Butler Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 1 minutę temu, Bebop napisał: Ja tu nie widzę ciśnienia ale trochę żartów. Ehe... Poczekaj trochę aż ktoś podłapie wątek to zobaczysz ile w tym "żartów". Oby nikt nie podłapał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 (edytowany) 3 minuty temu, Bebop napisał: Ja tu nie widzę ciśnienia ale trochę żartów. Artur przenieś swój test do innego wątku bo tutaj uczucia zostały zranione i czosnkiem się bronią 😂 A to coś na kształt "uczuć religijnych" też z dupy wymyślonych? Edytowano 15 września 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 1 minutę temu, Butler napisał: Oby nikt nie podłapał Tu na forum sami kulturalni ludzie. Nie ma się czego obawiać 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Nie ma problema. Trochę potestuje w weekend, wynik zamieszczę i na tym się skończy. Szybki szpil. Nie zorientują się 🤔 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 57 minut temu, audiowit napisał: Do testów kabli i nie tylko są osobne wątki. Tam idźcie się naparzać. Strzel se w leb za przeproszeniem. Do naparzania sie trza ogarnietego inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Z gumki od majtek dopisz bo inaczej to mimo 'za przeproszeniem' wygląda na przemoc psychiczną 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 A niech se wezmie cokolwiek pod reka, byleby jakis efekt pozytywny byl. Serio, na glupote zdaje sie nie ma lekarstwa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 (edytowany) Faktycznie kultura pełną gębą przebija się przez niektóre wpisy. Edytowano 15 września 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Musi Pan uważać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 I to by bylo na tyle. Udanego, @Artur Brol, daj znac co sie ostatecznie wyklulo, moze sobie jeszcze o tym jakos pogadamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 (edytowany) A co do słyszenia lub niesłyszenia, nawet ktoś wykazał się pomiarami i symulacją, czyli nie do końca kabel to kabel, a prąd to prąd. https://sound-au.com/cable-z.htm 3 minuty temu, Bebop napisał: Musi Pan uważać No mnie kolory wtyczek nie grają 😉 Edytowano 15 września 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 1 minutę temu, ProjectPi napisał: I to by bylo na tyle. Udanego, @Artur Brol, daj znac co sie ostatecznie wyklulo, moze sobie jeszcze o tym jakos pogadamy. Pogadać jest zawsze fajnie, a o czymś co obie strony interesuje to już jak dar z niebios. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 (edytowany) 5 minut temu, ProjectPi napisał: I to by bylo na tyle. Udanego, @Artur Brol Przyłączam się do życzeń sukcesu. Dziwne to forum bywa. Nie testują - źle, testują - jeszcze gorzej. 4 minuty temu, DiBatonio napisał: A co do słyszenia lub niesłyszenia, NIe moja sprawa co kto słyszy, ja się do nikogo nie prężę. Zalecam więcej luzu Edytowano 15 września 2023 przez Bebop 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 3 minuty temu, DiBatonio napisał: A co do słyszenia lub niesłyszenia, nawet ktoś wykazał się pomiarami i symulacją, czyli nie do końca kabel to kabel, a prąd to prąd. https://sound-au.com/cable-z.htm Kurcze wykresy I tyyyle tekstu. To już za późno jest na to. Ale człowiek to nie urządzenie pomiarowe. Nasze zmysły trochę inaczej działają. O i tu mogę wynik mojego - czekaj zerknę w którym wątku jestem - ok, we właściwym, testu przytoczyć. Jak narazie zasilający kabel testowałem Nordost Blue Heaven i, pomimo wyników testu który przytoczyłeś ( nie czytałem) stwierdzam że ten kabel nie zagrał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 (edytowany) 11 minut temu, Bebop napisał: NIe moja sprawa co kto słyszy, ja się do nikogo nie prężę. Zalecam więcej luzu Bardzo często ten luz wskazany jest u antykablarzy, niestety zazwyczaj ten luz to drwienie i szydera. A jak się okaże,, że ktoś kiedyś pomierzył, to nagle zostaję niezauważone. 8 minut temu, Artur Brol napisał: Kurcze wykresy I tyyyle tekstu. To już za późno jest na to. Ale człowiek to nie urządzenie pomiarowe. Nasze zmysły trochę inaczej działają. O i tu mogę wynik mojego - czekaj zerknę w którym wątku jestem - ok, we właściwym, testu przytoczyć. Jak narazie zasilający kabel testowałem Nordost Blue Heaven i, pomimo wyników testu który przytoczyłeś ( nie czytałem) stwierdzam że ten kabel nie zagrał. Test jest tematem o kablach głośnikowych i zmianie impedancji i rezystancji w czasie etc. Nie znam Nordosta, zresztą unikam tej marki, pożycz jakiegoś Enerra Transcenda, albo Oyaide jak tego drugiego nie "uslyszysz" to nie wiem....aaaa i niekoniecznie w pozytywnym sensie. 😉 Bo nie wiem na czym tam sobie słuchasz... Edytowano 15 września 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 (edytowany) Ja tam w kable nigdy nie wierzyłem. Jednak jeśli ktoś wierzy, to jego sprawa. I jego pieniążki. Pomiary mnie nigdy nie interesowały, bo uszy to nie urządzenie które się w jakiś sposób do czegoś podłącza i mierzy. Ktoś to lubi, nie ma problemu. Każdy z nas jest inny i inne rzeczy go interesują. Jedni, tak jak ja są zieleni, jeśli chodzi o inne urządzenia a reszta potrafi za pomocą tych że , wykonac pomiar i nawet powiedzieć co widzi. Czarną magia dla mnie. Ale jak narazie nie może mi nikt - już- zarzucic że gadam o czymś o czym nie mam pojęcia. 10 minut temu, DiBatonio napisał: Bardzo często ten luz wskazany jest u antykablarzy, niestety zazwyczaj ten luz to drwienie i szydera. A jak się okaże,, że ktoś kiedyś pomierzył, to nagle zostaję niezauważone. Test jest tematem o kablach głośnikowych i zmianie impedancji i rezystancji w czasie etc. Nie znam Nordosta, zresztą unikam tej marki, pożycz jakiegoś Enerra Transcenda, albo Oyaide jak tego drugiego nie "uslyszysz" to nie wiem....aaaa i niekoniecznie w pozytywnym sensie. 😉 Bo nie wiem na czym tam sobie słuchasz... 🙂 @DiBatonio Pylon Diamond 25 i Gato Audio DIA250s Edytowano 15 września 2023 przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 No nie smiej k-wa nie uslyszec, bo wyjdzie, zes uposledzony. Dobranoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 11 minut temu, Artur Brol napisał: Ja tam w kable nigdy nie wierzyłem. A ktoś każe Ci wierzyć? Nie wierz, pożycz i sprawdź. 12 minut temu, Artur Brol napisał: @DiBatonio Pylon Diamond 25 i Gato Audio DIA250s A kojarzę, na poddaszu ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 33 minuty temu, DiBatonio napisał: A ktoś każe Ci wierzyć? Nie wierz, pożycz i sprawdź. A kojarzę, na poddaszu ... Czy ja mówię ze ktoś mi każe? 🤔 To też robię 👍 Tak, na poddaszu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 51 minut temu, DiBatonio napisał: Bardzo często ten luz wskazany jest u antykablarzy, niestety zazwyczaj ten luz to drwienie i szydera. Ja nie jestem antykablarzem. Choć przyznam, dawno temu byłem. Czasem zdarza mi się pożartować ale to nie drwiny. Kanapeczkę z prawdziwym masełkiem i czosnkiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Dla mnie z maselkiem i żółtym serem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 6 minut temu, Bebop napisał: Ja nie jestem antykablarzem. Choć przyznam, dawno temu byłem. Czasem zdarza mi się pożartować ale to nie drwiny. Kanapeczkę z prawdziwym masełkiem i czosnkiem? Skąd ta pewność, że chodziło o Ciebie w sensie antykablarza? To była tylko odpowiedz do twojego tekstu, niekoniecznie uwaga do Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2023 Dla przypomnienia czeg ten wątek dotyczy (co jest wyraźnie napisane już w pierwszy poście): "W wielu wątkach przewija się temat okablowania... Ten temat dotyczy okablowania za "trochę" większe pieniądze - niestety od kilkuset złotych w górę , bo porządne kable swoje kosztują. Ale są tego warte - oczywiście umiejętnie dobrane do systemu " więc proszę pisać na temat, bez OT i złośliwości. A na "kanapeczkę z prawdziwym masełkiem..." to jak najbardziej można pójść i zjeść, ale już bez pisania o tym. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Jeszcze kiedyś przyjdę. Chcę się dowiedzieć jaka jest różnica między kablami dla zaawansowanych a tymi dla początkujących. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 9 godzin temu, DiBatonio napisał: Niech wezmą czosnek do rzucania, jak nie wystarczy, to zawsze mogą kolorowymi wtyczkami. 😄 Będzie krew, sępy się zleciały;). Czyli weekend pod znakiem tysiąca postów o niczym facetów obrzucających się błotem. Po czym przyjdzie Mariusz i zrobi czyszczenie watku :). 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts