Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, il Dottore napisał: Tak. Chodzi mi o to, żeby ludzie wydawali swoje ciężko zarobione pieniądze na rzeczywistą wartość: R+D, projekt, wkład materiałowy, jakość wykonania i wreszcie jakość dźwięku, zamiast przepłacać za wydmuszki kosztujące więcej, grające gorzej a często i tak produkowane w Chinach. Weźmy samochody: nawet te z górnej półki. Są pełne chińskich części. W najnowszym CLA Mercedes bez najmniejszej żenady pakuje cały silnik wyprodukowany w Chinach! Po czym za malutki samochodzik żąda ponad 200 tys cebulionów. Ja wiem - wolny rynek. Ale ludzie już się budzą i wolą samochód chiński. Choćby dlatego, że ma on wszystkie części oryginalne! 🫡 to jest nas dwóch. Zgadzam sie całkowicie. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, Artur Charicki napisał: No właśnie o cenę chodzi. Ponoć żeby k11 r2r grało trzeba kupić do niego oddzielny zasilacz liniowy a to już ponad tyś zł. Ja za tysiąc kupiłem vmv d1se i nie miałem okazji zrobić bezpośredniego porównania ale szczerze wątpię że fiio grałoby lepiej. Być może się mylę, to tylko przypuszczenia. Chodzi o stosunek ceny do jakości. Z drugiej strony trochę to dziwne że tylko fiio zwietrzyło interes na r2r. Być może niedługo dołączą inni jak Smsl czy Topping?🤔 Zasilanie to podstawa, bezdyskusyjnie. Natomiast myślę sobie, że SMSL czy Topping nie robią przetworników na drabinkach, bo konstruktorzy tam wolą delta-sigma po prostu. Znają i lubią taką a nie inną technologię, mają to opanowane i tego się trzymają. SMSL robi R2R (jeden model) ale to na starych chipach, nie na dyskretnej drabince. Topping też robi Centaurusa R2R. Zdaje mi się, że drabinki kupują od Holo. Ale to są wyjątki potwierdzające regułę. Są chińscy specjaliści od R2R - Musican, Holo, Denafrips i oni wgl nie tykają delta sigma. Zapewne SMSL i Topping nie chcą wchodzić w paradę firmom specjalizującym się w R2R a mającym już ugruntowaną pozycję na rynku. Jeden Gustard zdaje się dzielić zainteresowanie inżynierów po równo pomiędzy R2R i delta-sigma i wypuszcza interesujące zaawansowane konstrukcje w obu gatunkach. Edytowano 1 godzinę temu przez il Dottore 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, il Dottore napisał: Poprzez CHCIWOŚĆ producentów europejskich. A kto zaczął? Jak zwykle, amerykańscy idioci. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 41 minut temu Napisano 41 minut temu 30 minut temu, pairtick napisał: A kto zaczął Tak. Pomysł globalizacji urodził się w USA. Chodziło o to, że taniej masowo wyprodukować w Chinach jakiś towar i przywieźć go statkami do USA (transport morski jest najtańszy) niż kopać się ze związkami zawodowymi, płacą minimalną dla swoich robotników itp. Po co? Chińczyk wówczas pracował naprawdę za miskę ryżu! My tego nie pamiętamy ale w czasach Nixona głód w Chinach nie był niczym niezwykłym. No ale czasy się zmieniły. Chiny pozostają fabryką świata, ale nauczyły się same wytwarzać te wszystkie srajfony (nawet lepiej i taniej), ukradli wszystkie potrzebne patenty i rozwinęli je (dlatego sekowany jest Huawei bo śmiał wyprzedzić technologicznie USA). Teraz już zaczynają dyktować ceny i ograniczać produkcję w reszcie świata. Wprowadzili embargo na metale ziem rzadkich i zaraz fabryki telewizorów w Polsce staną z braku surowca. Także Chiny to nie jest taki sympatyczny miś panda. To jest uśpiony smok i jeszcze za naszego życia zrobi nam ciepło pod tyłkiem. A przyczyną jest CHCIWOŚĆ wielkich korporacji. Im podziękujmy za globalizm. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu (edytowany) 3 godziny temu, Mprezi napisał: Generalnie wg wszelakich testów ponoc wygrywa drogi Laiv harmony uDAC. Szkoda ze tak drogi bo korci Drogi to jest w Polsce, gdy kupujesz go od producenta to kosztuje tylko 994dolary minus 25 za rejestrację to do zapłacenia już z cłem i wysyłką tylko 969 dolarów. Tylko takie coś w Polsce jest niemożliwe od kiedy są dystrybutorzy, a oni liczą sobie po 4999zł, to trochę za drogo. Ostatnio jak sprawdzałem miesiąc temu to do Niemczech można go było zamówić za te 969 dolarów czyli około 3600zł. Potrzebna nam tylko rodzina lub osoba godna zaufania w Niemczech, lub innym kraju gdzie nie ma bezpośrednich dystrybutorów. @il Dottore podobno bardzo dobry jest ten najnowszy Topping D900 i jako dac i jako preamp, tylko on już kosztuje swoje. Najtaniej widziałem go na HiFiGO za niewiele ponad 6400zł. Edytowano 5 minut temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Recommended Posts