Kraft Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Włodek Pawlik - "Grand Piano" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Jakoś mi średnio podchodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Oczywiście.... @Kraft, słusznie podpowiada. Wstrzymam sie na razie z propozycjami bo ciekawym co inni podpowiedzą. Albo inaczej... Może raczej stwórz Fafniak'u nowy wątek... I tam powymyślamy i może też innym się przyda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gołąb Napisano 19 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Kable kupione 4mm2 dziękuję za podpowiedzi temat zamykam.. A podłączyłem to tak jak na zdjęciu.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 A coś więcej? Producent, materiał, budowa, wpływ na brzmienie.....Pisz !!!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gołąb Napisano 25 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2018 zakupione kable to polskie z miedzi bez tlenowej 99,99% w rozm. 4mm2. jak podłączyłem podwójnie tylko pod wejście ,,A,, Amplitunera różnicy nie było pomiędzy podłączeniem jednym kablem, a dwoma.. natomiast różnica już jest jak podłączy się głośniki góra i środek pod wejście ,,A,, a dół pod wejście ,,B,,. po wypłacie na górę i środek kupuję kabel z domieszką srebra 2,5mm2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercuss Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 (edytowany) Witam, koledzy nie chcąc zakładać nowego tematu krótkie pytanie - Posiadam sprzęt: audiolab 8000a, cantony SC-L z kontrolerem od RC-L, jako przetwornik aune t1 mk2 ze standardową lampą, kable głośnikowe 2x4mm2 alphard da vinci i w obecnej chwili interkonekty prolink futura, ale chciałbym je zmienić na coś innego - nawet nie chodzi mi o to, że grają źle(bo nie bardzo miałem z czym porównać), ale o to, że są niewiarygodnie twarde, nie da się ich zgiąć, zależy mi na czymś co przedewszystkim będzie dość "elastyczne" i nie będzie kuło w uszy, lubię muzykę gdzie podkreślone są dolne rejestry i średnica, ale nie na tyle by góry nie było w cale - raczej by nie była męcząca lecz delikatna jeśli można to tak określić. Interkonekty potrzebuję krótkie (0,5m - 1m). Co polecicie do ok 100zł? Widziałem na poratalch używane interkonekty w niezłych cenach - melodike czy neotecha, takie akurat gość ma i poleca, ale nigdy ich nie używałem a na testy nie mam po prostu czasu. Polecicie coś? Edytowano 27 listopada 2018 przez robercuss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Np. Takie g 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Generalnie krótkie interkonekty za wiele nie zmienią w brzmieniu. Celował bym właśnie w Melodikę Purple Rain lub jakieś Klotze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercuss Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Hmmm, to co - lepsze są dłuższe interkonekty? Gosc, który ma MELODIKA PURPLE RAIN MDC1110 na sprzedaż twierdził, że lepszy będzie ten neotech (że bardziej elastyczny i nawet lepiej grający)... Oba z końcówkami neutrik rean. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 (edytowany) Kable zawsze są lepsze krótsze . Tyle że wtedy są bardziej przezroczyste. Jak mają coś korygować, to daje się długie. Edytowano 27 listopada 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercuss Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Rozumiem:) zatem raczej zaryzykuję z ta melodika chyba, że inny użytkownik podpowie coś więcej. Nie musze mieć ich juz zaraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 9 godzin temu, robercuss napisał: chyba, że inny użytkownik podpowie coś więcej. 10 godzin temu, Fafniak napisał: Np. Takie Też polecam Sommer Cable , dobrze wykonane , elastyczne a szczególnie z wtykami jak u kolegi Fafniaka czyli Amphenolach. polecam ze stajni Sommer też : http://www.audiofan24.pl/p503,sc-spirit-xxl-instrumentalny-gitarowy-kabel-top-high-end-klasy-kolor-czarny-transparent-300-0071.html Kosztorys przy dł. 1m. Kabel /2m/ 30 zł + wtyki Amphenol 40 zł = 70 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercuss Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Nie mam czasu na lutowanie. Poza tym osobiście uważam, że neutrik ma lepsze końcówki niż amphenol. Szukam gotowców. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 uwielbiam takie uogólnienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercuss Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 (edytowany) Masz rację, głupie stwierdzenie. Mialem po prostu w pracy do czynienia z wtykami neutrik i amphenol i w sumie to co napisałem bardziej tyczyło się samego montażu a nie sposobu grania. Chyba przemęczenie robi swoje..wracając do tematu. Szukam czegoś gotowego. W pracy w tej chwili nie mam kiedy tego zrobić a po godzinach robię remont dlatego szukam gotowca. Edytowano 28 listopada 2018 przez robercuss 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 U mnie w robocie mamy całą masę złaczy BNC - wiem jedno każda firma ma swoje low endowe rozwiązania Według mnie wtyki 'nie grają" - w takich sprawach musisz się udać do "nietoperzy" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 16 minut temu, Fafniak napisał: Według mnie wtyki 'nie grają" Uściślijmy- "nie grają" bo chrzanią...O! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 ohhh !!!!! O bosze O bosze!!!! Co ja teraz pocznę?!?!?!? Amphenol, neutrik ,vivanco, nakamichi. viablue ... wszystko do kosza!!!! Co ja teraz zrobię.... idę słuchać muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 Qued ma fajne kable za rozsądne pieniądze. Kup sobie takowe i bądź szczęśliwy. Albo na niemieckim tomanie wejdź w dział kablowy i wybierz coś z podanych wyżej ale gotowców. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 (edytowany) 29 minut temu, Fafniak napisał: ohhh !!!!! O bosze O bosze!!!! Och, nie płacz! Wszystkie złączki są złem koniecznym i chrzanią. Fakt, że z różnym skutkiem chrzanią, ale chrzanią. Ale żeby to chrzanienie ograniczyć niektóre firmy ekstremalnie utrudniają stosowanie wtyków, na przykład firma Richarda Vandersteena... Edytowano 29 listopada 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 No tak najlepiej byłoby polutować kable we wnętrzach sprzętów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 Myślę, że tak... Nie każdy lubi i umie lutować, to spora przeszkoda. 19 minut temu, Smerfciamajda napisał: Qued ma fajne kable za rozsądne pieniądze. QED? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 Nooooo QEDSrajfonDzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 10 godzin temu, wpszoniak napisał: Uściślijmy- "nie grają" bo chrzanią...O! Jak to nie grają !!! Zapłaciłem 40 zł i nie grają !!! Dzięki , Wpszoniak za informację , a już miałem kupić Gato , ale oświeciłeś mnie , poodcinam wszystkie wtyki RCA , wywalę gniazda, wlutuje bezpośrednio albo ...przyszła mi do głowy jeszcze jedna opcja , kable to też dodatkowy element toru który psuje / bo jak wtyki to kable też/, przejdę na bluetooth i będzie malina. Sieciowy też psuje ,bo pierwsze dwa wtyki/ i to wielkie/, i do tego jeszcze gruby kabel / jak gruby to musi duuuużo psuć/ , przerobie wzmacniacz na baterie i zrobi się taki hi end , że Gato będzie mnie na kolanach prosić o licencje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts