Gabmike Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Witam. Mam pytanie, czy posiadając tv 75" MU7000 jest sens kupować soundbar Samsung HW-Q90R chodzi mi o eARC -telewizor oferuje ARC.Czy otrzymam w pełni dźwięk Dolby Atmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Witaj ponownie... Trochę zaczynają męczyć te marketingowe fantazje. Więc powiem tak - zastanów się kolego chwilę i odpowiedz sobie sam, jak chcesz uzyskać dźwięk z "sufitu" z grajbelki leżącej pod TV? Już abstrahując od źródła tego dźwięku w postaci MU7000. Nie musisz się spieszyć z przemyśleniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Jeśli chociaż trochę zależy Ci na jakości dźwięku, to odpuść sobie soundbar, szczególnie koreańskiej marki. Naprawdę znacznie lepiej jest kupić nawet klasyczny amplituner sieciowy ze złączami hdmi oraz dwie kolumny, całość ewentualnie możesz wspomóc subwooferem. To chociaż zagra. Oczywiście najlepszym uzupełnieniem dobrego, dużego ekranu będzie dobry system kina domowego. W przypadku pytań służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Atmos z belki to już przechodzi wszelkie wyobrażenie. Najpierw na pudełku pisali 1000W, później 3D sound, teraz ATMOS? Na litość czy te kłamstwa się kiedyś skończą. Kolego Gabmike jesli nie chcesz prawdziwego sprzetu to kup 2 butelki dobrej Whiskey i będzie to znacznie lepsza zabawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Może w tej cenie nie złożysz zestawu z Dolby Atmos ale na pewno złożysz zestaw który zje tą grajbelkę i w kinie domowym i w słuchaniu muzyki. Napiszę to tak. Miałem możliwość "przetestować" grajbelkę JBL 2.1 (może ten Samsung jest "lepszy) na domówce u znajomego. I to był dramat. Możliwości modyfikacji barwy dźwięku sprowadzają się tylko do zmniejszenia lub zwiększenia basu. Dosłownie. No bo to przecież najważniejsze. Przy głośniejszym słuchaniu okazało się dlaczego tak jest. Po prostu niskimi tonami zagłuszasz jazgot (nigdy nie słyszałem na żywo czegoś co bardziej pasuje do definicji tego wyrazu) który wydobywa się z belki. To jest narzędzie tortur. Uszy krwawią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Impreza pewnie szybko się skończyła. Też byłem u znajomej kiedyś na domówce nagłaśniającej czymś takim. Oj trzeba było się znieczulać. Ale to designerskie mieszkanie miałem G do gadania 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 32 minuty temu, S4Home napisał: Impreza pewnie szybko się skończyła. Też byłem u znajomej kiedyś na domówce nagłaśniającej czymś takim. Oj trzeba było się znieczulać. Ale to designerskie mieszkanie miałem G do gadania 😛 Lepiej sobie zobacz jak ten soundbar jest tam umiejscowiony A impreza trwała długo. Tylko mi nawet znieczulenie nie pomagało. Wręcz odwrotnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Patrz Pan kurde , co Oni zrobili z głośnikiem centralnym , musiała być ostra impreza. A gdzie fronty ? Było włamanie, czy co? Z belką spotkałem się w Media Markt , w życiu tego nie słyszałem i poprosiłem sprzedawcę by podłączył , włączył , na ekranie był jakiś film demonstracyjny . stanął koło mnie zadowolony i mówi do mnie tak " słyszy Pan te efekty ? " . Bez komentarza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabmike Napisano 26 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Dziękuję Wszystkim za szybką odpowiedź, powiem szczerze, że miałem wcześniej kupić zestaw kina domowego Q Acoustics 3050i 5.1 plus amplituner ale nie udało się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 i ten kwiatek na subie. Chyba takie dociążenie, żeby nie "łaził" po pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 Żeby zbierał wibracje i rósł szybciej @Gabmike jaki zestaw byś nie wybrał będzie o wiele lepszy od belki, także odpuść sobie sounbary z pseudo efektami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 2 godziny temu, Markcox napisał: i ten kwiatek na subie. Chyba takie dociążenie, żeby nie "łaził" po pokoju Ten kwiatek spadł z suba podczas jazgotania :>>>> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 hahahahaha Czyli nic mu nie pomogło ale zwróćcie uwag,e na inny aspekt. Totalny minimalizm. audio nie rzuca się w oczy , no znakomicie to wygląda. Sam się teraz nad tym zastanowię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wezyr11 Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 Ja nie jestem audiofilem, mam soundbar marki Philips i jestem z całego kompletu zadowolony. Na pewno to lepsze rozwiązanie niż głośniki od sprzętu audio, które mają zwykle inną charakterstykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 9 minut temu, wezyr11 napisał: Ja nie jestem audiofilem, mam soundbar marki Philips i jestem z całego kompletu zadowolony. Masz do tego pełne prawo , gratuluję. 11 minut temu, wezyr11 napisał: Na pewno to lepsze rozwiązanie niż głośniki od sprzętu audio, które mają zwykle inną charakterstykę. To co piszesz to stek bzdur. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 22 minuty temu, wezyr11 napisał: Ja nie jestem audiofilem, mam soundbar marki Philips i jestem z całego kompletu zadowolony. Na pewno to lepsze rozwiązanie niż głośniki od sprzętu audio, które mają zwykle inną charakterstykę. Sobota poniosla To, ze jestes zadowolony, to nie znaczy, ze to lepsze rozwiazanie. Skonczylbys zdanie po kropce i byloby super Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 12 minut temu, JaZz napisał: Tej firmy Osobiście z nowych produktów tej firmy nawet czajnika elektrycznego bym nie kupił Czajniki spaliły mi się dwa zaraz po gwarancji , a kuzyn wymienił dwie mini wieże tej znakomitej firmy , za trzecim razem oddali mu kasę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2021 Dnia 31.07.2021 o 20:44, no_i_fajnie napisał: Sobota poniosla Zdecydowanie to obstawiam. Wykopalisko sprzed roku z takim komentarzem. Piatunio był ciężki Albo w sobotę się już zaczeło. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris36 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Witam, Który model soundbara jest lepszy? HW-Q600A/EN czy HW-Q60T/EN Zastanawiam się który kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Dnia 23.10.2021 o 16:15, Kris36 napisał: Witam, Który model soundbara jest lepszy? HW-Q600A/EN czy HW-Q60T/EN Zastanawiam się który kupić. Witaj, Czy musi to być koniecznie coś z tego co napisałeś? - Moglibyśmy zaproponować coś interesującego Możesz coś więcej napisać o swoim pomieszczeniu i preferencjach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Są tak samo slabe. Bez różnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris36 Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Dnia 25.10.2021 o 08:14, S4Home napisał: Są tak samo slabe. Bez różnicy. To może LG SL6YF? Będzie lepszy czy gorszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Nie wiem gdzie czytasz czy też zasięgasz informacji o tych produktach. Ale ustalmy jedno. To jest wszystko to samo. To nie ma znaczenia. W Przedziale 700-2000 zł masz soundbar plastik fantastik i nie ma znaczenia jakiej to jest firmy. Może grac nieco inaczej ale i tak słabo. Kupił bym SMSL Q5 PRO + Tannoy M2 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 16 godzin temu, Kris36 napisał: To może LG SL6YF? Będzie lepszy czy gorszy? Przepuściłem przez deszyfrator model tego LG. Wyszło mi: SYF :>>>> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris36 Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 6 godzin temu, S4Home napisał: Kupił bym SMSL Q5 PRO + Tannoy M2 Piotr TANNOY Mercury 7.1, a co o tych myślisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts