MariuszZ Napisano 16 marca 2020 Udostępnij Napisano 16 marca 2020 (edytowany) 2 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Lampy mocy nie są tu potrzebne... napisz co wiesz o tym Radyjko z budzikiem? O... nie zauważyłem, że ma szufladę. Robi wrażenie 👍 Edytowano 16 marca 2020 przez MariuszZ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2020 I już dojechały. https://www.tubeampdoctor.com/en/7025-s-premium-selected-mullard-style-tad-tubes?number=RT011-MP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 marca 2020 Udostępnij Napisano 23 marca 2020 A moje lampy w Warszawie na magazynie centralnym poczty leżą już 10dni... Napisz za miech jak brzmią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Tak robię. I po było pocztą w tych trudnych czasach. 27 minut temu, Kubakk napisał: A moje lampy w Warszawie na magazynie centralnym poczty leżą już 10dni... Napisz za miech jak brzmią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 24 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2020 (edytowany) 18 godzin temu, Kubakk napisał: Napisz za miech jak brzmią Zaskoczyły mnie swoim graniem. Grają jak tranzystor w dobrym tego słowa znaczeniu, ale ECC 81 wróciłem do standard McIntosh. bo coś chyba za mocno ociepliłem dźwięk z ecc81 Mullard. To się sprawdzało przy AQ głośnikowy, teraz 2X Mullard (81+83) + PAD Poseidon to za dużo. No nic.... tak niech sobie teraz gra na razie w tej konfiguracji. Czemu te lampy .. http://www.audiodrom.net/en/special-edition-reviews/117-the-best-12ax7-tubes-for-almost-no-money Edytowano 24 marca 2020 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 marca 2020 Udostępnij Napisano 24 marca 2020 Tak z ciekawości.... też się świecą na zielono Dnia 16.03.2020 o 08:26, Bogusław Kożyczkowski napisał: napisz co wiesz o tym Niestety nie znam tego CDka. Wykruszył Twoją Emotive? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 24 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2020 24 minuty temu, S4Home napisał: Tak z ciekawości.... też się świecą na zielono Niestety nie znam tego CDka. Wykruszył Twoją Emotive? Eeeeeeeeeeeee - też na zielono 😊 ----- Audio Note CDT One/II Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 @Bogusław Kożyczkowski napisz co tam w dire straits gra , nie jakiś patyk z deską czy coś ? tam jest dużo dziwnych dźwięków , a z teledysków kojarzę różne klawiszo-gitary itp. 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Boguś jak gra ten cedek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2020 2 godziny temu, Kubakk napisał: @Bogusław Kożyczkowski napisz co tam w dire straits gra , nie jakiś patyk z deską czy coś ? tam jest dużo dziwnych dźwięków , a z teledysków kojarzę różne klawiszo-gitary itp. 😜 Poszukam dokładnie miejsce gdzie najlepiej go słychać, tylko boje się czy PC jako źródło da rade. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 1 minutę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Poszukam dokładnie miejsce gdzie najlepiej go słychać, tylko boje się czy PC jako źródło da rade. Ale nie jest to tamburyn, który tam wyraźnie słychać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2020 2 godziny temu, Pboczek napisał: Boguś jak gra ten cedek? Niesamowicie. ... ale tym się nie martwię, bo nie mam tyle żetonów. Przed chwilą, MariuszZ napisał: Ale nie jest to tamburyn, który tam wyraźnie słychać? To nie Tamburyn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Nowy 14kzł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2020 5 minut temu, Pboczek napisał: Nowy 14kzł? Demo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Nie takie coś ? Tam pod koniec mocniej słychać ewentualnie PS: co do źródeł sam przeglądam jakieś strumieniowce , może kiedyś temat założę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Co to znaczy demo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Pewnie powystawowy, używany do testów/odsłuchów itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 16 minut temu, Pboczek napisał: Co to znaczy demo? Egzemplarz który jeździ po redakcjach a potem jest wypożyczany zainteresowanym audiofilom Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2020 (edytowany) @Kubakk szukałem i ..... nie jestem pewien, nie wiem czy nie pomyliłem nagrań. .... .....między śpiewanymi słowami były jeszcze jedne klawisze, niżej, tonowo zgrane z wokalem, dlatego trudno usłyszeć. Komputer nie nadaje się na źródło, jest za mało rozdzielczy, atakuje tylko głośniejszymi dźwiękami, to na tym skupia się nasz słuch, to co w tle jest zagłuszane i ten win 10 (ehhh..) Edytowano 28 marca 2020 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharan Napisano 28 marca 2020 Udostępnij Napisano 28 marca 2020 Mam ktoś informację, czy w tym roku zobaczymy następcę Denona PMA-2500NE ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 marca 2020 Udostępnij Napisano 28 marca 2020 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: @Kubakk szukałem i ..... nie jestem pewien, nie wiem czy nie pomyliłem nagrań. .... .....między śpiewanymi słowami były jeszcze jedne klawisze, niżej, tonowo zgrane z wokalem, dlatego trudno usłyszeć. Komputer nie nadaje się na źródło, jest za mało rozdzielczy, atakuje tylko głośniejszymi dźwiękami, to na tym skupia się nasz słuch, to co w tle jest zagłuszane i ten win 10 (ehhh..) A plik był z tego samego remasteru? Bo to co opisujesz wskazuje na inne nagranie. Takie w którym ograniczono dynamikę dla uzyskania ogólnie większej głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2020 (edytowany) 41 minut temu, MobyDick napisał: A plik był z tego samego remasteru? Bo to co opisujesz wskazuje na inne nagranie. Takie w którym ograniczono dynamikę dla uzyskania ogólnie większej głośności. Może być, tak jak mówisz. Dzis nie pamiętam szczegółów. Jak tylko dorobię sie odpowiedniego playera, to wrócę do tematu, bo to z płyty CD było słychać, a wersje płyty są 3. Edytowano 28 marca 2020 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 maja 2020 Udostępnij Napisano 25 maja 2020 @Bogusław Kożyczkowski Jakie wrażenia z nowego cd ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2020 Czekam na jeszcze jednego grajka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts