Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@JohnDoe a ja razem z chordem qutest miałem przewody Haiku. Jutro odsyłam ...

Ale po raz pierwszy nie zdołałem zrobić "ślepaka" :( - no po prostuwszystko tak sie ułożyło.

I nie wiem czy nie zamówię tych przewodów, tylko muszę dowiedzieć sie ile kosztują metrowe.

Albo zrobię kabel na amhenolach i jakimś kupionym na metry

• Odpowiedzi 431
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

@Fafniak Jak nie boisz się lutownicy to kup kabel Mogami i wtyki jakie Ci pasują. IMHO Neutrik jest OK. I będziesz miał solidne kable na lata za rozsądne pieniądze :)

Napisano
3 godziny temu, Inferno napisał:

Wśród muzyków zasada działania jest dokładnie taka sama, dowodzi temu ten test. Był już tu na forum. Jezeli dobrze pamietam to @Kraft wstawiał link

DF70F346-F511-47CE-83A2-430D05E88B8D.png

Na skrzypcach się nie znam więc nie skomentuje. Gdy porównuję  nowe pianina i fortepiany odczuwalny jest duży wzrost jakości brzmienia, reakcji klawiatury wraz ze wzrostem ceny instrumentów. Nie polecam kształtownia swoich opinii na podstawie jednego zawężonego testu na youtube.

Napisano
4 minuty temu, Fafniak napisał:

przy koszcie 590 zł za metrowy RCA to daje 150 zł za robociznę i gwarancję... hmmmm

No to chyba sam sobie odpowiedziałeś ;) Gwarancja? A niby na co? :)

Napisano (edytowany)
10 minut temu, Fortepiano napisał:

Nie polecam kształtownia swoich opinii na podstawie jednego zawężonego testu na youtube.

To był test w ramach pracy badawczej na uczelni. Podpisali się pod nim ludzie z poważnymi dyplomami. Na Youtube zostało jedynie zaprezentowane jego streszczenie.

Edytowano przez Kraft
Napisano

A półtorej stówy Cię nie kręci? Mnie jak najbardziej :) No ale ja z Krakowa więc musi mnie kręcić genetycznie ;)

Napisano

bardziej kręci mnie neutrik profi z ruchomą masą + ten mogami kabelek ;)

to wtedy jest koszty są na poziomie 280 zł - to już jest znaczna różnica :) , tylko tych 2 elementów nie ma w tym samym sklepie :)

neutriki zamówione

Napisano
17 minut temu, Kraft napisał:

To był test w ramach pracy badawczej na uczelni. Podpisali się pod nim ludzie z poważnymi dyplomami. Na Youtube zostało jedynie zaprezentowane jego streszczenie.

Test opisuje sytuację rozpoznania starych sławnych skrzypiec od nowych które nie musiały być przecież od nich gorsze. Nie można tak zawężonego testu przekładać na opinię o muzykach w kwestii wyboru instrumentu. Nowe intrumenty klawiszowe w zależności od ceny posiadają adekwatną jakość którą osoba grająca łatwo rozpoznaje w brzmieniu i pracy klawiatury. Ten test nie ma z moim przykładem żadnego związku.

Napisano

dzisiaj zabawa taka :

IMG_20190908_190144702.thumb.jpg.4ddaa0de585f558aeddbc98bbae17f50.jpg

tak wiem jak to wyglada 😂🤣

Jutro lub pojutrze doklejone będą tam "słupki" na tych powierzchniach

Wszystko aby było jak najlżejsze.

Czy to ma sens - nie mam pojecia, ale na razie to jedyna metoda by spróbować cokolwiek na suficie. Stan tynku niestety nei pozwala na użycie dobrej taśmy dwustronnej i przyklejenia "na próbę" normalnych ustrojów. Poważnie tego nie traktuję ale zabawa przednia

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Fafniak napisał:

dzisiaj zabawa taka :

IMG_20190908_190144702.thumb.jpg.4ddaa0de585f558aeddbc98bbae17f50.jpg

tak wiem jak to wyglada 😂🤣

Jutro lub pojutrze doklejone będą tam "słupki" na tych powierzchniach

Wszystko aby było jak najlżejsze.

Czy to ma sens - nie mam pojecia, ale na razie to jedyna metoda by spróbować cokolwiek na suficie. Stan tynku niestety nei pozwala na użycie dobrej taśmy dwustronnej i przyklejenia "na próbę" normalnych ustrojów. Poważnie tego nie traktuję ale zabawa przednia

dobrze, że nie negują znaczenia akustyki ale to pośrodku z patyczków wygląda mi na jakieś voodoo.

Edytowano przez Fortepiano