Karol64208 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 17 minut temu, MobyDick napisał: Jeśli dla Kef R 3 będzie to 6 dB przy 80 Hz, to T+A Stratos P20 uważasz że będzie miał inny spadek na charakterystyce nie wiem dlaczego podajesz przykład nie odpowiedni do zagadnienia, o którym piszemy i co? Kef R 3 będzie to 6 dB przy 80 Hz, Dlaczego upierasz się przy T+A ,nie jest to temat dyskusji. 47 minut temu, Karol64208 napisał: Jak masz wątpliwości co do danych podanych na spec. to napisz do T+A że kłamią, nie ponoszę odpowiedzialności za to. Edytowano 29 lutego 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Odpowiadasz kolejnym pytaniem . To chyba jest temat do dyskusji. Porównujemy kolumny które są Twoim zdaniem dobre do R3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 1 minutę temu, MobyDick napisał: Odpowiadasz kolejnym pytaniem . To chyba jest temat do dyskusji. Porównujemy kolumny które są Twoim zdaniem dobre do R3. Jeszcze raz podkreślam, nie porównuję moich kolumn ani firm, tylko stronę techniczną kolumn R3 Czytać uważnie co piszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 55 minut temu, Karol64208 napisał: Jak masz wątpliwości co do danych podanych na spec. to napisz do T+A że kłamią, nie ponoszę odpowiedzialności za to. Natomiast przypomnę że parametry podał też Kef i o tym dyskutujemy co tam jest i ile wyniesie różnicą w Wata przy -6dB, proponuję na tym się skup. Ty kompletnie nie rozumiesz co się do Ciebie pisze albo celowo odpowiadasz wymijająco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 3 godziny temu, Stolarz napisał: zapraszasz do siebie żeby posłuchać jak grają. Serio? Ciebie nie zapraszałem, nie wiem co Tobą kieruje, może za dużo gwoździ wbijaszPoważnie jakie Ty kolumny masz?. Ignoruję pytania nie na temat. Równie dobrze moglibyśmy dyskutować o kolumnach B&O, czy ktoś je eksploatuje, jakie wrażenia itd. Edytowano 29 lutego 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 24 minuty temu, Karol64208 napisał: Ciebie nie zapraszałem, nie wiem co Tobą kieruje, może za dużo gwoździ wbijaszPoważnie jakie Ty kolumny masz?. Ignoruję pytania nie na temat. Równie dobrze moglibyśmy dyskutować o kolumnach B&O, czy ktoś je eksploatuje, jakie wrażenia itd. A gdzie napisałem, że mnie zapraszasz? Czytanie ze zrozumieniem kuleje? Ty zapewne ceramikę uwielbiasz. Ignorujesz wszystko co udowadnia Twoje bzduropisalstwo i brak konsekwencji. A ten temat dotyczy czego? Tego co Ty chcesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 20 minut temu, Stolarz napisał: bzduropisalstwo ale wymyśliłeś to jakie kolumny masz? 20 minut temu, Stolarz napisał: A gdzie napisałem, że mnie zapraszasz? niżej 4 godziny temu, Stolarz napisał: zapraszasz do siebie żeby posłuchać jak grają. Serio? Zamknijmy już ten temat. Proszę innych użytkowników R3 czy mają jako zestaw samodzielny - stereo, czy w systemie jest sub, czy słuchają z korekcją dźwięku czy bez i jakie mają wrażenie odsłuchowe. Edytowano 29 lutego 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Widzę edycja poszła szkoda😄,bo to prawda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 2 minuty temu, izapat napisał: szkoda😄,bo to prawda. Lepiej nie obrażać sie nawzajem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: Ciebie nie zapraszałem, nie wiem co Tobą kieruje, może za dużo gwoździ wbijaszPoważnie jakie Ty kolumny masz?. Ignoruję pytania nie na temat. Równie dobrze moglibyśmy dyskutować o kolumnach B&O, czy ktoś je eksploatuje, jakie wrażenia itd. Nie na temat ,to Ty piszesz.A o B&O pisz gdzie indziej. Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Lepiej nie obrażać sie nawzajem Jasne,ale czy jest ktoś w stanie wyemigrować tego człowieka z tego tematu?Poczytajcie inne fora,tam Karol równie dobrze zaśmieca tematy,swoimi teoriami. 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: ale wymyśliłeś to jakie kolumny masz? niżej Zamknijmy już ten temat. Proszę innych użytkowników R3 czy mają jako zestaw samodzielny - stereo, czy w systemie jest sub, czy słuchają z korekcją dźwięku czy bez i jakie mają wrażenie odsłuchowe. Nie Ty go otworzyłeś i nie Ty go zamkniesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 14 minut temu, izapat napisał: Jasne,ale czy jest ktoś w stanie wyemigrować tego człowieka z tego tematu?Poczytajcie inne fora,tam Karol równie dobrze zaśmieca tematy,swoimi teoriami. @Karol64208 wiele pisałeś o subwooferze do kef, a obecnie jest potrzebna pomoc przy rel. Byc może masz większą wiedze odemnie. Czy mógłbyś pomóc w watku.... Sobwoofer jako uzupelnienie...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: zapraszasz do siebie żeby posłuchać jak grają. Serio? Serio. Zagadka dla Ciebie mistrzu. Gdzie między wyrazem zapraszasz a wyrazem do widzisz wyraz mnie. Jak znajdziesz to nie omieszkaj zarzucić wykresem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 1 minutę temu, Chyba Miro 84 napisał: @Karol64208 wiele pisałeś o subwooferze do kef, a obecnie jest potrzebna pomoc przy rel. Byc może masz większą wiedze odemnie. Czy mógłbyś pomóc w watku.... Sobwoofer jako uzupelnienie...? Ja mogę Tobie pomóc,Jeśli potrzebujesz koniecznie subwoofera do kef r3 Rel jest bardzo dobrą opcją,obudowa zamknięta w t5 fajnie się sprawdzi w średnich i małych pomieszczeniach.Do wiekszych t7. Miałem t5i z Audiovector sr1 super i było bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, izapat napisał: Ja mogę Tobie pomóc,Jeśli potrzebujesz koniecznie subwoofera do kef r3 Rel jest bardzo dobrą opcją,obudowa zamknięta w t5 fajnie się sprawdzi w średnich i małych pomieszczeniach.Do wiekszych t7. Miałem t5i z Audiovector sr1 super i było bardzo dobrze. Chodziło mi o to ze potrzebna jest pomoc w innym watku ktory brzmi: "subwoofer jako uzupelnienie" i tam jest pewien problem z buczacym sub rel. Jesli moglbys pomóc...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 1 minutę temu, Chyba Miro 84 napisał: Chodziło mi o to ze potrzebna jest pomoc w innym watku ktory brzmi: "subwoofer jako uzupelnienie" i tam jest pewien problem z buczacym sub rel. Jesli moglbys pomóc...? U mnie (12m)pokój,t5i w ogóle nie buczał,był to na prawdę sympatyczny bas.Potencjometr w nim miałem ustawiony na 1/3 głośności i był tylko w roli dopełnienia,bo audiovectory sr1 basem nie grzeszą.Jeśli chodzi o większe pomieszczenia,to nie pomogę.Nie miałem jak sprawdzić.W każdym razie o rel t7 czy t9 są bardzo pochlebne opinie.(w tej cenie ,oczywiście)🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 3 minuty temu, izapat napisał: U mnie (12m)pokój,t5i w ogóle nie buczał,był to na prawdę sympatyczny bas. Czy tez miałeś trzy kolory na kablu z neutrika? Tzn. Czerwony, żółty i czarny? Edytowano 29 lutego 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Czy tez miałeś trzy kolory na kablu z neutrika? Tzn. Czerwony, żółty i czarny? Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, izapat napisał: Tak. Jeden to masa prawda. Czyli wspolny. Czy mohlbys podać ktory to kolor?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Jeden to masa prawda. Czyli wspolny. Czy mohlbys podać ktory to kolor?? Czarny masa,a czerwony i żółty ,to "plusy" czyli lewy i prawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 1 minutę temu, izapat napisał: Czarny masa,a czerwony i żółty ,to "plusy" czyli lewy i prawy Dziekuje bardzo za pomoc pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Dziekuje bardzo za pomoc pozdrawiam Proszę bardzo.Oczywiście czarny wystarczy podłączyć do jednego kanału Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, izapat napisał: Proszę bardzo.Oczywiście czarny wystarczy podłączyć do jednego kanału Wiadomo ale dziekuje mimo wszystko pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izapat Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 10 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Wiadomo ale dziekuje mimo wszystko pzdr Przejrzałem w skrócie temat o subie ,to ten Jegomość na początku już zrobił zwarcie ,niech nie dziwi sie , że mu buczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 A co to za wzmacniacz ? Bo ten czarny trzeba podpiąć do masy, a nie wszystkie wzmacniacze maja masę wyprowadzoną na wyjścia głośnikowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 2 minuty temu, MobyDick napisał: A co to za wzmacniacz ? Bo ten czarny trzeba podpiąć do masy, a nie wszystkie wzmacniacze maja masę wyprowadzoną na wyjścia głośnikowe. A to bylo z neta obrazujace ktory gdzie ma byc wpiety Ale masz racje z tą masą na wzmacniaczu. Edytowano 29 lutego 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts