wtsz Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca (edytowany) 6 minut temu, tomek4446 napisał: Jak tak fajnie gra bez wkładki , to strach pomyśleć jak będzie z wkładką Wcześniej nasmarowałem silnik nowym Ravenolem DXG 5xz30, przesmarowalem windę, elementy w środku i przeczyszczone potencjometry. Dawno nie miałem tak dobrego dnia 😃. Ortofon 2red to ten poziom sprzętu? Zakezy mi na ciemniejszym graniu z dobrym basem. Obroty trzyma według apki do 1% . Moze jeszcze sie rozrusza Edytowano 3 marca przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano Wtorek o 19:46 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:46 Jak umiesz sobie podłubać i się nie boisz to już masz sukces🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Środa o 19:38 Udostępnij Napisano Środa o 19:38 (edytowany) Nie wiem jak młodsze pokolenie, ale zmuszeni byliśmy radzić sobie z każdym problemem technicznym. Papier milimetrowy zamiast szablonu Ortofon. Mogę pożyczyć arkusz do przerysowania 😂 Edytowano 6 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Piątek o 09:03 Udostępnij Napisano Piątek o 09:03 Dnia 5.03.2025 o 20:38, wtsz napisał: zmuszeni byliśmy radzić sobie z każdym problemem technicznym. Dobrze to ująłeś. Byliśmy zmuszeni - nawet jak się ktoś nie znał czy nie chciał to często nie było wyboru. Teraz jest zdecydowanie lepiej. Czegoś nie wiesz jak zrobić to: Internet, Youtube i... np. to forum. A jak coś "popsujesz" to nie ma spiny bo możesz sobie tą rzecz ściągnąć z całego świata! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Brakuje mi regulacji VTA !!!. Szukam podkładki, maty grubości płyty. Po podłożeniu płyty dźwięk jest zupełnie inny. Pasmo jest pełne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Możesz jeszcze spróbować coś twardego 0,5mm podłożyć między headshell a wkładkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) Muszę 1,5mm mieć,, tyle chyba ma płyta. Nie mam suwmiarki tylko chińską linijkę szkolną ( audiofilską już😀). Edytowano 6 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 10 godzin temu, wtsz napisał: Brakuje mi regulacji VTA !!!. 5 godzin temu, wtsz napisał: Muszę 1,5mm mieć, Przydałby Ci się bloczek. Cała regulacja VTA to po to byś ramię miał w poziomie w stosunku do płyty. Są maty różnej grubości , poszukaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Przydałby Ci się bloczek Kupię, ale mam zamiar podnieść oryginalną slipmatę. Na razie podkladam plyte czyli ok. 1,5mm. Grubość 0,5mm daje mi możliwość regulacji Wycinanie nie wyjdzie dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts