Chyba Miro 84 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 1 godzinę temu, Były-Forumowicz napisał: Patrząc po zdjęciach Yamaha ma podbite i to znacznie niskie tony (Bas) za to wysokie (Treble) masz uszczuplone lubisz tak słuchać? Podbity Bas zakłóca ci stereofonię, wokale, itp. Ja tam widzę lekko podbite "bas" i znacznie (czyt. Na max) podbite wysokie... ale może patrzymy na inne zdjęcia Ps. Ja na niektórych płytach lekko podbijam bas i uszczuplam wysokie - lubie tak słuchać Bas nie zakłóca wokali ani stereofonii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 (edytowany) 21 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Bas nie zakłóca wokali ani stereofonii I tak i nie. To zależy od systemu. Jak jest go za dużo i to jeszcze kiepskiej jakości i nam buczy to wpływa na całokształt. Dobrej jakości niski bas perfekcyjnie kontrolowany nawet jest podbity to faktycznie nie wpływa na resztę. Edytowano 5 września 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 1 godzinę temu, Były-Forumowicz napisał: Patrząc po zdjęciach Yamaha ma podbite i to znacznie niskie tony (Bas) za to wysokie (Treble) masz uszczuplone lubisz tak słuchać? Podbity Bas zakłóca ci stereofonię, wokale, itp. Podbite były i są soprany , basy delikatnie tez, tak lubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 Szkoda że tej recenzji wcześniej nie czytałem 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 (edytowany) @Marcus72 Nikt Cię za to nie krytykuje przecież. Tylko jak koledzy zauważyli brak możliwości regulacji barwy w tym Rotelu pewnie wpłynął na Twoją ocenę. Posłuchaj Yamahy bez regulacji i porównaj wtedy z Rotelem. Edytowano 5 września 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 (edytowany) Ale wracajac do wątku, Yamaha as1200 stoi do wzięcia i przetestowania. Jednak to jest kawał maszyny i skoro 602 daje radę to 803 będzie lepiej . Proponuję posluchac Rotel ma regulacje bass I soprany oraz funkcje pure direct. A ja ustawiałem wszystkie parametry I głębi ani sceny niestety nie bylo Edytowano 5 września 2021 przez Marcus72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 Marantz pm 7000n ma trochę słabszą moc od 803d. I trochę wygląd specyficzny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 22 minuty temu, Marcus72 napisał: Marantz pm 7000n ma trochę słabszą moc od 803d. I trochę wygląd specyficzny Słuchałem u siebie 803d i dupy nie urywa. To, że ma słabszą moc nic nie znaczy. Wygląd na bank lepszy niż stare nady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 8 minut temu, voytaz napisał: Słuchałem u siebie 803d i dupy nie urywa. To, że ma słabszą moc nic nie znaczy. Wygląd na bank lepszy niż stare nady I co marantza masz teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 Ale wracajac do wątku, Yamaha as1200 stoi do wzięcia i przetestowania. Jednak to jest kawał maszyny i skoro 602 daje radę to 803 będzie lepiej . Proponuję posluchac Moment, bo się pogubiłem Ty mi proponujesz posłuchanie rn803d? Przecież to nie ja szukam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 2 minuty temu, dorsz napisał: Moment, bo się pogubiłem Ty mi proponujesz posłuchanie rn803d? Przecież to nie ja szukam. Odpiszę bardziej zrozumiale: sa-1200 stoi u znajomego handlowca i mogę wziąć na testy. Ale skoro moja yamaha 602 daje radę to 803d będzie tylko lepiej. Wyżej to juz chyba przerost treści nad forma W fachowej prasie zbiera(803d) b.dobre opinie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 Odpiszę bardziej zrozumiale: sa-1200 stoi u znajomego handlowca i mogę wziąć na testy. Ale skoro moja yamaha 602 daje radę to 803d będzie tylko lepiej. Wyżej to juz chyba przerost treści nad forma W fachowej prasie zbiera(803d) b.dobre opinieNie patrz na prasę, tylko jak masz możliwość to posłuchaj u siebie.Określiłeś budżet na €2k i słusznie bo szkoda kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 6 godzin temu, Marcus72 napisał: Witam, chciałem się podzielić moimi spostrzeżeniami po odsłuchu Rotela ra 1572mkll. Dodam że to są spostrzeżenia moje i mojej żony. Rotel gra.... i du....y nie urywa. Myślałem że 4 razy droższy wzmacniacz powali na na kolana. Niestety po podłączeniu do różnych źródeł ( bluetooth apx, CD player, Bluray, odtwarzacz strumieniowy Yamaha) i po przesłuchaniu kilkunastu znanych utworów stwierdziliśmy że to nie nasza bajka. Brak sceny, brak dynamiki, może tony wysokie były bardziej przedstawione i to tyle. Po kilku godzinach bylem zmęczony słuchaniem tego sprzęt i po ponownym podłączenia Yamahy banan wrocil na twarz. Napewno nie jesteśmy audiofilami, ale wiemy jak muzyka powinna brzmieć i napewno to nie jest Rotel. Jutro oddaje sprzęt i chyba tymczasowo r 803d zakupię a wkrótce pewnie następca pojawi się na rynku. Pozdrawiam Ja mam całkowicie odmienne zdanie, a porównywałem wzmacniacze Yamaha A-S701 i Rotel RA-1572 stary model. Jak kiedyś cieszyłem się z grania tego pierwszego, to teraz nie mogę go słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 2 minuty temu, lysyrafal napisał: Ja mam całkowicie odmienne zdanie, a porównywałem wzmacniacze Yamaha A-S701 i Rotel RA-1572 stary model. Jak kiedyś cieszyłem się z grania tego pierwszego, to teraz nie mogę go słuchać. No i bardzo dobrze ze Kolega ma odmienne zdanie. A co masz teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 Ten drugi wzmacniacz o którym wyżej napisałem i aż nie chce mi się wierzyć, że jego następca tak słabo wypadł. Już nie chodzi mi o barwę brzmienia wzmacniacza, ale stereofonia i dynamika, to raczej nie ma co porównywać tych konkretnych modeli wzmacniaczy Yamaha i Rotel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 To chyba najwyższy czas odpuścić amplitunery i skupić się na wzmacniaczu a źródło załatwić sobie z innego elementu. Biorąc pod uwagę że What HiFi raczej ocenia na plus niż minus to 3 gwiazdki to bardzo zła ocena. W całej historii jak to przeglądam z 10 lat tylko raz widziałem 2. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Czyli konkretnie co? Dnia 27.08.2021 o 07:13, S4Home napisał: Witaj, Ma rację. Ale zmiana na RN 803 nie będzie adekwatna. Moim zdaniem do tych kolumn i Twojego budżetu Arcam SA 30. Ewentualnie Denon PMA 1600 NE + odtwarzacz sieciowy jak Node 28, Project Stream Box czy IFI Zen stream. Piotr Czy aż taka różnica może być między 1572 I 1572mkll ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Dzisiaj testuje Denon pma 1600ne. Inna bajka, na plus oczywiście. Teraz słychać czego yamaha nie dala rady odtworzyc. Jedno pytanie: potencjometr glosnosci moge dac na ok. 8.45( ok1/4) potem juz nie da sie dłużej słuchać . Czy tak ma być? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Teraz słychać czego yamaha nie dala rady odtworzyc. Raczej amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 23 godziny temu, Marcus72 napisał: Odpiszę bardziej zrozumiale: sa-1200 stoi u znajomego handlowca i mogę wziąć na testy. Ale skoro moja yamaha 602 daje radę to 803d będzie tylko lepiej. Wyżej to juz chyba przerost treści nad forma W fachowej prasie zbiera(803d) b.dobre opinie Spróbuj tej 1200. Ja przerobiłem 602, następnie 701, a teraz ,od blisko roku gram na 1200. Dla mnie to...to jest to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 30 minut temu, terracan1929 napisał: Ja przerobiłem 602, następnie 701, a teraz ,od blisko roku gram na 1200. Szkoda że 803d nie zaliczyłeś:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 4 godziny temu, Marcus72 napisał: Dzisiaj testuje Denon pma 1600ne. Jedno pytanie: potencjometr glosnosci moge dac na ok. 8.45( ok1/4) potem juz nie da sie dłużej słuchać . Czy tak ma być? A co się później dzieje po przekroczeniu tego punktu na skali głośności? Z jakimi kolumnami gra ten wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus72 Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Denon gra bardzo grzecznie, solidny bas jak potrzeba jest na miejscu, trochę vocal mocniejszy, poza tym bardzo szczegółowy ale nie męczący dźwięk. To tyle po pierwszym odsłuchu. Przed chwilą, lysyrafal napisał: Z jakimi kolumnami gra ten wzmacniacz B&W 702 S2 SIGNATURE Znalazłem chyba odpowiedź na moje pytanie na stronie internetowej denon 3 minuty temu, lysyrafal napisał: A co się później dzieje po przekroczeniu tego punktu na skali głośności? Jest tak głośno że raczej 5 min. tego nie nikt nie wytrzma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Czyli nic się nie dzieje, ten typ tak po prostu ma. Nie pozostaje nic innego jak słuchać ciszej i cieszyć się brzmieniem systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Spróbuj tej 1200. Ja przerobiłem 602, następnie 701, a teraz ,od blisko roku gram na 1200. Dla mnie to...to jest to. Szkoda że 803d nie zaliczyłeś:-)W as701, as801 i rn803d jest ta sama końcówka mocy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts