ceny.Po przełączeniu z Prolinka na tego Profigolda była różnica, subtelna różnica, dźwięk się utwardził, zrobił nieco precyzyjniejszy. Po podłączeniu RCA Wireworlda po Profigoldzie już moje słabe ucho takich jak wspomniane różnic nie wyłapało, choć wireworld miał więcej przestrzeni w górze pasma.Szkoda tylko, że profigold ma grubość liny holowniczej, dodatkowo, dodatkowo szarej gumowanej, długiej (2m) innymi słowy średnio wygodnej, ale w tej cenie miłe zaskoczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambeat Napisano 22 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2016 @jacek75Nic dodać nic ująć. Do mnie też dziś dotarł, solidny i bardzo gruby, drżyjcie słabe gniazda:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2016 Pamiętajcie panowie, że kable muszą się wygrzać. To jednak spory kawałek przewodu. Ja zanim zrobię poważne porównanie wpiąłem w drugi system. Niech sobie pogra ze 100 - 200 godzin.W pierwszym odsłuchu po przełączeniu z interkonektu Dexon (kabel "profesjonalny" jak pisali a wtyki solidne) dźwięk stał się bardziej wyrazisty, jaśniejszy, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Zestaw wzmacniacz i tuner:https://www.olx.pl/oferta/wzmacniacz-luxman...html#e415dbb677[Lux LV113+T111L] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 27 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Chyba sprzedający sam nie wie co sprzedaje. Na zdjęciu 113 w opisie 413. Tak, czy inaczej warto się tym zainteresować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Wygląda na zadbany zestaw, w tych pieniądzach napewno warty uwagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Cytat http://allegro.pl/profigold-prov3302-compo...6231981599.html No to i do mnie też jedzie 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Kabelki czy Luxman? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 O... ten luxman niedaleko mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 W ładnym stanie, 😨 gdyby był kolo mnie pewnie bym podjechał na odsłuch; ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Hmmm...celuję raczej w końcówki ale takiego luxa jeszcze nie miałem. Kefy reference stoją samotnie w kącie. Może by się polubiły...szkoda, że to nie 117 bo kefy lubią prąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Tak, prądu nigdy za mało. Nabrałem ochoty na tego Luxa, w takim stanie wizualnym wstydu nie przynieśie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 audiowit, u mnie 113 lubi się z Audience 50 (nie stroi fochów), a już na pewno ja takie połączenie lubię Kefy aż takie wybredne? Bo nie znam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Revo jak się sprawa ma z mocą 113? Potrafi zagrać bez kompresji na wyższym poziomie głośności? Mam na myśli odsłuch np AC/DC wiadomo ta muzyka brzmi dopiero na wyższym poziomie , nie mylić z łomotem bez umiaru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Cytat No ale ta firma z Częstochowy często bardzo mocno przesadza z cenami (podobnie jak podobne 2 inne - z Warszawy). Pisałem już o tym- pisałem swego czasu z człowiekiem, który zakupił gramofon po serwisie itp. W opisie same achy i ochy, rzeczywistość to cel główny zarobek, a ty baranie radź se sam. Serwis to pic zewnętrzny, nawet smaru nie wymieniono. Różnica między zakupem a sprzedażą to nawet x3, tak było w tym przypadku. Poczucie że zostałeś jeleniem bezcenne 😈 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Przepiękna średnica i wysokie. Bardzo ładna stereofonia. Bas trzeba ruszyć prądem. U mnie na podstawkowcach 16kg napisane jest, że przeznaczone są do wzmacniaczy powyżej 100W. Ale 50W naim nawet dawał radę. Teraz naim gra z Vandersteen 1ci, a kefom doskwiera samotność.Zadzwonię do faceta od luxa, a co mi tam...choć na oku mam 2 jeszcze inne wzmacniacze:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Widzę, że ten Lux dostanie nowe życie heh i dobrze szkoda tak ładnie zachowanego modelu żeby trafił w nie odpowiednie ręce gdzieś na dyskotekę; ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Cytat Revo jak się sprawa ma z mocą 113? Potrafi zagrać bez kompresji na wyższym poziomie głośności? Mam na myśli odsłuch np AC/DC wiadomo ta muzyka brzmi dopiero na wyższym poziomie , nie mylić z łomotem bez umiaru. Potrafi, potrafi. Jak nie był grzebany, cudowany, poprawiany i wybebeszony, to będziesz pod tym względem zadowolony, a bardziej - zaskoczony możliwościami. Pomimo "niby" impedancji od 6 Ohm, wzmacniacz pracował zarówno u mnie jak i mego przyjaciela z kolumnami 4 Ohm. Oj, a u niego to grał z kobyłami trudniejszymi niż A50. Wzmacniacz jest wydajny (oczywiście są wydajniejsze) i nie ma ewidentnie zadyszki, jak to niektórzy określają. Przy dobranych kolumnach pod swoje upodobania powinieneś być "happy". Ale powtarzam - odsłuch, odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Tak, tak odsłuch to podstawa, a w tej cenie Lux przedstawia się w bardzo dobrym świetle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 27 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 113 to dobry wzmacniacz, dobrze znany wśród zwolenników dobrego grania. Zmieniając temat. Wiem, że prowokuję trochę, ale zwróćcie uwagę na ceny gramofonów wystawianych na tych aukcjach.http://allegro.pl/denon-dp-57-l-i6659149453.htmlhttp://allegro.pl/denon-dp-2000-i6659144553.htmlhttp://allegro.pl/unitra-g-601a-i6659133531.htmlhttp://allegro.pl/thorens-td318-i6659133990.htmlPozostawiam to bez komentarza. Dodam, że mam świadomość za ile np. można kupić Thorensa TD 320 od audiofila. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Wyglądają znakomicie, mógłbym wziąć je wszystkie na testy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 27 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Każdy wziąłby je na testy.Zamieściłem jednak te linki w innym celu, na pewno nie tylko dla wyglądu tych gramofonów. Niepokojące jest, to co się dzieje w kwestii wartości - cen gramofonów wystawianych na aukcjach. Rozumiem, że winyle przeżywają renesans, ale .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Widzisz, jak to bywa nastąpiła zmiana cen. Ludzie zaczynają wyczuwać moment i próbują zarobić. Renesans to powód wzrost cen i aktywność sprzedających. Nie zwróciłem uwagi czy to tzw "handlarze" wystawiali. Jeśli oni również się uaktywnia ceny jeszcze pójdą w górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Równie znana firma jak z Częstochowy, ładny opis, fajne focie, "serwis" i sorki ale cena totalnie z dupy. Widać opłacalne i naiwniaki trafiają się. Nie wiem co można zrobić z 601 by tyle kosztowała o 318 nie wspomnę.Żerowanie na niewiedzy i naiwności kupujących. Mierzi mnie coś takiego. Owszem, ktoś napisze, "kto im zabroni"ale dla mnie to podchodzi pod oszustwo. Zdarza mi się coś sprzedać, lecz dla mnie są jakieś granice przyzwoitości. Widać ja już stary i głupi jestem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Chili zgadza się w całej rozciągłości, żerowanie jest okropne. Przyzwoitość nakazuje zachować umiar, jednak co niektórzy widzą tylko zysk. Takie zasady nimi rządzą i brak wyrzutów sumienia związku z tym. Jak to się mówi w żargonie bokserskim "idą za ciosem" niestety.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts