Jasiek88 Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 (edytowany) Wysoko-tonowy w linii poziomej z frontami, doczytaj poprzedni post dodałem tam ciekawy eksperyment. Edytowano 5 maja 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 No cóż. Mało kto ma takie możliwości jak @STELVIO. Większość ma po prostu salon zaadaptowany na kino domowe (w granicach możliwości i WAŻ). U mnie to wygląda tak. Centralny na nóżkach żeby celował mi w uszy. Co do testu z zamianą centralnego na front itp. to chyba podziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Nie wiem czy wiesz ale fronty to ty powinieneś mieć skręcone do środka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Przed chwilą, Jasiek88 napisał: Nie wiem czy wiesz ale fronty to ty powinieneś mieć skręcone do środka. Wiem. Mam nawet o tym temat. Zdjęcie jest już nieaktualne ale nie wiem czy wiesz ale nie o tym jest ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 9 minut temu, Stolarz napisał: Wiem. Mam nawet o tym temat. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Jeśli piszesz coś do mnie to powodzenia. Ignore mode on. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 (edytowany) tylko pozdrowienia, dzisiaj tak ważne. Edytowano 5 maja 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 19 godzin temu, Stolarz napisał: Ktoś z branży @S4Home @Q21 (i nie tylko) ma jakieś doświadczenia z takim centralnym -Tannoy xt c? Faktycznie jest taki słaby czy to kwestia ustawienia, akustyki, miejsca odsłuchu etc.? 1700 zł to nieco za dużo dla niego. Ale to bardzo dobry centralny. Nie gra szeroko z pasmem, ale bardzo przestrzennie. I wyraźnie w kwestii wokalu. Ten model był dopiero co wyprzedawany za ...... znacznie mniej I chyba żegnamy się już z ta linią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: 1700 zł to nieco za dużo dla niego. Ale to bardzo dobry centralny. Nie gra szeroko z pasmem, ale bardzo przestrzennie. I wyraźnie w kwestii wokalu. Ten model był dopiero co wyprzedawany za ...... znacznie mniej I chyba żegnamy się już z ta linią @Tenfilip wrzuć plan (z wymiarami), zdjęcia jak to u Ciebie wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 19 godzin temu, STELVIO napisał: Ty chyba coś wspominałeś o heco music style 2 vs heco celan center 3 że różnica była nie za dużo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 Ty chyba coś wspominałeś o heco music style 2 vs heco celan center 3 że różnica była nie za dużo?Tak. Podtrzymuję tą opinię. Za te pieniądze du.py nie urywa. 1750zł kontra 650zł. Tak u mnie było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 Masz też podstawki heco music style 200? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 Surroundy 200f. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 Pytam bo ja właśnie teraz tak mam fronty heco 900 i centralny monitor 200 w pionie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 6 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2020 (edytowany) 10 godzin temu, Stolarz napisał: @Tenfilip wrzuć plan (z wymiarami), zdjęcia jak to u Ciebie wygląda. Odleglosci od sweetspot (miejsce tyłka niebieski bazgradlem;) czerownym na kazdym glosniku (5.1.2). @S4Home dzieki za Wasza opinie. Mnie razil ten brak pasma, i nieco brak hmm... werwy? Czy Revolution idzie ogolnie do piachu? Planuja cos zamiast tego? Moze musze pchnac swoje poki sa cos warte. Faktycznie, te centralne byly niedawno za 180 GBP czy cos takiego. Obejrzalem wczoraj Tyler Rake na Netflix i prawde mowiac dla mnie gitara bez centralnego. Wczesniej widzialem tez Rejs i kilka standupów, również pysznie. Edytowano 6 maja 2020 przez Tenfilip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 maja 2020 Udostępnij Napisano 7 maja 2020 12 godzin temu, Tenfilip napisał: @S4Home dzieki za Wasza opinie. Mnie razil ten brak pasma, i nieco brak hmm... werwy? Czy Revolution idzie ogolnie do piachu? Planuja cos zamiast tego? Moze musze pchnac swoje poki sa cos warte. Faktycznie, te centralne byly niedawno za 180 GBP czy cos takiego. Cieżko powiedzieć. Tannoy nie ma teraz obecnie nic. Nie wiemy co się dzieje. Brak towaru praktycznie w całej europie. Czy linia Revolution idzie do piachu czy cała firma? Nie wiem. Mam nadzieje że nie bo osobiscie lubie te produkty jak i mam sentyment do marki. Mam andzieje że to chwilowy problem - Covid19? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 7 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2020 5 godzin temu, S4Home napisał: Cieżko powiedzieć. Tannoy nie ma teraz obecnie nic. Nie wiemy co się dzieje. Brak towaru praktycznie w całej europie. Czy linia Revolution idzie do piachu czy cała firma? Nie wiem. Mam nadzieje że nie bo osobiscie lubie te produkty jak i mam sentyment do marki. Mam andzieje że to chwilowy problem - Covid19? Lipa by byla okrutna, zycze im jak najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 7 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2020 @Stolarz masz zdjecie powyzej;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 8 maja 2020 Udostępnij Napisano 8 maja 2020 Czy Ty robiłeś jakieś odsłuchy innego sprzętu czy kupiłeś bez? Ten centralny Ci nie pasuje do początku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 8 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2020 1 godzinę temu, Stolarz napisał: Czy Ty robiłeś jakieś odsłuchy innego sprzętu czy kupiłeś bez? Ten centralny Ci nie pasuje do początku? Mialem fronty heco aurora 700, wczesniej caly zestaw od Sony ale slabiutki. To nie jest tak,ze on mi jakos dramatycznie nie pasuje, ale mam wrazenie, ze jednak L&R graja lepiej. Dzwiek jest bardziej... angazujacy? Za jakis czas jeszcze sprawdze w konfiguracji z zewnetrznym wzmacniaczem (tak jak mam fronty), moze to pomoze. Wczoraj ogladalem to to i musialem sie przesunac ze sweet spota do przodu i w lewo i niestety tutaj juz bylo faktycznie gorzej, dominowala lewa strona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 8 maja 2020 Udostępnij Napisano 8 maja 2020 Ty chyba nie rozumiesz założeń kina domowego i jak się rozkłada dźwięk pomiędzy L - C - R. Jeśli masz centralny to nigdy nie będzie Ci przód grał jak bez centralnego. Nie ma centralnego to wszystko leci przez L i R to co się dziwisz, że "Dzwiek jest bardziej... angazujacy"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 8 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2020 1 minutę temu, Stolarz napisał: Ty chyba nie rozumiesz założeń kina domowego i jak się rozkłada dźwięk pomiędzy L - C - R. Jeśli masz centralny to nigdy nie będzie Ci przód grał jak bez centralnego. Nie ma centralnego to wszystko leci przez L i R to co się dziwisz, że "Dzwiek jest bardziej... angazujacy"? Kto powiedzial, ze sie dziwie? To ma sens. I nie wiem czym sie zdradzilem,ze nie rozumiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 8 maja 2020 Udostępnij Napisano 8 maja 2020 @Tenfilip Zrób test odłącz fronty i porównaj centralny vs front na środku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 8 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2020 2 minuty temu, Jasiek88 napisał: @Tenfilip Zrób test odłącz fronty i porównaj centralny vs front na środku. Oki, za jakis czas tak zrobie, bo u mnie to cala operacja (musze sie dostac do rzutnika,zeby zmniejszyc obraz etc., poza tym chcialbym to juz robic na koncowce mocy, a jeszcze pare tygodni jest mi potrzebna do innych tematow, do tego byc moze bede malowal salon ). BTW sugerujesz jakis material referncyjny? Mysle, czy jakiegos dema kilku minutowego nie sluchac poza filmami (bo tych samych nie chce mi sie w kolko ogladac;)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 8 maja 2020 Udostępnij Napisano 8 maja 2020 To użyj tej końcówki do centralnego ile to kable przestawić no i pamiętaj o wyłączeniu kalibracji.. nie bardzo mam jakieś konkretne materiały ale ja sprawdzam sobie filmu które utkwiły mi w pamięci że miały dobre mocne dialogi solomon kane, max max lubię też sprawdzić je na PL lektorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts