Art39 Napisano 13 maja 2020 Udostępnij Napisano 13 maja 2020 (edytowany) 2 godziny temu, marecki napisał: Jaką masz szybkość połączenia rano? Do godziny 08 mam 17. i zapiernicza bardzo szybko Edytowano 13 maja 2020 przez Art39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 13 maja 2020 Udostępnij Napisano 13 maja 2020 W takim razie pozostaje tylko sprawdzenie usługi u innych operatorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas84 Napisano 17 lipca 2020 Udostępnij Napisano 17 lipca 2020 U mnie jakieś jazdy z Tidalem i aplitunerem Denon AVR 2400 z apką HEOS przez Wi Fi . Muzyka odpala się na 10-15 sekund i potem przeskakuje na następny utwór bez możliwości powrotu - tnie tnie tnie i to maksymalnie Mam zainstalowanego HEOS_a na Iphone xs a tu jest z czapy antena do zasięgu i zastanawiam się czy to jest wina samego telefonu Tidal z aplikacji z telefonu działa poprawnie, nawet po przełączeniu z samej aplikacji aby nie leciało z telefonu tylko przez głośniki ale po odpaleniu samej aplikacji HEOS już jest ciężki kibel Co robić, macie pomysł?? Internet z Play ZTE model WF 830 ( na wioski i pola ) ale na speed test wychodzi mi teraz 24 mb/s wiec tragedii nie ma komputer Mac pro 2018 srajfon 10xs jakieś pomysły ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 (edytowany) Witam wiem że w tym wątku pisze kilku specjalistów od sieci ethernet , mam mały problem raz na jakiś czas przycina mi bardzo Tidal dosłownie bez możliwość korzystania gram via roon moja sieć wygląda tak Orange światłowód 300 router funbox 6 do niego po kablu rj 45 pc z core Roon router kabel rj45 Lumin U2 mini co po poprawić ,komunikat w roon brzmi że to problem z siecią wolne wczytywanie , ale bez roon też bywały problemy z tidal Edytowano 15 grudnia 2022 przez blackromek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 13 minut temu, blackromek napisał: komunikat w roon brzmi że to problem z siecią wolne wczytywanie , ale bez roon też bywały problemy z tidal Ja bym sprawdził transfer/szybkość sieci i ping w pierwszej kolejności. Np. na tej stronie. Konto Tidal jest Twoje czy rodzinka? Jeżeli rodzinka to pomiar transferu może być odrealniony bo mierzy lokalnie, a rodzinka może być przez serwery na Alasce, chociaż peności nie mam. Jeżeli łącze jest szybkie to sprawdziłbym w dalszej kolejności kable sieciowe (skrętki). Ostatni sprawdzian to roon. Miałem rok i zacinał się często na Tidalu. Szcególnie na treściach MQA. Przez to zrezygnowałem z tej aplikacji. Roon jest super ale przycinało dość często. Nie wiem z jakiego powodu. Topologia sieci? Zbyt słaba przepustowość? Kombinuj. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 28 minut temu, blackromek napisał: Witam wiem że w tym wątku pisze kilku specjalistów od sieci ethernet , mam mały problem raz na jakiś czas przycina mi bardzo Tidal dosłownie bez możliwość korzystania gram via roon moja sieć wygląda tak Orange światłowód 300 router funbox 6 do niego po kablu rj 45 pc z core Roon router kabel rj45 Lumin U2 mini co po poprawić ,komunikat w roon brzmi że to problem z siecią wolne wczytywanie , ale bez roon też bywały problemy z tidal Winmtr, sprawdź co się dzieje w stronę Tidala. Pokaże ci gdzie gubisz pakiety. Jak problem po stronie dostawcy , to kopia logu i reklamacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 54 minuty temu, moss napisał: Winmtr, sprawdź co się dzieje w stronę Tidala. Jak to sprawdzić w WinMTR? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 (edytowany) 7 minut temu, marecki napisał: Jak to sprawdzić w WinMTR? Wpisujesz adres tidala i ogień. Zaraz będziesz widział co jest pieć. Ja kiedyś walczyłem z upc w podobnej sprawie. Wcześniej myśleli że rozmawiają z debilem, jak poszły logi z winmtr gdzie czarno na białym było widać czyj jest problem , to zaraz to naprawili. Inaczej zawsze będą zganiać na ciebie, a to wirus a to cos tam i tak zabawa w kółko . Ja bym jeszcze spróbował użyć innych DNS-ow. Edytowano 15 grudnia 2022 przez moss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 3 minuty temu, moss napisał: Wpisujesz adres tidala Jaki adres mam wpisać, jeśli gram Tidala z Rona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 (edytowany) Edytowano 15 grudnia 2022 przez moss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 Czy dodanie switch pomiędzy router a core i end point może poprawić sytuację czytałem o takiej możliwości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 17 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2022 Czy próbowałeś odtwarzać muzykę na tym samym komputerze co masz Core? Być może inne urządzenie w sieci ma ten sam adres IP (na sztywno ustawione)? Sprawdź jakimś speedtestem czy coś nie tnie. Może kabelek sieciowy jakiś uwalony? Ustaw ręcznie jakieś inne DNSy, n.p. 1.1.1.1, 8.8.8.8. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperwas Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 (edytowany) Proszę o pomoc, od jakiegoś czasu nie działa mi Tidal, mieli przycisk "play" w nieskończoność. Używam na kompie przez przeglądarkę i apkę na PC nie działa. Pomocy! Edytowano 16 marca 2023 przez koperwas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek341 Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 Witam mam podobnie Tidal Conect Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek341 Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 Dziś już działa to chyby chwilowe problemy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 Mógł być chwilowy problem z apką, bo nam się też nie zdarzyło, a przez niego puszczamy muzykę w salonie, ale gdyby nadal problem trwał, to dajcie proszę znać, będziemy obserwować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 Tidal czasem stwarza problemy.Wczoraj wieczorem zacinało i sie zawieszało na nim wszystko.I z apki android i z komputera.Dzis juz wszystko jest ok.Tak czasem bywa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabbo Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Hej problem dalej chyba jest, u mnie od wczoraj bardzo zacina tidal zwłaszcza płyty master, czasami też hi fi. Czy mozna to gdzieś zgłosić streamer ma po kabelku internet światłowód 100, także nie powinno być to winą internetu. Ktoś wie co z tym zrobić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 I u mnie Tidal zaczyna sprawiac klopoty.Dzis ani z apki ani z Bluesounda nie chce w ogóle działac.Streaming i jego zalety....😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Ciekawe, u mnie działa bez problemów z Wiim... Wczoraj kilka godzin, dzisiaj też i nic się nie dzieje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts