slawas2001 Napisano 3 października 2017 Udostępnij Napisano 3 października 2017 @S4Home macie tego k2 do odsłuchu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2017 Udostępnij Napisano 4 października 2017 K2 to model już nie produkowany. Strzał w kolano Roksana! Teraz zaczyna się od wyższego K3. I on na stanie jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 4 października 2017 Udostępnij Napisano 4 października 2017 ok, dzięki za info, wystawie na alle mojego pianocrafta i bedę myślał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2017 Udostępnij Napisano 4 października 2017 Myśl, słuchając Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 28 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2017 Koledzy takie pytanko mam : Mianowicie na pilocie od wzmacniacza NAD 375 mam przycisk SLEEP +10 jak zrobić aby wzmacniacz się sam wyłączył po określonym czasie ?? Bo gdy nacisnę ten przycisk to nie wyłącza się wzmacniacz. Czy w ogóle tak to się ustawia ?? Czy jakoś inaczej ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 listopada 2017 Ta funkcja na pilocie nie dotyczy wzmacniacza. Pilot jest przystosowany do obsługi także innych urządzeń nada. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 30 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2017 Tak też mi się wydawało No trudno damy radę i bez tej funkcji Dzięki kolego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 listopada 2017 Spoko. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 2 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2017 Tak sobie przeglądam teraz produkty Monitor Audio i zastanawia mnie jedna rzecz : W serii Silver mamy kolumny : Silver 200 / Silver 300 / Silver 500 W serii Platinum mamy tak samo : 200 / 300 / 500 A w serii Gold mamy tylko : Gold 200 / Gold 300 Zastanawia mnie dlaczego nie ma modelu Gold 500 na głośnikach niskotonowych 2 x 8" ?? Czy Gold 300 pomimo że ma głośniki 2 x 6,5 " gra lepiej ( szczególnie mam na myśli dołem ) od Silver 500 ?? Czy po prostu ta seria jest bardziej przewidziana do kina domowego czyli zestaw np. 5.1 i tam subwoofer nadrabia ?? A do systemu 2.0 do muzyki to ta seria nie bardzo ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 5 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 Nikt nie zna odpowiedzi ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek2 Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 17 godzin temu, JARECZKO napisał: Nikt nie zna odpowiedzi ?? chyba nikt Jestem po kilku dobrych odsłuchach i wiem już że sprzęt do 10-12 tys zł zł gra bardzo podobnie to sprzętu za ok 6-7 tys. Przykładem jet zestaw Jareczko. Kupił sprzęt za ok 12-13 tys zł, a ja uważam, że jego zestaw niewiele lepiej gra od zestawu za 6 tys zł. Przykład: Yamaha 803 z głośnikami Heco 1000. Na prawdę nie ściemniam. Moim zdaniem Piotr ma racje. Jeśli kupować zestaw za 12 tys zł to wtedy nowy wzmacniacz w najlepzej promocji jaki sie tylko da za ok 7-8 tys zł do tego jakies urzadzenie sieciowe za kilka stówek i używane kolumny kilkuletnie premium za ok 5-6 tys zł wtedy to zagra dopiero lepiej. Poprawcie mnie jeśli się myle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 6 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 52 minuty temu, bartek2 napisał: chyba nikt szkoda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) O odpowiedź trzeba by zapytać raczej producenta kolumn. Ja sądzę że chodzi o coś innego. Sytuacja obecnie wygląda w taki sposób. Sięgając wstecz w wyższych seriach kolumn była u tego producenta tendencja do budowania kolumn z mniejszymi głośnikami niskotonowymi. Dość łatwo jest zrobić duże, tanie kolumny z większymi głośnikami niskotonowymi. W droższych seriach z reguły brzmienie jest bardziej wyrafinowane i adresowane do bardziej wymagających odbiorców. W serii Platinum kolumny oznaczone jako Pl 500 II są flagowcami i zapewne przewidziane są do nagłośnienia bardzo dużych salonów. Dlatego te kolumny wyposażono w aż 4 takie przetworniki w każdej. Każde z kolumn tego producenta są przewidziane do pracy samodzielnie. Również o każde można oprzeć system kina domowego. Zwykle konkretny model jest przewidziany do określonej kubatury pomieszczenia. Głośnik o mniejszej średnicy może być tak zbudowany że często może reprodukować dźwięk przy większych mocach. Sama średnica nie świadczy o wszystkim. Jednak tam gdzie priorytetem jest zapewnienie bardzo dużych głośności bez względu na jakość częściej można spotkać duże głośniki. Edytowano 7 stycznia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts