Inferno Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Fajne rozwiązanie miały Aurory 1000 takie dokręcane ramiona. Nie chciałem wkręcać bo to odsłuchowe i żal mi było wyciągać ale całkiem szerokie i dzięki temu całkiem spore kolumny mogą być stabilne. Szkoda że takiego czegoś nie zrobią do tych Pylonów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 31 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 No przewrócić się, to się mi dotychczas nie przewróciły, więc może rozstaw podpór jest wystarczający, ale strach jest. PS Jak już odświeżyłem wątek, to wrzucę jeszcze zdjęcie Diamondów w jednym z ładniejszych wybarwień - walnut + olejowosk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Śrut balastowy dla płetwonurków były tu lepszy od piasku do dociążenia cokołu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 31 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Jeśli chodzi o ciężar to pewnie tak, ale wydaje mi się, że własności akustyczne (tłumienie) lepsze ma jednak piasek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Zadaniem balastu jest dociążanie i nie spotkałem się z opinią o wyższości piasku nad ołowiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 31 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 (edytowany) 30 minut temu, MobyDick napisał: nie spotkałem się z opinią o wyższości piasku nad ołowiem. Bez przesady, aż taki oryginalny to nie jestem;) Edytowano 31 stycznia 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 (edytowany) Zaprezentowane niedawno Diamondy 30 będą promowane także na rynku azjatyckim. Na początku marca zostaną pokazane na targach SIAS Seoul International Audio Show w Korei Południowej. Zagoszczą na stoisku koreańskiego dystrybutora Pylona firmy Audio Gallery, który jest lokalnym przedstawicielem m.in. takich marek, jak Focal i TAD (a także polskiego Fezz Audio). Trzymam kciuki. Edytowano 26 lutego 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 Ja też trzymam kciuki aczkolwiek moim prywatnym zdaniem obok Pearl 27 to nie udanych model. Porpzedkich wszystkie diamondy są fajne. Tego słuchałem na audioshow dość długo i miałem wrażenie że obcuje z innym tworem. Jak wy odbieracie ten model względem mniejszych braci? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ad1 Napisano 28 lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 Witam na forum. Bardzo podobają mi się pylony diamond 25 . Obecnie mam sapphire 25. Elektronika yamaha r-n602. Po przeczytaniu opini na temat d25 mam ochotę je kupić . Tylko czy ta yamaha nie jest za słaba do tej klasy kolumn. ? Czy ktoś słuchał takiego zestawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 Słuchałem D25 z Yamahą R-N803 i R-N500 i nie były "za słabe". Moim zdaniem możesz śmiało rozważać zestawienie Diamondów z R-N602. Inna sprawa, żeby nie kupować w ciemno. Koniecznie odsłuchaj te kolumny przed ostateczną decyzją, a najlepiej zrób to u siebie w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ad1 Napisano 28 lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 Dzięki Kraft zależało mi na twojej opini. Sapphire 25 graja bardzo dobrze . Ale z różnych źródeł informacji d25 graja jeszcze lepiej . A i gabarytowo są mniejsze na czym mi zależy. Nie wspominając o jakości wykonania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 Hm... treść mojej opinii było łatwo przewidzieć;) Jakie duże masz pomieszczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ad1 Napisano 28 lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 21m Odległość słuchania 3m . Diamond 28 chyba będą za duże do mojego pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 Myślę, że D25 będą idealne, choć Diamond Monitor też mogłyby się spisać. Mi producent odradził kupowanie D28 do moich 25 m2. Kolumny to jedno. Drugie to ich ustawienie i akustyka pomieszczenia. Jeśli zaniedbasz drugi punkt, to pełnego sukcesu nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 Przecież Kraft nie słyszy różnic na wzmacniaczach więc ja bym się nie sugerował jego opiniami po prostu jest "głuchy" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_luk1 Napisano 28 lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 (edytowany) Ja podejrzewam, że on słyszy te różnice bardzo dobrze, tylko nie wyolbrzymia ich jak niektórzy. Też nienawidzę opinii w stylu, że "urządzenie X zjadło na śniadanie urządzenie Y". A potem się okazuje, że dla mnie ta różnica jest niezauważalna, albo odbieram te różnice zupełnie inaczej. A ja podłączyłem do R-N803D kolumny DIY, zbudowane na głośnikach SB Acoustics 2xMW19P-8 + TW29RN, które na rynku komercyjnym kosztowałaby by pewnie 2x więcej niż Diamondy 28. I co? Mezalians? Nomen, omen kolumny wzorniczo są zrobione w obudowach podobnych właśnie do Diamondów 25/28. Edytowano 28 lutego 2019 przez pawel_luk1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 28 lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 1 godzinę temu, Kraft napisał: Koniecznie odsłuchaj te kolumny przed ostateczną decyzją, a najlepiej zrób to u siebie w domu i to jest najważniejsze w tej rekomnedacji! Odsłuch, ale w domu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 6 minut temu, pawel_luk1 napisał: Nomen, omen kolumny wzorniczo są zrobione w obudowach podobnych właśnie do Diamondów 25/28. Jak podobnych? Przecież wyglądają tak samo (tylko rozstaw głośników się nie zgadza). Pisz o co chodzi. Skopiowałeś obudowę Diamondów, czy Pylon Ci zrobił obudowy na zamówienie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_luk1 Napisano 28 lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 lutego 2019 Skopiowałem Ale nie mają identycznych wymiarów. Są trochę wyższe i szersze. Moje mają wymiary 1080x208x365, Diamondy 28: 1040x196x370. Obudowy robił gość znany jako Marko3T (Insomnia Lab). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 21 godzin temu, pawel_luk1 napisał: Ja podejrzewam, że on słyszy te różnice bardzo dobrze, tylko nie wyolbrzymia ich jak niektórzy. Też nienawidzę opinii w stylu, że "urządzenie X zjadło na śniadanie urządzenie Y". A potem się okazuje, że dla mnie ta różnica jest niezauważalna, albo odbieram te różnice zupełnie inaczej. Korci mnie żeby coś odpisać ale się powstrzymam, bo nie należę do klubu Pylon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 21 godzin temu, pawel_luk1 napisał: Skopiowałem Ale nie mają identycznych wymiarów. Są trochę wyższe i szersze. Moje mają wymiary 1080x208x365, Diamondy 28: 1040x196x370. Obudowy robił gość znany jako Marko3T (Insomnia Lab). Ciekaw jestem finalnego efektu. Skąd jesteś? Dasz odsłuchać? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_luk1 Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 (edytowany) Z Wrocławia. Yyyy. A Jak? Nie jestem "branżą", raczej nie wyślę ich na odsłuch... Nie mam min. dwóch kompletów na stanie. Na czym będę słuchał? Chyba, że do mnie przyjedziesz.... Na razie mogę co najwyżej pokazać pomiar porównawczy Diamondów 25 (pom. z testu wyk. przez AUDIO) z moimi. Pomiary są znormalizowane w okolicach 500 - 1kHz, tak aby można je było łatwo porównać. Czerwony - Diamond 25 Czarny - 2xMW19P-8 + TW29RN Edytowano 1 marca 2019 przez pawel_luk1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2019 Udostępnij Napisano 4 marca 2019 Wiem wiem. Jak będę kiedyś we Wrocławiu to będę pisał. Dawniej bywałem częściej nice! Dla mnie bomba zrobić własne, dobrze grające kolumny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2019 Pragnę donieść, że w najnowszym numerze miesięcznika Audio (3.2019) ukazała się recenzja kolumn Diamond Monitor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 https://www.stereolife.pl/archiwum/testy-lista/kolumny-i-glosniki-lista/3331-pylon-audio-diamond-monitor zestawmy ja z tą Która mówi prawdę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts