Rega Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 @mkk - no i po co taka wielka obudowa???😄. Chyba, ze to powietrze musi mieć specjalne opakowanie. A co to jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 9 minut temu, Rega napisał: @milk-monsterJeśli będziesz na pomorzu zachodnim to zapraszam. Dziś np gra w zestawie z KEF 107 ref oraz Dali 7. Dobra jadę jutro będę 😎👍 A tak poważnie gratuluję takiego cudeńka 👏👏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 13 minut temu, Rega napisał: Dziś np gra w zestawie z KEF 107 ref oraz Dali 7 to grasz na dwa komplety naraz to jak duży pokój masz Dali nie psują jakości Kef, szkoda by było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 (edytowany) Nie, nie. To nie tak. Grają zamiennie. I nie tylko z tymi kolumnami. Z wieloma innymi też. Tak czasem mnie nachodzi na różne zestawienia. To nie pokój. To pomieszczenie dedykowane do odsłuchów. Nie jest zbyt duże. Ma ok 17 m2. Najczęściej jednak, do tej pory grała w nim lampa. I tez z jeszcze innymi kolumnami.😋. Może niedługo też bedzie jej rozbierane zdjecie. Najpierw muszę się skontaktowac z konstruktorem, bo to Jego autorski projekt i musi zezwolić. Edytowano 29 lipca 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 To się nie nudzisz 10 minut temu, Rega napisał: Najpierw muszę się skontaktowac z konstruktorem, bo to Jego autorski projekt i musi zezwolić. na jakich lampach mocy gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 @Karol64208No wiesz - ,,po -- tce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa,, i czasem sie nudzi. To kombinuje.🤣żeby się nie nudzić, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 (edytowany) Co do Kleopatry, wtedy porównywałem wzmacniacz z obecnym w tym czasie wzmacniaczem Fonomastera i wypadał słabiej dlatego zamieniłem go na WS-503, ale też na krótko. To takie moje subiektywne spostrzeżenie. 4 minuty temu, Rega napisał: żeby się nie nudzić rozumiem doskonale, na przykładzie ostatnich miesięcy, ale frajda się skończyła i powoli następuje powrót do rzeczywistości . Edytowano 29 lipca 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 [mention=3218]mkk[/mention] - no i po co taka wielka obudowa???. Chyba, ze to powietrze musi mieć specjalne opakowanie. A co to jest? A wziąłem standardową obudowę, jakby co to jeszcze z dwa moduły wrzucę i będzie końcówka do KD To icepower 1200as2. W wersji multi wygląda tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 Kolejny przykład na wpływu objętości "audiofilskiego powietrza" na jakość dzięku 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma_ki Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 1 godzinę temu, slaw0001 napisał: Kolejny przykład na wpływu objętości "audiofilskiego powietrza" na jakość dzięku 🤪 I doskonałych i wyjątkowych kabli stosowanych wewnątrz 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 No właśnie.😄.Wnioskuję, że takich urzadzeń nie wolno otwierać bo traci sie to cenne powietrze. A te cenne kable? Ciekawe z czego są wykonane, bo widziałem podobne w sklepach ze sprzętem komputerowym po kilka zł. Może to jakiś kosmiczny stop i tylko tak wyglądają jak te zwyklaki😋. Jakoś bardziej przekonuje mnie stary sposób na elektronikę - jeśli ktoś się nie znał to kupował ,,na wage,, -niż recenzje fachowców. Tym bardziej po recenzji p Pacuły dotyczącej wynalazku firmy Van den Hull.🤣. No, ale przecież ja się nie znam, jak nieraz miałem okazję usłyszeć od niektórych guru audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 (edytowany) 47 minut temu, Rega napisał: No właśnie.😄.Wnioskuję, że takich urzadzeń nie wolno otwierać bo traci sie to cenne powietrze. A te cenne kable? Ciekawe z czego są wykonane, bo widziałem podobne w sklepach ze sprzętem komputerowym po kilka zł. Może to jakiś kosmiczny stop i tylko tak wyglądają jak te zwyklaki😋. Jakoś bardziej przekonuje mnie stary sposób na elektronikę - jeśli ktoś się nie znał to kupował ,,na wage,, -niż recenzje fachowców. Tym bardziej po recenzji p Pacuły dotyczącej wynalazku firmy Van den Hull.🤣. No, ale przecież ja się nie znam, jak nieraz miałem okazję usłyszeć od niektórych guru audio. No cóż; okablowanie, taśiemki, powietrze, transport - mechanizm, zasilacze impulsowe. Wszystko klasy budżetowej, made in china. Bez komentarza. Edytowano 30 lipca 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 2 godziny temu, elektron6 napisał: Wszystko klasy budżetowej, made in china. Bez komentarza. Myślę, że nikt tego nie neguje. Pytanie tylko dlaczego Denon nie gra wyraźnie lepiej, mając na oko co najmniej dwa razy więcej komponentów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 ESOTERIC: K-01Xs i K-03Xs odtwarzacze CD/SACD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 30 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 1 minutę temu, milk-monster napisał: ESOTERIC: K-01Xs i K-03Xs odtwarzacze CD/SACD To znów mi się kojarzy z jakimiś cyberpunkowymi maszynami pełnymi kółek, zębatek, cięgien itp. 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 lipca 2020 19 minut temu, slaw0001 napisał: To znów mi się kojarzy z jakimiś cyberpunkowymi maszynami pełnymi kółek, zębatek, cięgien itp. 🤪 Coś w tym jest! ale bebechy mają niczego sobie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 14 godzin temu, slaw0001 napisał: Myślę, że nikt tego nie neguje. Pytanie tylko dlaczego Denon nie gra wyraźnie lepiej, mając na oko co najmniej dwa razy więcej komponentów? Być może za dużo obróbki cyfrowej, wszak widać cyfryzacja jest tutaj nan najwyższym poziomie a jak wiemy cyfra i muzykalność najczęściej nie idzie w parze. No i będzie miało się psuć już po 2 latkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 1 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2020 BLADELIUS ODEN. MUSICAL FIDELITY M8xi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) ACCUPHASE P-7300. LUXMAN M-900U. ROTEL S5. PATHOS KRATOS. Edytowano 2 sierpnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) Mam prośbę - zamieszczajmy zdjecia sprzętu, który jest lub był w naszym posiadaniu i które zrobiliśmy sami. Zdjęcia typu ,,kopiuj- wklej,, każdy może sobie sam znaleźć w sieci i kopiowanie ich nie ma większego sensu. W ten sposób to można byłoby tu wstawiać miliony zdjęć. Edytowano 2 sierpnia 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 yamaha a-560 przed renowacją Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 29 minut temu, Rega napisał: Mam prośbę - zamieszczajmy zdjecia sprzętu, który jest lub był w naszym posiadaniu Ok. Czemu nie w takim razie "bebechy" mojego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 4 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Ok. Czemu nie w takim razie "bebechy" mojego wzmacniacza. Wygląda jak fotka z netu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 2 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 1 godzinę temu, Rega napisał: Mam prośbę - zamieszczajmy zdjecia sprzętu, który jest lub był w naszym posiadaniu i które zrobiliśmy sami. Zdjęcia typu ,,kopiuj- wklej,, każdy może sobie sam znaleźć w sieci i kopiowanie ich nie ma większego sensu. W ten sposób to można byłoby tu wstawiać miliony zdjęć. Ja bym nie był aż tak restrykcyjny, a bardziej bym apelował aby to był zdjęcia w jakimś kontekście. Jako ilustracja do spostrzeżenia, informacji, przemyśleń itp. Oczywiście zdjęcia DIY jak najbardziej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 To była tylko moja luźna prośba, Nie mogę niczego narzucać bo nie ja zakładałem ten temat. Chodziło mi też aby zdjęcia można było choc trochę powiekszyć i Tu @slaw0001masz rację, aby były trochę zwiazane z kontekstem bo samo wstawianie wszystkiego po kolei bardzo szybko się znudzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts