Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Bebop napisał:

Ja tu nie widzę ciśnienia ale trochę żartów. 

Artur przenieś swój test do innego wątku bo tutaj uczucia zostały zranione i czosnkiem się bronią 😂

A to coś na kształt "uczuć religijnych" też z dupy wymyślonych? 

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)

5 minut temu, ProjectPi napisał:

I to by bylo na tyle. Udanego, @Artur Brol

Przyłączam się do życzeń sukcesu.

Dziwne to forum bywa. Nie testują - źle, testują - jeszcze gorzej. 

4 minuty temu, DiBatonio napisał:

A co do słyszenia lub niesłyszenia, 

NIe moja sprawa co kto słyszy, ja się do nikogo nie prężę. Zalecam więcej luzu ;)

Edytowano przez Bebop
Napisano
3 minuty temu, DiBatonio napisał:

A co do słyszenia lub niesłyszenia,  nawet ktoś wykazał się pomiarami i symulacją, czyli nie do końca kabel to kabel, a prąd to prąd. 

https://sound-au.com/cable-z.htm

Kurcze wykresy I tyyyle tekstu. To już za późno jest na to.

Ale człowiek to nie urządzenie pomiarowe. Nasze zmysły trochę inaczej działają.

O i tu mogę wynik mojego - czekaj zerknę w którym wątku jestem - ok, we właściwym, testu przytoczyć.

Jak narazie zasilający kabel testowałem Nordost Blue Heaven i, pomimo wyników testu który przytoczyłeś ( nie czytałem) stwierdzam że ten kabel nie zagrał. 

Napisano (edytowany)
11 minut temu, Bebop napisał:

NIe moja sprawa co kto słyszy, ja się do nikogo nie prężę. Zalecam więcej luzu ;)

Bardzo często ten luz wskazany jest u antykablarzy, niestety zazwyczaj ten luz to drwienie i szydera.

A jak się okaże,, że ktoś kiedyś pomierzył,  to nagle zostaję niezauważone. 

8 minut temu, Artur Brol napisał:

Kurcze wykresy I tyyyle tekstu. To już za późno jest na to.

Ale człowiek to nie urządzenie pomiarowe. Nasze zmysły trochę inaczej działają.

O i tu mogę wynik mojego - czekaj zerknę w którym wątku jestem - ok, we właściwym, testu przytoczyć.

Jak narazie zasilający kabel testowałem Nordost Blue Heaven i, pomimo wyników testu który przytoczyłeś ( nie czytałem) stwierdzam że ten kabel nie zagrał. 

Test jest tematem o kablach głośnikowych i zmianie impedancji i rezystancji w czasie etc.

Nie znam Nordosta, zresztą unikam tej marki, pożycz jakiegoś Enerra Transcenda, albo Oyaide jak tego drugiego nie "uslyszysz" to nie wiem....aaaa i niekoniecznie w pozytywnym sensie. 😉

Bo nie wiem na czym tam sobie słuchasz...

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)

Ja tam w kable nigdy nie wierzyłem. 

Jednak jeśli ktoś wierzy, to jego sprawa. I jego pieniążki.

Pomiary mnie nigdy nie interesowały, bo uszy to nie urządzenie które się w jakiś sposób do czegoś podłącza i mierzy. Ktoś to lubi, nie ma problemu. Każdy z nas jest inny i inne rzeczy go interesują. Jedni, tak jak ja są zieleni, jeśli chodzi o inne urządzenia a reszta potrafi za pomocą tych że , wykonac pomiar i nawet powiedzieć co widzi.

Czarną magia dla mnie.

Ale jak narazie nie może mi nikt - już- zarzucic że gadam o czymś o czym nie mam pojęcia. 

10 minut temu, DiBatonio napisał:

Bardzo często ten luz wskazany jest u antykablarzy, niestety zazwyczaj ten luz to drwienie i szydera.

A jak się okaże,, że ktoś kiedyś pomierzył,  to nagle zostaję niezauważone. 

Test jest tematem o kablach głośnikowych i zmianie impedancji i rezystancji w czasie etc.

Nie znam Nordosta, zresztą unikam tej marki, pożycz jakiegoś Enerra Transcenda, albo Oyaide jak tego drugiego nie "uslyszysz" to nie wiem....aaaa i niekoniecznie w pozytywnym sensie. 😉

Bo nie wiem na czym tam sobie słuchasz...

🙂

@DiBatonio Pylon Diamond 25 i Gato Audio DIA250s

Edytowano przez Artur Brol
Napisano
51 minut temu, DiBatonio napisał:

Ja nie jestem antykablarzem. Choć przyznam, dawno temu byłem. Czasem zdarza mi się pożartować ale to nie drwiny.

Kanapeczkę z prawdziwym masełkiem i czosnkiem? ;)

Napisano
6 minut temu, Bebop napisał:

Ja nie jestem antykablarzem. Choć przyznam, dawno temu byłem. Czasem zdarza mi się pożartować ale to nie drwiny.

Kanapeczkę z prawdziwym masełkiem i czosnkiem? ;)

Skąd ta pewność,  że chodziło o Ciebie w sensie antykablarza?

To była tylko odpowiedz do twojego tekstu, niekoniecznie uwaga do Ciebie.

Napisano

Dla przypomnienia czeg ten wątek dotyczy (co jest wyraźnie napisane już w pierwszy poście):

"W wielu wątkach przewija się temat okablowania...
Ten temat dotyczy okablowania za "trochę" większe pieniądze - niestety od kilkuset złotych w górę , bo porządne kable swoje kosztują. Ale są tego warte - oczywiście umiejętnie dobrane do systemu "

więc proszę pisać na temat, bez OT i złośliwości.

A na "kanapeczkę z prawdziwym masełkiem..." to jak najbardziej można pójść i zjeść, ale już bez pisania o tym.

Pozdrawiam

Napisano
9 godzin temu, DiBatonio napisał:

Niech wezmą czosnek do rzucania, jak nie wystarczy, to zawsze mogą kolorowymi wtyczkami. 😄

Będzie krew, sępy się zleciały;). Czyli weekend pod znakiem tysiąca postów o niczym facetów obrzucających się błotem. Po czym przyjdzie Mariusz i zrobi czyszczenie watku :).