Karol64208 Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Nosy, to wszystko już przebrane i to dawno temu, należy uważać i nikomu nie wierzyć. Drożej nie znaczy lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 1 minutę temu, Karol64208 napisał: Nosy, to wszystko już przebrane i to dawno temu, należy uważać i nikomu nie wierzyć. Drożej nie znaczy lepiej. Z tym akurat się zgodzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 26 minut temu, audiowit napisał: Kwadra, to 4 lampy z tego samego roku, tej samej serii i o tych samych parametrach No zgadza się i takie mam. Kupione z zapasów zakładów remontowych sprzętu wojskowego (stacji rlok) i oczywiście sprawdzone dokładnie bo tam jakość musiała być. Wiem to na 100% 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 No to gratulacje. Ja takie mialem ale już nie mam. Oprócz EB mialem też K. I nie wiem ktore " lepsze". Z doświadczenia jednak wiem, ze zaden zakład nie wyjmuje Ci z pudełka zbiorczego wszystkich lamp zeby je przymierzyć i dobrać w kwadry. Jakość musiała być, bo to EB. Czyli JAN po zachodniemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Były nawet ciekawe aukcje. Lampki nowe, też jedna partia, rok, sprawdzane. Też brałem 😉 Naprawdę warto zaglądać na aukcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Brałem z Rumuni 5c3s czarne , cena 2x niższa niż w PL , super są - sprzedawca ma sporo sprzętu ex-militarnego bodajże niestety tych lampek już nie ma , a szkoda bo są fajne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 No to gratulacje, bo te lampy nawet w zestawieniu z zachodnimi el84 nie wypadają źle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 1 minutę temu, audiowit napisał: No to gratulacje, bo te lampy nawet w zestawieniu z zachodnimi el84 nie wypadają źle. Nie mam pojęcia. Mam tylko ruskie EW i K. EW bardziej "dynamiczne" upraszczając. Miałem tylko JJ EL84 ale to badziewie było i oddałem. Jak się trafią jakieś perełki EL84 to przygarnę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 (edytowany) Ja z rodziny el84 nie mam juz nic... :). Ale to jedna z moich ulubionych lamp. Edytowano 23 października 2020 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 1 minutę temu, audiowit napisał: Ja z rodziny el84 nie mam juz nic Lorke oddałeś? Tam chyba były EL84. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 (edytowany) Tak to się porobiło że jeszcze 10 lat temu wyśmiewano lampy 6p14p, ecc83 rft - to były lampy śmieciowe, bardzo tanie i w recenzjach grających bez polotu, kiepsko... Skończył się łatwy dostęp do tanich lamp TFK, Philips etc bo i ceny się zrobiły x 5 to raptem i ECC83 RFT urasta do miana wybitnej i dobrze grającej lampy:) 6P14P stała się super zamiennikiem EL84 a juz wersja EW to święty gral. A ceny ? 10 -15 lat temu ECC83 rft kosztowała 10 zł i była beee a teraz ludziska licytuję te lampy po 70-80 zł za sztukę. I tak to lampa beeee raptem zaczęła świetnie grać....Taka to jest polityka lampowa... Edytowano 23 października 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 6 minut temu, elektron6 napisał: Taka to jest polityka lampowa... Żadnej polityki tu nie ma. To wolny rynek jest i prawo popytu i podaży 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 (edytowany) O przepraszam, wcale nie uważam rft za wybitne. A ecc83 mam tfk różnych rodzajów i te uważam za wybitne. A jeśli chodzi o 6p14p EB i K to nie wiem, które lepsze ale napewno ustępują philipsom i tfk. Edytowano 23 października 2020 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 (edytowany) 13 minut temu, audiowit napisał: O przepraszam, wcale nie uważam rft za wybitne. A ecc83 mam tfk różnych rodzajów i te uważam za wybitne. A jeśli chodzi o 6p14p EB i K to nie wiem, które lepsze ale napewno ustępują philipsom i tfk. Czasy się zmieniają....cena Ecc83 rft x 8 z czegoś wynika. Na bezrybiu i rak ryba. Opinie w necie się pomału zmieniają wraz ze zmianą podaży danych lamp. RFT były kiedyś beee, syf . Aktualnie są całkiem dobre a widziałem opinie, iż nie są złe a pojawiają się i opinie iż są super. Przepraszam fakt może nie ma jeszcze wpisów iż są wybitne ale jestem przekonany, iż za 10 lat tak będzie. I takie to są oceny lamp...6P14P-EW kiedyś to był śmiech na sali teraz znikają z ofert jak świeże bułeczki...Poczekajmy a niebawem nawet 6N2P staną sie super lampami choć tutaj akurat wolę wstawić tę lampę niż ecc83 rft (o ile jest żarzona 6,3V) Edytowano 23 października 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Jeśli kogoś interesuje to mam do oddania kilka lamp z lat 60 ubiegłego wieku. Niestety to pojedyńcze egzemplarze. Firmy Lorenz ECH - 84 EF -89 EL -84 Jedna ECC - 88 firmy Telefunken Napis starty cześciowo, ale przeze mnie. Stad pamietam. Pozostałe mają starte symbole. Myślę, ze dla fachowca to nie problem i pozna. Lampy do oddania za darmo (koszt przesyłki) Załączam fotkę, może komus sie przydadzą. Nie znam stanu obecnego, ale prawdopodobnie wyjęte były z działającego urządzenia. Dlatego za darmo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 https://www.4hifi.pl/ps-hifi-300b_5144.html stara cena ~580 https://www.4hifi.pl/ps-tii-300b_5191.html stara cena ~1600 Coraz więcej wzmaków 300b czy też takich gdzie ta lampa jest sterującą to i ceny rosną , te tanie psvane chyba były zbyt nisko wycenione , po mału pewnie dobiją do ~900 Rzekłbym ,że dolar poszedł w górę , ale wrócił , że może ciężej z dostawą bo transport lotniczy podrożał z Azji znacząco ,ale te https://www.4hifi.pl/am-300b-z_7035.html trzymają tą samą cenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Ten Lorenz el 84 to prawdopodobnie telefunken. Raczej napewno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Też czytałem, że było dużo rebradowanych. W każdym razie ta ECC88 miała napis Telefunken, ale była dość mocno zakurzona i chciałem ją wytrzec. Niestety starł się też nadruk. Wszystkie były z jedego źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Lorenz nie produkował lamp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Jeśli ktoś potrzebuje to niech da znać. A my nie zaśmiecajmy wiecej tematu bo Fafniak nas ,,powiesi,, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2020 Fafniak za dużo spożył czarnego doktora i nie moze zrobić porównania w przeciw fazie. Bo sam sie sfazował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 2 minuty temu, Fafniak napisał: Bo sam sie sfazował Witam w klubie 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 (edytowany) Myślę, że takich ,,fazerów,, jest tu znacznie wiecej.😋 Jakoś trzeba przeciwdziałać pandemii. Przecież alkohol zabija koronawirusa. Edytowano 23 października 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2020 No wódz wodzów nakazał 50 gram co dzień ale nie w pracy!!! No to w piątekl jak sie uzbiera... Łukaszenka wie co mówi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2020 No więc dzisiaj dostałem deklarację od sklepu ze zwracają mi pieniądze. Tak więc mam nadzieję że sprawa jest na dobrej drodze. Choć pewność będę miał jak kaska dojdzie Powołałem sie na rękojmię. Dziękuję @audiowit za namiar na fachowca bo bez analizy uszkodzenia nie miałbym szans. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts