Krystian Forszpaniak Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Witam, jestem zdecydowany na NAD 368 w zestawieniu z Pylon Audio Diamond 25. Słyszałem że wzmacniacz ma dobry DAC więc zastanawiam się nad transportem plików. Czy polegać na BLUOS 2i, czy raczej wybrać zewnętrzne urządzenie typu Primare NP5 Prisma, Auralic Aries Mini, Arcam rPlay. Dodam że nie zależy mi na opcjach streamingu z sieci, a raczej na własnej kolekcji plików audio z HDD (głównie) i wygodzie sterowania (smatphon). Chciałbym w przyszłości zakupić dobre słuchawki (nie wiem jakie daje tutaj możliwości NAD 368), więc może urządzenie z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym i DAC - tutaj nie mam pomysłu. Poza NAD 368 i Pylonami zostaje mi do wydania max 3000 PLN. Dziękuję z góry za wszelkie wskazówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinc Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Bluos 2i w postaci karty MDC. Wiem, wychodzi dość drogo jak na samą kartę, ale do NAD-a to najlepsza opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz. Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 W opcji budżetowej polecam Raspbery Pi z nakładką z wyjściem optycznym lub https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/mdc-bluos-2i.html , który jest dedykowany właśnie do NADa 368, dzięki czemu nie będziesz miał żadnego dodatkowego klamota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Cześć, BluOS to bardzo wygodne rozwiazanie, ponieważ nie masz dodatkowego urządzenia. Natomiast jesli chciałbyś uzyskać lepsza jakość dźwięku to Primare NP5 Prisma czy Pro-Ject Stream Box S2 Ultra byłyby lepszym rozwiązaniem ale wiązałoby sie to z dodatkowym urządzeniem, które gdzieś musi stanąć. Pro-Ject działa po USB wiec w Twoim przypadku odpada. Przetwornik w C368 jest poprawny ale nie rewelacyjny i tutaj różnice nie będą aż takie duże. W teori zarówno w bluos czy Primare mamy system 0-1 czyli albo sygnał jest albo go nie ma i nie powinno być różnic ale w praktyce słychać zupełnie co innego i warto samemu wyrobić sobie zdanie na ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 10 godzin temu, grzegorz. napisał: W opcji budżetowej polecam Raspbery Pi z nakładką z wyjściem optycznym lub https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/mdc-bluos-2i.html , który jest dedykowany właśnie do NADa 368, dzięki czemu nie będziesz miał żadnego dodatkowego klamota. Zdecydowanie coś z tych dwóch propozycji od Grzegorza. Na Primare NP5 prisma moi Koledzy bardzo narzekali i szybko się tego niedopracowanego urządzenia pozbyli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Zostałbym przy karcie może nie jest najtańsza, ale nie trzeba kolejnych urządzeń i kabli. Apka bardzo fajna, oraz możliwość odtwarzania mqa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 25 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Chciałbym jeszcze znać Wasze zdanie na temat Cocktail Audio N15, w połączeniu z NAD 368. Jak z obsługą i jakością dźwięku tutaj? Czy DAC w tym urządzeniu jest lepszy niż w NAD 368. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechique Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Mam wlasnie Cocktail Audio N15D. Krotka recenzje mozesz sprawdzic tutaj: Nie jestem w stanie nic sensownego powiedziec o brzmieniu DACa z N15D w porownaniu do DACa z NAD C368. Tego ostatniego sluchalem chwile w TOP Hifi i to nie bylo moje granie. Na pewno BlueOs zjada aplikacje z Cocktail Audio na sniadanie. Cocktail Audio N15D mozna wykorzystac jako koncowke Roona co moze byc na plus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2020 Dnia 25.04.2020 o 09:58, kaczadupa napisał: Zdecydowanie coś z tych dwóch propozycji od Grzegorza. Na Primare NP5 prisma moi Koledzy bardzo narzekali i szybko się tego niedopracowanego urządzenia pozbyli. Być może był to sam początek i wtedy faktycznie NP5 miała problemy ze stabilnością i płynnością działania. W chwili obecnej nie ma żadnych problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts