Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Oczywiście.... @Kraft, słusznie podpowiada. Wstrzymam sie na razie z propozycjami bo ciekawym co inni podpowiedzą. Albo inaczej... Może raczej stwórz Fafniak'u nowy wątek... I tam powymyślamy i może też innym się przyda?

• 2 weeks later...
Napisano

zakupione kable to polskie z miedzi bez tlenowej 99,99% w rozm. 4mm2. jak podłączyłem podwójnie tylko pod wejście ,,A,, Amplitunera różnicy nie było pomiędzy podłączeniem jednym kablem, a dwoma.. natomiast różnica już jest jak podłączy się głośniki góra i środek pod wejście ,,A,, a dół pod wejście ,,B,,. po wypłacie na górę i środek kupuję kabel z domieszką srebra 2,5mm2

Napisano (edytowany)

Witam, koledzy nie chcąc zakładać nowego tematu krótkie pytanie - Posiadam sprzęt: audiolab 8000a, cantony SC-L z kontrolerem od RC-L, jako przetwornik aune t1 mk2 ze standardową lampą, kable głośnikowe 2x4mm2 alphard da vinci i w obecnej chwili interkonekty prolink futura, ale chciałbym je zmienić na coś innego - nawet nie chodzi mi o to, że grają źle(bo nie bardzo miałem z czym porównać), ale o to, że są niewiarygodnie twarde, nie da się ich zgiąć, zależy mi na czymś co przedewszystkim będzie dość "elastyczne" i nie będzie kuło w uszy, lubię muzykę gdzie podkreślone są dolne rejestry i średnica, ale nie na tyle by góry nie było w cale - raczej by nie była męcząca lecz delikatna jeśli można to tak określić. Interkonekty potrzebuję krótkie (0,5m - 1m). Co polecicie do ok 100zł? Widziałem na poratalch używane interkonekty w niezłych cenach - melodike czy neotecha, takie akurat gość ma i poleca, ale nigdy ich nie używałem a na testy nie mam po prostu czasu. Polecicie coś? 

Edytowano przez robercuss
Napisano

Hmmm, to co - lepsze są dłuższe interkonekty? Gosc, który ma MELODIKA PURPLE RAIN MDC1110  na sprzedaż twierdził, że lepszy będzie ten neotech (że bardziej elastyczny i nawet lepiej grający)... Oba z końcówkami neutrik rean.

Napisano
9 godzin temu, robercuss napisał:

chyba, że inny użytkownik podpowie coś więcej.

10 godzin temu, Fafniak napisał:

Np. Takie

Też polecam Sommer Cable , dobrze wykonane , elastyczne a szczególnie z wtykami jak u kolegi Fafniaka czyli Amphenolach.

polecam ze stajni Sommer też :

http://www.audiofan24.pl/p503,sc-spirit-xxl-instrumentalny-gitarowy-kabel-top-high-end-klasy-kolor-czarny-transparent-300-0071.html

Kosztorys przy dł. 1m.

Kabel /2m/ 30 zł + wtyki Amphenol 40 zł = 70 zł.

Napisano (edytowany)

Masz rację, głupie stwierdzenie. Mialem po prostu w pracy do czynienia z wtykami neutrik i amphenol i w sumie to co napisałem bardziej tyczyło się samego montażu a nie sposobu grania. Chyba przemęczenie robi swoje..wracając do tematu. Szukam czegoś gotowego. W pracy w tej chwili nie mam kiedy tego zrobić a po godzinach robię remont dlatego szukam gotowca.

Edytowano przez robercuss
Napisano (edytowany)
29 minut temu, Fafniak napisał:

ohhh !!!!!

O bosze

O bosze!!!!

Och, nie płacz! Wszystkie złączki są złem koniecznym i chrzanią. Fakt, że z różnym skutkiem chrzanią, ale chrzanią.
Ale żeby to chrzanienie ograniczyć niektóre firmy ekstremalnie utrudniają stosowanie wtyków, na przykład firma Richarda Vandersteena...

M7_BackPlateCrop_Color_CF004090_1.jpg.02f56df5f3e36bc8ca989ebd52df4779.jpg

Edytowano przez Gość
Napisano

Myślę,  że tak... Nie każdy lubi i umie lutować, to spora przeszkoda.

19 minut temu, Smerfciamajda napisał:

Qued ma fajne kable za rozsądne pieniądze.

QED?

Napisano
10 godzin temu, wpszoniak napisał:

Uściślijmy- "nie grają" bo chrzanią...O!

Jak to nie grają !!! Zapłaciłem 40 zł i nie grają !!! :) 

Dzięki , Wpszoniak za informację , a już miałem kupić Gato , ale oświeciłeś mnie , poodcinam wszystkie wtyki RCA , wywalę gniazda, wlutuje bezpośrednio albo ...przyszła mi do głowy jeszcze jedna opcja , kable to też dodatkowy element toru który psuje / bo jak wtyki to kable też/,  przejdę na bluetooth i będzie malina. :)

Sieciowy też psuje ,bo pierwsze dwa wtyki/ i to wielkie/, i do tego jeszcze gruby kabel / jak gruby to musi duuuużo psuć/ , przerobie wzmacniacz na baterie i zrobi się taki hi end , że Gato będzie mnie na kolanach prosić o licencje.  :)