Shiver07 Napisano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 Dnia 30.07.2021 o 06:33, S4Home napisał: Nie koniecznie. Ja Magnaty odbieram jako kolumny dynamiczne i do nich pasuje też taka elektronika. No to Ty masz łatwą drogę. Skoro Q5 masz to Marantza wypożyczasz i testujesz. Piotr Miałem jakiś czas temu maranza mcr powiem tak słabizna i poległ. Nie napędził moich Dali lektor 2. Niby 2x50W skala głośności bodajże do 60. Koło 40 na skali głośniki już zaczęły zniekształcać dźwięk. Na pewno wygodne urządzenie sieć,radio i ternetowe apka na tele i nic więcej. No i cena dlatego można taniej i lepiej. Najważniejsze jest wzmocnienie żeby zasilić głośniki wydajnym prądem żeby je napędzić. Co jest mega fajne wystarczy podłączyć kabelkiem USB telefon do Q5 Pro i gra muzyka. Posiadam kolumny Dynaudio Emit M10 i jak dla mnie gra to rewelacyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 Q5 pro nie należy wrzucać do jednego worka z microwieżami. Jego małe rozmiary są mylące. On dobrze sprawdza się z dość wymagającymi kolumnami wyższej klasy i jest tylko wzmacniaczem z wejściami głównie cyfrowymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 10 godzin temu, MobyDick napisał: Q5 pro nie należy wrzucać do jednego worka z microwieżami. Jego małe rozmiary są mylące. On dobrze sprawdza się z dość wymagającymi kolumnami wyższej klasy i jest tylko wzmacniaczem z wejściami głównie cyfrowymi. Potwierdzam. Testowałem ten wzmacniacz z monitorami, które cenowo wielokrotnie przekraczały wartość q5 i ten maluch radził sobie z ich wysterowaniem naprawdę przyzwoicie. Także moim zdaniem, mając mniejszy budżet, warto zainteresować się tym wzmacniaczem i dobrać do niego fajne kolumny, niż inwestować we wzmacniacz z wysokiej półki, kosztem kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 No akurat MCR tak gra. Musi mieć małe, łatwo grywalne kolumny. Q5 stawiam jako bardziej wydajny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Son-Goku Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Dnia 8.08.2021 o 09:24, no_i_fajnie napisał: Kolega @Son-Goku szuka kolumn z tego, co zrozumialem, bo juz q5 jest na stanie, tak? Tez sie pogubilem Czesto polecane sa Heco 300, masz mozliwosc gdzies posluchac? Nie,posiadam jeszcze smsl A3. Wiem że są polecane,ale szukam Ciepłego,łagodnego brzmienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Adrian Czyzkowski Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Czesc Dzis zamowilem omawiany wzmacniac wiec za jakies dwa tygodnie sie go spodziewam. Bedzie gral w salonie z aneksem ok 28 m2, podlaczony do tv samsung. Glownie bedzie sluzyl do telewizji i czasem do muzyki , nie mam jakis specjalnych wymagan, zalezy zeby ladnie czysto gralo. Szukam kolumn stereo, widze ze czesto sa polecane magnat quantum, czy polecacie jeszcze cos innego moze? A moze ma ktos cos na sprzedaz uzywanego, zawsze lepiej kupic od zaufanej osoby niz z allegro nie wiadomo od kogo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Cześć. W jakim budżecie szukasz kolumn? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Adrian Czyzkowski Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 2 godziny temu, LBX Systemy Audio napisał: Cześć. W jakim budżecie szukasz kolumn? Piotr Tak do tysiaca zlotych, moze troche wiecej ale lepiej mniej, zalezy co to bedzie za produkt. cos zeby pasowalo do tego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Zerknij na Indiana Line Nota 260, Heco Aurora 300 ewentualnie Pylon Audio Monitor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 28 metrów to za dużo na takie monitory. Tutaj polecam kupić używane kolumny podłogowe które zagrają dwie klasy lepiej. Z nowych wartych rozważenia w zasadzie tylko Heco Victa Prime 702. Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Monitory o których wspominałem bardzo często są wystarczające do TV, tym bardziej, że jak sam wspomniałeś "nie masz wielkich wymagań". Co do kolumn podłogowych to zerknij na wspomniane już Victa Prime 702 ewentualnie Pure Accoustics Nova 6 lub Pylon Pearl 20. Zapraszam na odsłuch na którym posłuchasz i sam ocenisz kilka propozycji. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Adrian Czyzkowski Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 A te propozycje wiekszych kolumn o ktorych piszecie to propozycje uzywanych czy nowych? A z firmy magnat lub mission jakies podlogowe dobrzeby graly z tym wzmacniaczem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 Propozycje przedstawione przeze mnie to nowe sztuki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Adrian Czyzkowski Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 5 minut temu, LBX Systemy Audio napisał: Propozycje przedstawione przeze mnie to nowe sztuki. Piotr A widze ze one sa 8 ohm, wg danych. Nie beda lepsze jakies 4ohm do tego wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 To przykładowe kolumny podłogowe, gdy wymagamy lepszej jakości dźwięku: https://allegro.pl/oferta/elac-fs-147-audiofilskie-kolumny-wstega-jet-10501175739 https://allegrolokalnie.pl/oferta/magnat-quantum-607-stan-idealny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2021 4 minuty temu, Rafal Adrian Czyzkowski napisał: A widze ze one sa 8 ohm, wg danych. Nie beda lepsze jakies 4ohm do tego wzmacniacza? Bez problemu je podłączysz. Zawsze możesz skontaktować się z naszym działem pomocy technicznej, tam uzyskasz odpowiedzi na Twoje pytania. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2021 Ten maluch ma chyba wyjscie na sub-a Czy jest coś względnie godnego uwagi, małego co będzie pokrywało zakres 400hz -40 hz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2021 Czemu pytasz akurat o taki zakres? Wyjście na subwoofer w tym wzmacniaczu ma ustawioną na stałe częstotliwość filtru dolnoprzepustowego na 200Hz. Subwoofery zwykle nie pozwalają na przenoszenie częstotliwości wyższych od tej wartości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2021 (edytowany) troche na ucho nie chce mi sie mierzyć tych starych kolumn - to taki system do słuchania "przy okazji" i filmów niech będzie 200-40 Edytowano 21 sierpnia 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 (edytowany) Witam, niedawno stałem się posiadaczem smsl q5pro i mam pytanie czy tym przewodem da się puścić dzwięk z pc na wejście coaxial w smsl? https://allegro.pl/oferta/przylacze-kabel-spdif-jack-wtyk-rca-cinch-1-50m-10170404175 . Chodzi o wyjście liniowe jack z pc. Edytowano 22 sierpnia 2021 przez jar09 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 @jar09 wyjście liniowe jack z pc to jest sygnał analogowy. Zaś SPDIF to cyfra. Dlaczego nie podłączysz pc do q5pro kablem USB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 (edytowany) Mam tak podłączone ale chciałbym spróbować czt będzie lepsza jakość dźwięku. A może warto jakiś lepszy kabel usb niż w zestawie kupić? Edytowano 22 sierpnia 2021 przez jar09 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Według specyfikacji q5 pro - po kablu USB jest ograniczenie do 96kHz / zaś coax ; optyczny puszcza sygnał do 192kHz Input: Optical, Coaxial, Analog, Computer USB Output: 2-channel (stereo) Sampling rate: 44.1-192kHz (coaxial • Optical) 44.1-96kHz (computer USB) Czyli teoretycznie jakość może być lepsza w połączeniu coax lub optycznym niż USB. Jeśli Twój pc ma wyjście optyczne lub SPDIF coax to możesz się pobawić i sprawdzić czy jest różnica. 8 minut temu, jar09 napisał: A może warto jakiś lepszy kabel usb niż w zestawie kupić? Nie licz na poprawę dźwięku magicznym kablem USB. Ten w zestawie zapewne jest wystarczający ale jeśli chcesz kupić lepszy to patrz jedynie na solidność wykonania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Dzięki 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Dnia 21.08.2021 o 16:13, Fafniak napisał: troche na ucho nie chce mi sie mierzyć tych starych kolumn - to taki system do słuchania "przy okazji" i filmów niech będzie 200-40 np. Magnat Beta Sub 20A Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts