Fafniak Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Dnia 8.11.2021 o 06:39, Fafniak napisał: Czy ktoś miał do czynienia z tym preampem gramofonowym ? https://sklep.lampyelektronowe.pl/?1309,rs-riaa-zestaw-przedwzmacniacza-gramofonowego-do-samodzielnego-montazu sklep życzy sobie 500 zł za złożenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Trochę dużo, pogadaj z chłopakami z AS. Może uda się taniej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Myślę, że wcale nie tak dużo. To jest minimum jeden cały dzień składania. Odejmij sobie od tego podatek itd. i okaże się, że cena jest całkiem niezła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Dnia 14.11.2021 o 12:28, Audio Autonomy napisał: Myślę, że wcale nie tak dużo. To jest minimum jeden cały dzień składania. Odejmij sobie od tego podatek itd. i okaże się, że cena jest całkiem niezła Mam podobne zdanie, że w dzisiejszych czasach to niewygórowana kwota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Ok. rozumiem Tylko w tzw. międzyczasie doszła informacja o problemach które pojawiają się (brum) przy złozeniu tego w kupę w obudowie. A od sklepu nie otrzymałem odpowiedzi czy te 500zł dotyczy całkowitego złożenia czy tylko złożenia płytki. Ponowię pytanie, bo nie chciałbym zostać z problemem brumu i dodatkowym kosztem 500zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 19 listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 Pewnie to dotyczy złożenia samej płytki. Daj znać jak coś się dowiesz. Jeżeli chodzi o tzw. brum, to jest to częsty problem przy składaniu wzmacniaczy lampowych. Nie jest to jednam temat, z którym nie można sobie poradzić. Czasami wymaga to tylko sprawdzenia kilku wariantów łączenia mas. Inną sprawą jest to, że w przypadku pre gramofonowego mamy tak duże wzmocnienie sygnału, że musimy sobie poradzić idealnie z tym brumem. Nawet mały przydźwięk będzie mocno wzmacniany i w efekcie mocno słyszalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 14 minut temu, Audio Autonomy napisał: Nie jest to jednam temat, z którym nie można sobie poradzić. Domyślam się ale po kolejnej analizie wątku z audiostereo, chyba dam sobie spokój. Wolę muzyki słuchać niż zajmować się lutowaniem i rozlutowywanie, przekładaniem kabelków itp. Wiem że sporo ludzi ma z tego "fun" ale ja nie należę do tej grupy Zacznę chyba poszukiwania innego przedwzmacniacza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 listopada 2021 Udostępnij Napisano 20 listopada 2021 Właśnie dostałem informację że To koszt pełnego montażu w obudowie. Gwarancja wynosi: 6 mcy - lampy 6 mcy - montaż 12 mcy - pozostałe komponenty. I w tym momencie oferta robi się dość atrakcyjna. Podlinkuję jeszcze temat na audiostereo dotyczący problemu z brumem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 listopada 2021 Udostępnij Napisano 20 listopada 2021 Ciekawostka Jak tylko wysłałem maila dotyczącego tamtego wątku o brumie i spytałem co będzie jeżeli on wystąpi, to dostałem maila że obecnie nie podejmują się składania zestawów DIY. Te dwa maila dzieli jeden dzień. Dobra odpuszczam sobie definitywnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 Hehe, dobre. Czyli składają, ale nie dają gwarancji, że nie będzie brumiło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 @adamnl zacząłeś się interesować drapakiem. Sam drapak nie gra / tzn. gra jak ma wbudowane pre , ale takie są passe /, potrzebne jest pre phono. Możesz przejrzeć ten wątek jest tu parę propozycji. Ja ostatnio przetestowałem trzy : Pro-Ject Phono Box S2 Ultra zakupiony ostatnio , Lucarto Albero P200 i wbudowany w Yamahę C2A. Dwa pierwsze byłem w stanie porównać w tych samych warunkach , C2A niestety nie chciał współpracować podpięty pod Blazebirda i podłączyłem go bezpośrednio pod monobloki. W drapaku wkładka MC Hana EL. Pierwszy Pro-ject , gra jasno , nie ma się do czego przyczepić , sporo nastawów , jest więc uniwersalny. Wszystko by było z Pro-Jectem nadal ok. gdybym nie podłączył Lucarto DOCIĄŻENIE dźwięku zauważalne od pierwszej sekundy , tonalnie też zupełnie inaczej , góra bardziej stonowana , wszystko bardziej plastyczne. No i C2A , świetne pre phono , dźwięk cieplejszy , mniej detali , ale za to piękne budowanie sceny i wypełnienie pomieszczenia dźwiękiem. Przedwzmacniacz jest tak samo ważnym elementem toru analogowego jak wkładka. Miejmy to na uwadze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 Kiedyś miałem projecta. Tańszego nie pamiętam nazwy. Szorstki jasny dźwięk. Gadałem z kilkoma osobami i potwierdzają te obserwacje w stosunku do różnych wyrobów projecta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 2 minuty temu, Fafniak napisał: Szorstki jasny dźwięk. Czy szorstki to bym polemizował , jasny na pewno. Testowałem na płycie YES " Time and a word " wydanie 1973 z tą mniej grzeczną angielską okładką / w USA była zabroniona , płyta miała inną grafikę /.Powiem tak , różnica między pre była tak duża , że po przełączeniu miałem wrażenie , iż słucham zupełnie innej płyty. Wiesz co @Fafniak ?Tak sobie pomyślałem , że ten Pro-Ject powinien się dobrze spisywać przy Bawersach. Spróbuje ściągnąć moje na Święta i sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 To raczej Tomkowi zadawaj, wyraźnie ma fioła ale i wiedzę 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Czy szorstki to bym polemizował , jasny na pewno. To było z 15 lat temu, może udał im się coś lepszego wyprodukować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2021 (edytowany) 8 godzin temu, Fafniak napisał: To było z 15 lat temu, może udał im się coś lepszego wyprodukować Słuchałem kilku modeli tej firmy i nie byłem jej fanem. Kupiłem ten pre bo musiałem mieć coś na szybko w trakcie naprawy Albero. Nie powiem , że do kupna nie przyczyniła się też ciekawość , co innego słuchać u kogoś, a inna sprawa u siebie. Ten Pro-Ject nie jest taki tragiczny , gra czysto , nie powoduje brumu , do ciemnych kolumn jak znalazł. Dla wielu osób kupujących drapaki by po prostu postawić gramofon na półce aby robił wrażenie na gościach , to aż nadto dobry. Pociągnie każdą wkładkę z każdym obciążeniem i napięciem, jest do tego dobrze dostosowany. Z pewnością mogę go polecić osobom kupującym nowe tańsze / teraz tańsze to 3k / drapaki , nie mających w planach szafowania wkładkami w cenie ich gramofonu To po prostu bezpieczne pre. Edytowano 13 grudnia 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 17 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2022 Witam. Dopiero zaczynam przygodę z Vinylem i mam pytanie,czy warto kupić coś takiego? https://allegro.pl/oferta/aiyima-tube-t3-6j2-gramofonowy-preamp-phono-mm-8791214158 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 Zamiast kupować dziwne wynalazki, wolalbym kupić coś takiego : https://allegrolokalnie.pl/oferta/rotel-rq970bx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 Dzięki z podpowiedzi. To może zapytam jeszcze co byłoby warto tak do 500zł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 Z mojej perspektywy odradzam urządzenia projecta-a. Ja co prawda miałem przed wielu laty ich przedwzmacniacz ale z rozmów z ludźmi wynika że niewiele się zmieniło - to ostrzejsze i precyzyjniejsze sprzety. Ja szukałem czegoś bardziej łagodnego i od wielu lat osiadłem na budżetowym graham slee amp 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 (edytowany) 8 minut temu, Khedron napisał: ProJect gra jasno, ale nie szorstko. To zalezy z jaka wkladka bylby skojarzony. W cenie ponizej 500 zl jest tylko on, albo cieply i muzykalny Vincent PHO-200. Ten drugi to taki typowo analogowy, gramofonowy klimat. Ten Vincent ciekawy,może jego kupię. Jeśli chodzi o gramofon to mam Audio Technika Lp60x,kupilem tani bo to mój pierwszy gramofon i chciałem sie przekonać czu vinyl mi poejdzie no i podszedł😊 Edytowano 18 stycznia 2022 przez jar09 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 3 godziny temu, Fafniak napisał: Zamiast kupować dziwne wynalazki, wolalbym kupić coś takiego : https://allegrolokalnie.pl/oferta/rotel-rq970bx Popieram . @jar09 aby Ci oszczędzić bólu głowy przy poszukiwaniach przytoczę opinie dwóch niezależnych osób z jakimi się spotkałem gdy szukałem zastępczego pre na czas naprawy głównego. Cytuje : " Panie nie ważne co Pan kupisz , do 2k. to wszystko gra tak samo , jedno się tylko zrąbię wcześniej , drugie później " 2 godziny temu, Fafniak napisał: Z mojej perspektywy odradzam urządzenia projecta-a Kupiłem właśnie Pro-Jecta Grać , gra. Trochę za jasno i za technicznie, ale z dachu nie skoczę , da się przeżyć. Jak na razie jestem za Rotelem. Mój drugi faworyt to NAD PP 2e. Jak nie będziesz szalał z wkładkami MC to dobrą propozycją jest https://allegrolokalnie.pl/oferta/przedwzmacniacz-gramofonowy-nad-pp-1-mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 Narazie zostane przy tym gramofonie co mam wiec innej wkladki nie założę. Wogóle to mam go wpietego do smsl Q5 pro i daję radę,w porownaniu do Audiopro link1 i Tidal HiFi jakość jest 100% lepsza z gramofonu. Kupilem tylko leprzy kabel jack https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/63c72251-739c-11ec-9038-9124d50bec4b. Nic nie brumi i nie ma zakłóceń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 Nie otwiera się link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 8 minut temu, 1Ender napisał: Nie otwiera się link https://allegro.pl/oferta/klotz-kabel-przewod-mini-jack-3-5mm-ofc-1m-7243422365 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 Znajdzie sie kabel mini jack-2x rca z uziemieniem do gramofonu?. Szukałem troch ale nie znalazłem a gdybym kupił przedwzmacniacz to by trzeba było chyba takim podłączyć,chociaż ten kabel z linku nie ma uziemienia i nie brumi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts