MarcKrawczyk Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 7 minut temu, Fafniak napisał: ????????a byłeś ? w filharmonii, czy na avs???😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 W filharmonii oczywiście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 ano byłem, ale nie w tym roku dlatego powątpiewam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 eeee... no nie żartuj " żywiec" jest nie do pobicia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 no nieźle mnie zdopingowałeś, chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu na eufonie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 9 listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 listopada 2019 Byłam dziś na PGE, oto pierwsze zdjęcia. Nie obrabiałam jak w ub. roku, ale da się oglądać https://audio.com.pl/aktualnosci/sprzet/27060-piatek-na-wystawie-audio-video-show-2019-fotorelacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 9 listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 listopada 2019 (edytowany) Odwiedziłem wczoraj część wystawy PGE I Hotel GT. Kto tam zamierza być w weekend to polecam posłuchać wyjątkowych kolumn Beonicke W13 w części GT w sali Tulip 2. Autorowi kolumn udała się sztuka przekroczenia bariery realizmu niedostępna wg mnie dla większości współczesnych systemów i vintage. Gra on w innej kategorii. Brzmienie jest bardzo bliskie muzyce akustycznej na żywo pod względem oddania barw, przestrzenności a przede wszystkim melodyjności. Jego kolumny wygrywają wyraźne zmiany dźwięku na skali tonalnej, oddają realnie głębię tonalną a to jest rzecz wyjątkowa dla dotychczasowego audio. Utwory odtwarzane na tym systemie dostarczają dużo emocji i wrażeń. Zauważyłem tylko jeden minus brzmienia co może być spowodowane innym okablowaniem w tym roku. Wysokie tony mogłyby być lepiej słyszalne, równowaga tonalna jest zbytnio przesunięta w stronę basową. Jak dla mnie powinien być prekursorem nowego brzmienia w audio. Edytowano 9 listopada 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 listopada 2019 Byłem w piątek na PGE i w Sobieskim polecam każdemu kto choć trochę interesuje się nowymi technologiami i sprzętem audio video.Jest na co popatrzeć i czego posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 9 listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 listopada 2019 7 godzin temu, Fortepiano napisał: Odwiedziłem wczoraj część wystawy PGE I Hotel GT. Kto tam zamierza być w weekend to polecam posłuchać wyjątkowych kolumn Beonicke W13 w części GT w sali Tulip 2. absolutne MUST HEAR! nie było lepszych dźwięków na aws, mi ten basik zupełnie nie przeszkadzał, ładnie motyle w brzuchu latały Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 listopada 2019 (edytowany) 19 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: ano byłem, ale nie w tym roku No ten system faktycznie robi wrażenie ale do "realu" mu daleko NAD : kurcze .. jak fajnie to maleństwo grało !!! Ten zestaw mi zaimponował Ten system z metallica and justice for all poradził sobie całkiem zgrabnie (W przeciwieństwie do hegla i B&W 70x) A ten - żenada puszczali tylko swoje plumkania Szalenie męczący dźwięk choć bogaty w szczegóły -wyszedłem z ulgą Edytowano 9 listopada 2019 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 listopada 2019 a ten system poprosze na gwiazdkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 9 listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 listopada 2019 4 godziny temu, Fafniak napisał: a ten system poprosze na gwiazdkę Wystarczy odwrócić się o 90 stopni w prawo i mamy to. Bardzo fajnie grały te Elaci. Niesamowicie przestrzennie. Nie mam teraz zdjęć pod ręką, ale Fyne audio F703 też zrobiły na mnie dobre wrażenie. Dość wąsko je rozstawili, że na początku myślałem że gra ich flagowy model. Mocno się zdziwiłem że przestrzennością wykroczyły daleko poza rozstaw kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Dziś cały dzień w Sobieskim .Było naprawdę co posłuchać. A na koniec wystawy spotkanie w miłym gronie z kolegami z forum .Warto raz do roku pojechać do Warszawy na wystawę. Jest coraz większą i większa. Coraz ciężej obejść wszystkie pokoje .Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Trochę zdjęć. Nie mam już dziś siły na opisy.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka FotkaWysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka I kolejne .Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Dziś kolejny dzień na wystawie .Tym razem Narodowy .Podobno genialnie grał kompletny zestaw Gryphona .Trzeba będzie posłuchać czy mi też się spodoba .Ktoś jeszcze coś poleca do posłuchania?Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Dla mnie najciekawiej zaprezentował się 1 - Gryphon 2- Luxman z magicami 3- Klipsze Dużym zaskoczeniem był ten maleńki NAd - ideał do sypialni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Czyli rozumiem stadion .Już w autobusie .Więc niedługo będzie słuchanie. Dzięki za info .Innym też się przyda .Ja z Sobieskiego polecam zestaw firmy Audionet .Nie dlatego że tak się nazywam na forum Ale pięknie grało. Nawet z moja płytą Prezentację prowadzi szef firmy Pan Thomas o ile dobrze pamietam. Kibicuję tej firmie od dnia powstania .Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Na mnie bardzo pozytywne wrażenie zrobił zestaw Triangle i Musical Fidelity. Może troszkę zbyt duże kolumny jak do pomieszczenia ale bardzo fajnie. Ogólnie nie chce wyjść na malkontenta ale jakoś w tym roku słabiej niż w ubiegłym, albo takie mam wrażenie ... I jak zwykle audiofilskie plumkanie 🤣 Fajne płytki Niedzwieckiego kupiłem na stoisku Trójki 🙂 właśnie sobie słucham Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diedas Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Widzieliście nowe podłogówki Struss Polonez? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 1 godzinę temu, Inferno napisał: Na mnie bardzo pozytywne wrażenie zrobił zestaw Triangle i Musical Fidelity. Mozna wiedziec jakie to byly modele wzmacniacza i kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 (edytowany) @lysyrafal kolumny wielkie podłogówki i wzmacniacz tez ogromny. Modeli nie zapisywałem ani nawet nie bardzo oglądałem. Daj chwilę popatrzę co to mogło być ... Kolumny Triangle Esprit- poprawka to były Triangle Genese Quartet Dobra a końcówka to chyba M8S ale tutaj nie jestem pewien bo one są bardzo podobne a nie podchodziłem do sprzętu. Edytowano 10 listopada 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 2 godziny temu, Inferno napisał: Na mnie bardzo pozytywne wrażenie zrobił zestaw Triangle i Musical Jakoś u nas triangle są na kojarzone że złym brzmieniem. Ale połączenie ich z lampą jest często genialnym posunięciem Ten zestaw bardzo ciekawie grał! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 A mi batdzo podobały się quadrale 🙂 i system gato audio. Z tych w ludzkich pieniądzach 🙂. Jak napisał kolega wyżej - dla mnie trochę za dużo audiofilskiego plumkania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 37 minut temu, seba3002 napisał: dla mnie trochę za dużo audiofilskiego plumkania. Na szczęscie niektórzy mieli jaja żeby puścić coś cięższego. Dzisiaj Rage against the machine -poleciało i było Z A J E B.... - kolumny niestety kosztują 11 tysi ojro Swoja drogą pogadałem sobie z jednym facetem (producentem) i jak od niego usłyszałem takze że ceny lecą w kosmos i to jest paranoja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Jak napisał kolega wyżej - dla mnie trochę za dużo audiofilskiego plumkania. Z synem byliśmy około 10:15 sporo młodych ludzi, rodzin z dziećmi a tu „dżezik” w każdym pomieszczeniu albo japońska muzyka relaksacyjna 🤣 już w tamtym roku pisałem że najfajniejsza salka to był wtedy Arcam z Monitor Audio studio. Cały zestaw za 8-9KPLN tyle że grała normalna muzyka. Czyli sprzęt i muzyka dla Kowalskiego a nie wydumane plum, pam, bum później 30 sekund przerwy i dwa cymbałki.. kurde kto tego słucha ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 listopada 2019 Patrząc na to jak oblegane były salki z tym plumkaniem - cała masa ludzi. A na quadralach jakiś house, którego z kolegą sluchalismy chyba tylko my😋. Dla ciekawskich - booka shade. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts