Audio Autonomy Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 Kolejny chwalipost Tym razem Thorens TD160 mkII z nową plintą w piano black (wiem, że to kontrowersyjny wybór ) i z SME 3009 non improved na pokładzie. Jest kilka smaczków takich jak np. ciężkie, regulowane nóżki czy nowy logotyp 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 @Audio Autonomy ładny lakierek Sam montowałeś SME czy już było ? Akurat te nóżki najmniej wizualnie mi się podobają. Pamiętasz kolce w Yamaszce Yp 701 ? Dużo lepiej drapak wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 Dzięki, też wydaje mi się, że lakier wyszedł całkiem całkiem. Znalazłem nową lakiernię i efekt jest super SME w tej wersji szukałem specjalnie do tego gramofonu. Wcześniej było tam ramię Thorensa. Pamiętam te kolce z Yamaszki. Mi się jednak bardziej podobają takie proste i masywne nóżki. No ale to kwestia gustu oczywiście 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Od 2 lat drapie placuszki Dual 714q. Do niedawna zwykle korzystał z pre w ampli/wzmacniaczu. Kilka tygodni temu nabyłem klona pre z sansui g9000 i pięknie się panowie uzupełniają 😉 Pozdrawiam miłośników czarnej płyty. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Nie ma to jak stary, poczciwy Dual 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 4 godziny temu, Matt Daemon napisał: Od 2 lat drapie placuszki Dual 714q. Jest piękny. A , nie wiem czy to ważne ale ktoś Ci kolce odwrotnie zamontował . 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 @tomek4446 nie zauważyłeś , ze to audiofilskie podłoże z kolcami?😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 8 minut temu, Rega napisał: @tomek4446 nie zauważyłeś , ze to audiofilskie podłoże z kolcami?😉 O to to 😉 do tego autorskie 🤣🤣🤣 45 minut temu, tomek4446 napisał: Jest piękny. A , nie wiem czy to ważne ale ktoś Ci kolce odwrotnie zamontował . A ile frajdy jest z ustawieniem podłoża na gramofonie 🤣🤣🤣. Butelka schodzi jeszcze przed graniem 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 @Matt Daemon powiem Ci tak , jak patrzę na Twojego Duala i właśnie wrzuciłem zdjęcia nowych drapaków , to to co masz w chałupie, jest dziełem sztuki pod każdym względem . Nawet z tymi kolcami odwrotnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 A co powiecie na takiego Brauna? Są tu fani projektów Pana Dietera Ramsa? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2022 (edytowany) Grzegorz co w nim robiłeś? Co to za sprzęty poniżej? Edytowano 2 czerwca 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 W PS500 było robione sporo rzeczy. Gramofon trafił do mnie z uciętymi przewodami, co zwykle nie wróży najlepiej Zrobiony był pełen serwis napędu idlerowego, do tego regulacja zawieszenia i wymiana oleju w tłumikach. Na koniec okazało się że jeszcze trzeba poprawić headshell, bo ktoś tak wczesnej wcisnął trochę kleju (nie wiem w jakim celu?) Pod drapakami jest preamp gramofonowy DIY, zlampizowany CD Denona i stara Yamaszka AX892, a na samym dole końcówka 2x800W/4ohm do napędzenia dołów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CELCAMP pl Napisano 8 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2022 Drapak najlepszy:) Nawet stary Daniel Unitry z podpięta meluzyna kładzie na łopatki wszystkie cyfrowe wynalazki. A porżadna klubowa łyta odpalona na średniej klasy igle to juz przepaść. Warto więc kupić drapka:))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 @Fandiscopolo czołem! A co będziesz robił ze swoim Dualem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Nowe kabelki i gruntowny serwis na 100% mu nie zaszkodzą. Solidniejsza obudowa tak samo Pochwal się jak już uda Cię się coś podziałać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 (edytowany) 5 godzin temu, Fandiscopolo napisał: No to ile szlifierek jest w uzyciu?Ktos liczy? Ok. 11 -tu z czego 10 szt, u Grześka / @Audio Autonomy / A serio to sześć z pewnością. Edytowano 18 lutego 2023 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 4 minuty temu, Fandiscopolo napisał: Czytam cyfre,z glosnikow sie wylewa "Elektro Kardiogramm" Mam The Man-Machine z 82r. Wiem o czym piszesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 25 minut temu, Fandiscopolo napisał: Czytam cyfre,z glosnikow sie wylewa "Elektro Kardiogramm" No to wyjaśnijmy. Piszesz o Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Tak mnie zachęciliście , ze dziś będzie winylowa niedziela. Na pierwszy ogień ELO i Time. PS Aktualnie w użyciu 2 drapaki. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 20 lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 Jesusiu, szlifierki, tokarki, drapaki o czym Panowie piszecie? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Kolega fan*** pisze tak nieskładnie jak bot, tłumacząc z Google. Nie zastanawia was to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 (edytowany) 37 minut temu, 1Ender napisał: Kolega fan*** pisze tak nieskładnie jak bot, tłumacząc z Google. Nie zastanawia was to? Bot-y nie robią "takich" błędów w pisowni jak fan*** 😜 Edytowano 22 marca 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 (edytowany) chciałem się dopisać z pro-ject 2 xperience acryl z sumiko blue point 2, miał być dla córki a został u mnie 🤪 Edytowano 10 maja 2023 przez haleem 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 @haleem elegancko I jak Ci się to podoba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 11 maja 2023 Udostępnij Napisano 11 maja 2023 Dzień dobry. Dopisuję się z Transrotor Z3. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts