Kubakuba #1 Napisano 5 grudnia 2019 Dzień dobry. Poszukuje głośników do pomieszczenia 30 metrowego (salon z aneksem). Chciałbym zamontować głośniki w systemie stereo i powiesić je na ścianie. Wizualnie podobają mi się Dali Oberon on wall głównie ze względu na dębową oprawę boków pasującą do wnętrza. Czy takie głośniki nadają się do takiego metrażu. Nie jestem audiofilem, dyskotek tez robić nie będę. Chodzi o posłuchanie radia, dobre nagłośnienie do filmu(kanapa 3 metry od ściany) czy meczu. W aktualnym mieszkaniu mam Dali Zenzor 3 na podstawkach i jestem bardzo zadowolony z ich pracy. Jeśli głośniki nie były by odpowiedni proszę o propozycje innych. Serdecznie pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 6 grudnia 2019 Dali Oberon On-wall to typowo efektowe kolumny, które kompletnie nie zastąpią Ci klasycznych monitorów typu Zensor 3. To kolumna, która została skonstruowana wyłącznie do efektów, a nie całego, pełnego pasma. Zdecydowanie takie rozwiązanie odradzam. Pomyśl, czy jednak nie masz jak postawić klasycznych kolumn, to będzie naprawdę lepsze rozwiązanie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 6 grudnia 2019 Nie ma szans. Żadnych. On wall to typowa kolumna pracując jako surround. Nie zbudujesz na niej stereo. Ma znacznie obcięte paski które w kolumnach efektowych nie jest wymagane. Wyższa seria od obecnego zensor ale dźwięk w stereo znacznie gorszy. Pytanie jak chcesz słuchać muzyki? Jako tło? To wtedy monitor audio z seria soundframe. Schowasz sobie wtedy kolumny w obraz. A jak nie to monitory na standach albo zaakceptujesz gorszą jakość w przypadku ich powieszenia. Tutaj weź pod uwagę że wydane pieniądze nie będą proporcjonalne do efektu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
uk452 #4 Napisano 29 stycznia ciekawe co kolega z Q21 pisze, a teraz zacytuję jego stronę internetową: "idealnym wyborem do montowanych na ścianie systemów stereo, jak również multimedialnych konfiguracji dźwięku przestrzennego" https://www.q21.pl/dali-oberon-on-wall.html :):):) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #5 Napisano 29 stycznia (edytowany) Prawdopodobnie to nie są ich słowa tylko producenta Opisy trzeba traktować z przymrużeniem oka... Edytowano 29 stycznia przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach