Krystian Kaczka Napisano 24 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, MrJansjo napisał: Pięknie dziekuję za opis. Czy "bas mniej rozlazły" oznacza, że oba mają problem z kontrolą basu(albo jego szybkością) tyle, że 900 mniejszy? Brzmi nieco niepokojąco, to hybryda nie lampowiec w końcu Bardziej myślę, że to kwestia kolumn, po prostu lepiej się zgrały z MA900, tata u siebie na testach nie miał "rozlazlego" basu ani w MR780 ani w MA900 Edytowano 24 stycznia 2022 przez Krystian Kaczka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 24 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2022 8 godzin temu, Krystian Kaczka napisał: Bardziej myślę, że to kwestia kolumn, po prostu lepiej się zgrały z MA900, tata u siebie na testach nie miał "rozlazlego" basu ani w MR780 ani w MA900 U mnie z klipsch idealnie...IMO 😉 po zmianie lamp mr780 punktuje basem super. Schodzi bardzo fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian kozlowski Napisano 24 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2022 31 minut temu, Matt Daemon napisał: U mnie z klipsch idealnie...IMO 😉 po zmianie lamp mr780 punktuje basem super. Schodzi bardzo fajnie. Może przez nie wygrzane są problemy z bassem ja też narzekałem na bass ale jak już się lampy wygrzały wszystko było ok teraz po zmianie lamp od początku bass jest taki jak powinien być 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2022 55 minut temu, Matt Daemon napisał: U mnie z klipsch idealnie...IMO 😉 po zmianie lamp mr780 punktuje basem super. Schodzi bardzo fajnie. Można wiedzieć jaki model Klipach posiadasz? Szukam kolumn z ładnym basem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 24 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2022 12 minut temu, Ace2 napisał: Można wiedzieć jaki model Klipach posiadasz? Szukam kolumn z ładnym basem. Rp-260f i jestem bardzo zadowolony. No ale musisz sam posluchać w swoich warunkach. Ja zabieram się za akustykę bo tu mam sporo do poprawy 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 23 godziny temu, MrJansjo napisał: Pięknie dziekuję za opis. Czy "bas mniej rozlazły" oznacza, że oba mają problem z kontrolą basu(albo jego szybkością) tyle, że 900 mniejszy? Brzmi nieco niepokojąco, to hybryda nie lampowiec w końcu. nie uważam żeby oba te Magnaty miały rozlazły bas. 13 godzin temu, Ace2 napisał: Można wiedzieć jaki model Klipach posiadasz? Szukam kolumn z ładnym basem. Czyli jakim? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 25 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 6 minut temu, S4Home napisał: nie uważam żeby oba te Magnaty miały rozlazły bas. Czyli jakim? Piotr jak leci rok żeby było słychać pierdolnięcie a jak muzyka clubowa żeby bas ściągał majty 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 No to takie cos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 25 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 hehehe no bez przesady. A prawdziwie mówiąc , chciałbym aby bez suba bas był wyrażny i potężny wtedy oczywiście kiedy ma być. Polecano mi Monitor Audio Bronze 500 lub coś tam Saxo 60. czytam testy Kipsch i są bardzo pozytywne. Dlatego pytam. Pokój ok. 20m2 ze skosami więc nie łatwo to nagłośnić. Obecnie Taga Harmony Platinum F100 i grają z Magnatem jak nigdy dotąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Milewski Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 Panowie od jakiegoś czasu mam MR780. Gra u mnie z Heco Aurora 1000. Z dołu jestem bardzo zadowolony, zresztą dlatego go kupowałem,ale brakuje mi stanowczo góry. Czy wymiana lamp coś poprawi w tym zakresie, jeśli tak, to na jakie zmienić? Robił już ktoś eksperymenty w tym zakresie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 1 godzinę temu, Przemysław Milewski napisał: Robił już ktoś eksperymenty w tym zakresie? Takich eksperymentów z wymianą lamp było już kilka opisanych na tym właśnie forum. Wystarczy poszukać i poczytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Przemysław Milewski napisał: Czy wymiana lamp coś poprawi w tym zakresie, jeśli tak, to na jakie zmienić? Robił już ktoś eksperymenty w tym zakresie? A to ja podsumuje. Tanio i dobrze tu: https://www.ebay.co.uk/itm/ECC81-MULLARD-NOS-VALVE-TUBE/273157135748 Średnio i dobrze tu: https://sklep.toroidy.pl/pl/p/12AT7-Genalex-Gold-Lion/704 Drogo i dobrze tu: https://www.tubeampdoctor.com/en/psvane-12at7-t-mii/2-12at7/ecc81-matched-pair Edytowano 26 stycznia 2022 przez klavikort Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian kozlowski Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 33 minuty temu, klavikort napisał: A to ja podsumuje. Tanio i dobrze tu: https://www.ebay.co.uk/itm/ECC81-MULLARD-NOS-VALVE-TUBE/273157135748 Średnio i dobrze tu: https://sklep.toroidy.pl/pl/p/12AT7-Genalex-Gold-Lion/704 Drogo i dobrze tu: https://www.tubeampdoctor.com/en/psvane-12at7-t-mii/2-12at7/ecc81-matched-pair Potwierdzam ze psvane są dobre czy ja wiem czy drogo ja płaciłem 115e na niemieckiej stronce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 Te średnio nie pasuje bo to cena za sztukę a te drogo 75e za parę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 5 minut temu, Ace2 napisał: Te średnio nie pasuje bo to cena za sztukę a te drogo 75e za parę. OK. Tak tylko w hierarchii chciałem je uporządkować. PSVANE to chinczyk, a cena jak za jakieś rasowe lampy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 A teraz rozumie. Jeśli te to zakup ekonomiczny to czy są producenci polecani dający lepsze efekty czy nie ma to znaczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 Ta pierwsza opcja jest ciekawa, aktualnie ją mam i mi wystarcza. Długo się wygrzewała, aby nabrać łagodności. Bas jest taki jak lubie czyli nisko schodzący, ale nie jest zwarty i punktowy. Chyba nikt tutaj nie słuchał tych lamp razem, aby mieć porównanie. Każda opcja była testowana z osobna i wszyscy są zadowoleni:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, klavikort napisał: Drogo i dobrze tu: https://www.tubeampdoctor.com/en/psvane-12at7-t-mii/2-12at7/ecc81-matched-pair A ostatnio trochę cmokałeś na chińskie lampy. Te psvane kupowałem w krajowym premiumsound.pl z Sopotu. Półtora roku temu za 260 bodajże para. Teraz nie widzę tego na ich stronie, ale oni często mają nieaktualizowaną stronę. Wystarczy zadzwonić i spytać, powinni mieć u dystrybutora, bardzo fajny sklep. Kupiłem u nich później jeszcze nowy wzmacniacz i 2 razy kupowałem lampy mocy EL34. Koledze teraz padła na gwarancji jedna z czterch lamp mocy, przysłali mu całą kwadrę, tak jak powinno to się zrobić. Polecam sklep. Gdybym miał kupować dzisiaj to wybrałbym te Mullardy. Tanio i dobrze. Edytowano 26 stycznia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 10 minut temu, Wito76 napisał: Gdybym miał kupować dzisiaj to wybrałbym te Mullardy Chyba czuję co chcesz powiedzieć. Żeby nie przesadzać z ceną, bo jak lampa ten wzmacniacz i tak nie zagara:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 4 minuty temu, klavikort napisał: Chyba czuję co chcesz powiedzieć. Żeby nie przesadzać z ceną, bo jak lampa ten wzmacniacz i tak nie zagra:) Chyba za dobrze mnie już znasz i wyciągasz na forum publiczne moje prywatne przemyślenia i wnioski, którymi z Tobą się dzielę . A tak serio lubię Mullardy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Milewski Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 Czyli z każdą z polecanych lamp ten wzmacniacz dostanie więcej powietrza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 24 minuty temu, Przemysław Milewski napisał: Czyli z każdą z polecanych lamp ten wzmacniacz dostanie więcej powietrza? Myśle, ze tak, z tego co pamietam te chińskie oryginały prezentowały taką trochę muzyczna pulpę. Nie wiem jak grają te JJ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Milewski Napisano 27 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 Zaryzykowałem parę lamp Mullarda. Jestem ciekaw co się zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 27 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 1 godzinę temu, Przemysław Milewski napisał: Zaryzykowałem parę lamp Mullarda. Jestem ciekaw co się zmieni. O ja też, nawet zrobiłbym podmianę w okresie gwarancji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draax Napisano 27 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 trafił może ktoś na, najlepiej ilustrowany, poradnik jak te lampy wymienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts