MobyDick Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 np. Kef LS50 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Son-Goku Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 5 godzin temu, MobyDick napisał: np. Kef LS50 No i okey. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Inne granie. Marantz gra spokojniej. Bardziej melodyjnie. Jednak główna różnica w cenie wynika z dodania CD i sieci. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Myślę że niekoniecznie . Akurat Q5 pro bardzo dobrze się zgrywa z kolumnami z serii Quantum Magnata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 (edytowany) To już raczej szukał bym innych kolumn. Bo podłączając kiepski wzmacniacz do tych dobrych w końcu kolumn wyjdzie po prostu kupa i przepis na rozczarowanie. Próbowałeś użyć regulacji barwy ( delikatnie ) + ewentualnie któreś z ustawień EQ ? np. E1 ( regulacja barwy umożliwia również ujmowanie ) . Nie jest wykluczone że może akurat ten mały kombajn Marantza jest właśnie tym czego akurat potrzebujesz. W końcu są baaardzo różne gusta. Edytowano 29 lipca 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Z ciekawości na jakich najczęściej ustawieniach słuchacie Q5 pro i z jakimi głośnikami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 14 godzin temu, Jakub_Kam napisał: Czyli z Magnatami 723 mogłoby to fajnie zagrać, ba, może nawet lepiej by się uzupełniały niż z Q5 Pro. Dobrze myślę? Nie koniecznie. Ja Magnaty odbieram jako kolumny dynamiczne i do nich pasuje też taka elektronika. 14 godzin temu, Jakub_Kam napisał: Sęk w tym, że nie mam porównania. A chciałbym zmienić Q5 Pro na coś z CD i radiem. No to Ty masz łatwą drogę. Skoro Q5 masz to Marantza wypożyczasz i testujesz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiver07 Napisano 5 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2021 Dnia 30.07.2021 o 06:33, S4Home napisał: Nie koniecznie. Ja Magnaty odbieram jako kolumny dynamiczne i do nich pasuje też taka elektronika. No to Ty masz łatwą drogę. Skoro Q5 masz to Marantza wypożyczasz i testujesz. Piotr Miałem jakiś czas temu maranza mcr powiem tak słabizna i poległ. Nie napędził moich Dali lektor 2. Niby 2x50W skala głośności bodajże do 60. Koło 40 na skali głośniki już zaczęły zniekształcać dźwięk. Na pewno wygodne urządzenie sieć,radio i ternetowe apka na tele i nic więcej. No i cena dlatego można taniej i lepiej. Najważniejsze jest wzmocnienie żeby zasilić głośniki wydajnym prądem żeby je napędzić. Co jest mega fajne wystarczy podłączyć kabelkiem USB telefon do Q5 Pro i gra muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucky Napisano 5 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2021 Cześć Panowie. To mój pierwszy post na tym forum choć wątek przeczytałem cały (zajęło m to kilka ładnych dni :)). Piszecie że ten wzmacniacz dobrze zgrywa się z KEF LS50, Q350. A co z niższym modelem czyli Q150? Pytam bo jestem zdecydowany na ten wzmacniacz i te niższe Kefy odpowiadały by mi bo są mniejsze niż Q350 i podobają mi się wizualnie. Sprzęt chciałbym ustawić w sypialni o powierzchni ok. 11 m2 (3,4 m x 3,4 m) czyli w dosyć małym pomieszczeniu i stąd moje pytanie odnośnie tych Q150 bo są mniejsze gabarytowo. Chyba że możecie polecić inne małe kolumny które dobrze zgrywają się z Q5 Pro. Cena taka jak wspomniany KEF, czyli okolice 2 tyś. zł za komplet. Chciałbym kolumny nowe choć używane też wchodzą w grę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 Q150 to jednak monitory na tył do kina, Mniejsze, rozumiem, ale w stereo mogą wypaść słabo. Mimo 11m to jednak polecam Q 350. Ewentualnie nowe/używane Magnat Quantum 753 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 @Lucky cześć 👋 Kef Q150 to uzupełnienie kina, jako stereo będzie słabo. Zerknij na wspomniane już Q350 ewentualnie Indiana Line Nota 260 lub Heco Aurora 300. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 (edytowany) 21 godzin temu, Lucky napisał: Cześć Panowie. To mój pierwszy post na tym forum choć wątek przeczytałem cały (zajęło m to kilka ładnych dni :)). Piszecie że ten wzmacniacz dobrze zgrywa się z KEF LS50, Q350. A co z niższym modelem czyli Q150? Pytam bo jestem zdecydowany na ten wzmacniacz i te niższe Kefy odpowiadały by mi bo są mniejsze niż Q350 i podobają mi się wizualnie. Sprzęt chciałbym ustawić w sypialni o powierzchni ok. 11 m2 (3,4 m x 3,4 m) czyli w dosyć małym pomieszczeniu i stąd moje pytanie odnośnie tych Q150 bo są mniejsze gabarytowo. Chyba że możecie polecić inne małe kolumny które dobrze zgrywają się z Q5 Pro. Cena taka jak wspomniany KEF, czyli okolice 2 tyś. zł za komplet. Chciałbym kolumny nowe choć używane też wchodzą w grę. Starsze modele kolumn tego producenta z głośnikami koncentrycznymi o mniejszych wymiarach spisywały się lepiej w stereo. Widziałem jakiś czas temu na allegro używane KEF R100 w podobnej cenie. Lepiej jednak poszukać LS50. Do uzupełnienia niskich tonów można zawsze wyposażyć się w subwoofer. Czasem warto takie kolumny położyć na boku. Może warto pomyśleć właśnie o Q350. Edytowano 6 sierpnia 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 R100 można kupić nowe za 2,6 tyś https://nautilus2.pl/kef-r100-biay-1 . Jednak myślę że Q350 mogą okazać się lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 Dnia 5.08.2021 o 16:51, Lucky napisał: Chciałbym kolumny nowe choć używane też wchodzą w grę. Niech Kolega poczyta na temat lub posłucha jak jest opcja Mission QX2. Jeden z forumowych kolegów chwalił. Do sypialni podobno idealne 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucky Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Czyli Q350 znów wracają do rozważenia. Wcześniej zastanawiałem się właśnie nad nimi bo sporo osób je polecało w tym temacie tylko myślałem że do tak małego pokoju mogą być za duże, ale jeśli Q150 są sporo gorsze to poważnie pomyślę o Q350. Natomiast LS 50 wymiarami by mi pasowały ale nie ten budżet no chyba że udało by się znaleźć używane w cenie ok. 2500 zł za parę. Najlepiej będzie po prostu wypożyczyć na testy Q350, jeśli oczywiście będzie taka możliwość i jeszcze jakieś inne kolumny do porównania, tylko jakie? Może koledzy coś podpowiedzą, jakie ewentualnie jeszcze kolumny brać pod uwagę do takiej sypialni (11 m2)? 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Niech Kolega poczyta na temat lub posłucha jak jest opcja Mission QX2. Jeden z forumowych kolegów chwalił. Do sypialni podobno idealne 😉 Dziękuję za podpowiedź. Wizualnie bardzo ładne. Ciekawe tylko czy dobrze zgrywają się z Q5 Pro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 30 minut temu, Lucky napisał: Wizualnie bardzo ładne. Ciekawe tylko czy dobrze zgrywają się z Q5 Pro? Ja tego nie wiem ale QXy eksponują lekko skraje pasma co jest istotne przy cichym sypialnianym słuchaniu muzyki biorąc pod rozwagę krzywe Fletchera-Munsona 😉 Jest recenzja Tu do poczytania i myślę, że warto posłuchać. Trzymam kciuki za właściwe wybory 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Son-Goku Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2021 Panowie... Poszukuję (nie za miliony używkę,nówkę) Głośników na biurko które mają ciepłą barwę,łagodną górę dla Q5 PRO ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2021 A probowal ktos z Was SMSL SA300? Mysle, ze warto dolozyc stowke z groszem i sprawdzic, nawet na tanszych podlogowkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2021 No i jeszcze jest SMSL DA-9:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2021 10 minut temu, HQ150 napisał: No i jeszcze jest SMSL DA-9:-) Tego nie mialem okazji sluchac, ale widze, ze ciezko dostepny Jednak, co by nie mowic i pisac, to w tych czasach, gdzie brakuje elektroniki i duzo ludzi szuka podstawek, jakiegos zestawu za 2/3 tysiace, to ja bardzo polecam SMSL, czy Topping 1 godzinę temu, Son-Goku napisał: Panowie... Poszukuję (nie za miliony używkę,nówkę) Głośników na biurko które mają ciepłą barwę,łagodną górę dla Q5 PRO ? Jaki budzet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Son-Goku Napisano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2021 11 godzin temu, no_i_fajnie napisał: Jaki budzet? Max 1k na używkę znajdę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2021 https://www.olx.pl/d/oferta/smsl-da-9-genialny-wzmacniacz-bluetooth-5-0-balanced-s-m-s-l-klasa-d-CID99-IDKSfdq.html#255b6724d0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2021 (edytowany) 4 minuty temu, HQ150 napisał: https://www.olx.pl/d/oferta/smsl-da-9-genialny-wzmacniacz-bluetooth-5-0-balanced-s-m-s-l-klasa-d-CID99-IDKSfdq.html#255b6724d0 Kolega @Son-Goku szuka kolumn z tego, co zrozumialem, bo juz q5 jest na stanie, tak? Tez sie pogubilem Czesto polecane sa Heco 300, masz mozliwosc gdzies posluchac? Edytowano 8 sierpnia 2021 przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2021 A jak paczki to około 1000zł te mogą być przyjemnehttps://www.olx.pl/d/oferta/bowers-and-wilinks-b-w-685-kolumny-glosnikowe-CID99-IDKBXCy.html#696671dffe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2021 (edytowany) Kolumny B&W 685 w mojej opinii nie grają ciepło, ani łagodnie. Nie chcę powiedzieć iż grają ostro, ale na pewno bardzo wyraźnie i mogą zmęczyć. Dnia 5.08.2021 o 16:51, Lucky napisał: Cena taka jak wspomniany KEF, czyli okolice 2 tyś. zł za komplet. Chciałbym kolumny nowe choć używane też wchodzą w grę. https://www.q21.pl/kef-q350-czarny-outlet.html Tutaj jeszcze warto posłuchać kolumn Mission QX-1, choć już chyba niedostępne jako nowe albo np. Dynaudio Emit M10. https://www.audiostyl.pl/dynaudio-emit-m10-bialy-p-2744.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral Edytowano 8 sierpnia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts