Piotr Sonido Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 19 godzin temu, Rafał 73 napisał: Czyli duże znaczenie ma akustyka. Mój poprzedni C326 denerwował mnie podbitym średnim basem i darciem pyska na wypchniętej bardzo do przodu średnicy. W obecnym C356 tego już nie słyszę. Bas jest jak należy, a średnica jest właśnie najlepsza. Szczegółowa z powietrzem i nienachalna. Mimo tych różnic od razu słychać, że to NAD. Dlatego uważam, że szkoła jest ta sama i ogólna charakterystyka brzmienia. No, ale każdy ma inne ucho Denerwowal Cie inny zakres średnicy w takim razie. Tak czy siak 356 jest nieco inny od pozostałych. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMaRo Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Jakie kale polecacie do 500 zł 2x2m z konfekcją? Mam melodike ale jest przy nich za mało góry. Zestaw B&W 603 S2 + Magnat MR 780 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Szkoda kasy. Już lepiej przekręcić gałkę wysokich we wzmacniaczu. Po to jest. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Zwykłe miedziane kup i będzie elegancko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMaRo Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 3 godziny temu, Kubakk napisał: Zwykłe miedziane kup i będzie elegancko A myślałem że aluminiowe wystarczą 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 8 godzin temu, KaMaRo napisał: Jakie kale polecacie Mam melodike ale jest przy nich za mało góry. QED Silver Anniversary XT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 18 godzin temu, KaMaRo napisał: Jakie kale polecacie do 500 zł 2x2m z konfekcją? Mam melodike ale jest przy nich za mało góry. Zestaw B&W 603 S2 + Magnat MR 780 Oehlbach albo Chord clearway. 9 godzin temu, Fantomas napisał: QED Silver Anniversary XT Mimo wszystko z Silverami bym do Bowersów uwazał. Mozna łatwo przegiąć. Ale kabelki fajne. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMaRo Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Oehlbach albo Chord clearway. Mimo wszystko z Silverami bym do Bowersów uwazał. Mozna łatwo przegiąć. Ale kabelki fajne. Piotr Dzięki, Kupiłem Chordy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 Dnia 31.10.2022 o 14:28, KaMaRo napisał: Dzięki, Kupiłem Chordy No i jak wypadly? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMaRo Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Dnia 2.11.2022 o 07:31, Piotr Sonido napisał: No i jak wypadly? Piotr Teraz jest jaśniej i więcej wokalu ale niestety największą różnica jest w basie tzn. jest go zdecydowanie mniej ☹️, brakuje go w niskich rejestrach. Potestuje jeszcze kilka dni ale coś mi się wydaje że wrócę do Melodiki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos G Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Cześć wszystkim! Dużo zostało napisane o wymianie lamp w mr780. Nie mogłem jednak znaleźć informacji, czy sprzęt na fabrycznych lampach zmieni charakter brzmienia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 41 minut temu, Kamilos G napisał: wszystkim! co masz na myśli Ułóż pytanie tak aby było zrozumiałe . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 20 godzin temu, KaMaRo napisał: Teraz jest jaśniej i więcej wokalu ale niestety największą różnica jest w basie tzn. jest go zdecydowanie mniej ☹️, brakuje go w niskich rejestrach. Potestuje jeszcze kilka dni ale coś mi się wydaje że wrócę do Melodiki. Czyli po pierwsze jest różnica na kablach? To już dobrze. Bo słyszysz. A i ciekawe bo Melodika wcale dużo basu nie ma. 3 godziny temu, Kamilos G napisał: Cześć wszystkim! Dużo zostało napisane o wymianie lamp w mr780. Nie mogłem jednak znaleźć informacji, czy sprzęt na fabrycznych lampach zmieni charakter brzmienia? nie rozumiem pytania. Zmieni z czasem? Wygrzeje się czy o co pytasz? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos G Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 3 godziny temu, Fantomas napisał: co masz na myśli Ułóż pytanie tak aby było zrozumiałe . Miałem na myśli zmiany w brzmieniu wraz z upływem czasu. Mój egzemplarz z powodu usterki był u mnie tylko 2 dni więc nie zdążyłem zauważyć żadnych zmian. Czekam na kolejny i w sumie tak się zastanawiam czy będzie zachodzić jakaś konkretna zmiana z czasem, skoro lampy w urządzeniu są już podobno wygrzane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Lampy są wstępnie wygrzane. Poza tym to hybryda. Do wygrznia sa końcówki. Tak. Dzwięk powinien się zmienić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos G Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Kolejne pytanie, czy na nowym egzemplarzu powinna znajdowac sie folia na wyswietlaczu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Na pewno takiej w klasycznym wydaniu nie ma (jak np na Naim Uniti Atom itd), ale sprawdzę jeszcze jutro, lub w środę jak wróci do nas z wypożyczenia nasz egzemplarz, bo nie pamiętam czy nie było takiej folii cienkiej naklejonej niemalże idealnie na wyświetlacz. No chyba, że ktoś mnie uprzedzi kto go ma obecnie w domu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos G Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 18 minut temu, S4Home napisał: Na pewno takiej w klasycznym wydaniu nie ma (jak np na Naim Uniti Atom itd), ale sprawdzę jeszcze jutro, lub w środę jak wróci do nas z wypożyczenia nasz egzemplarz, bo nie pamiętam czy nie było takiej folii cienkiej naklejonej niemalże idealnie na wyświetlacz. No chyba, że ktoś mnie uprzedzi kto go ma obecnie w domu Super, ciekawi mnie to bardzo bo pomimo że miałem teoretycznie nowy egzemplarz, to najpierw odniosłem wrażenie że ktoś już go rozpakowywał.Były ślady na wyswietlaczu jakby od przecierania ściereczką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMaRo Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Czyli po pierwsze jest różnica na kablach? To już dobrze. Bo słyszysz. A i ciekawe bo Melodika wcale dużo basu nie ma. 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Melodika ma dużo więcej basu, różnice słuchać od razu, chord jest za to jaśniejszy z mniejszym basem. Melodika ma większy przekrój stąd lepiej płynie przez niego prąd. Może jest jakiś kabel łączący cechy obu tych kabli? Ricable U40, Supra 3.4s, DALI SC RM230c? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 6 minut temu, KaMaRo napisał: Ricable U40, Supra 3.4s, DALI SC RM230c? Ricable można odpuścić. Z wymienionych Supra może? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 12 godzin temu, KaMaRo napisał: Melodika ma dużo więcej basu, różnice słuchać od razu, chord jest za to jaśniejszy z mniejszym basem. Melodika ma większy przekrój stąd lepiej płynie przez niego prąd. Może jest jakiś kabel łączący cechy obu tych kabli? Ricable U40, Supra 3.4s, DALI SC RM230c? Ostatnio znajomemu pożyczyłem na testy Chorda bo właśnie ma Melodiki. Dźwięk mu się nieco otworzył ale zwrócił od razu uwagę na bas. Ma go więcej i lepszej jakości. W ciemno obstawiałem że basu będzie mniej w porównaniu do Melodiki a jednak się myliłem. Więc coś w tym jest co pisze Piotrek. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 18 godzin temu, Kamilos G napisał: Super, ciekawi mnie to bardzo bo pomimo że miałem teoretycznie nowy egzemplarz, to najpierw odniosłem wrażenie że ktoś już go rozpakowywał.Były ślady na wyswietlaczu jakby od przecierania ściereczką. A gdzie kupiłeś? 13 godzin temu, KaMaRo napisał: Melodika ma dużo więcej basu, różnice słuchać od razu, chord jest za to jaśniejszy z mniejszym basem. Melodika ma większy przekrój stąd lepiej płynie przez niego prąd. Może jest jakiś kabel łączący cechy obu tych kabli? Ricable U40, Supra 3.4s, DALI SC RM230c? Szczerze dal mnie Meloidka obcina dolny bas, Dlatego tutaj będa liczyć się indywidualne preferencje Sprawdź w takim razie Oehlbach. 1 godzinę temu, Józef Herczek napisał: Ostatnio znajomemu pożyczyłem na testy Chorda bo właśnie ma Melodiki. Dźwięk mu się nieco otworzył ale zwrócił od razu uwagę na bas. Ma go więcej i lepszej jakości. W ciemno obstawiałem że basu będzie mniej w porównaniu do Melodiki a jednak się myliłem. Więc coś w tym jest co pisze Piotrek. Ja mam dokładnie takie wnioski po moich odsłuchach. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos G Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: A gdzie kupiłeś? Media Expert. Dzisiaj odebrałem kolejny egzemplarz, tym razem w pełni sprawny, mam nadzieję że posłuży długo bo z Pylon Sapphire 31 brzmi świetnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 5 godzin temu, Kamilos G napisał: Media Expert Sprzęt kupowany w marketach dużo częściej może trafić się uszkodzony. Były przynajmniej dwa takie przypadki z Magnatami na tym wątku. Powodowało to niezłą frustrację użytkowników za co nie do końca sprawiedliwie obrywało się Mr780. Twój to kolejny przypadek. No ale chyba ten na który wymieniłeś jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos G Napisano 8 listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 listopada 2022 2 minuty temu, Palmos napisał: Sprzęt kupowany w marketach dużo częściej może trafić się uszkodzony. Były przynajmniej dwa takie przypadki z Magnatami na tym wątku. Powodowało to niezłą frustrację użytkowników za co nie do końca sprawiedliwie obrywało się Mr780. Twój to kolejny przypadek. No ale chyba ten na który wymieniłeś jest ok. Mam nadzieję że będzie okej. Uparłem się na tego Magnata i nie odpuszczę. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts