Kraft Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 (edytowany) Szukam głośnika do słuchania muzyki z telefonu i laptopa. Coś w stylu i funkcjonalności JBL CHARGE 4 (choć nie musi być powerbankiem). Na szybko interesujące wydają się jeszcze DENON NEW ENVAYA MINI i CAMBRIDGE AUDIO YoYo S. Czy coś jeszcze wziąć pod uwagę do odsłuchu? Ktoś porównywał te modele? Jakieś wnioski? Galerie zamknięte, więc z odsłuchem w sklepie kłopot. Dlatego chcę stworzyć krótką i treściwą listę pewniaków. Może branża coś ciekawego zaproponuje, w dodatku w cenie Black Friday;)? @S4Home, @Q21, @Na Temat Audio, @rms.pl @Top Hi-Fi & Video Design, macie coś takiego? Aha, basem nie musi zabijać. To nie dla dzieciaka. Ma grać normalnie. Nie będzie też używany na wolnym wybiegu. Edytowano 26 listopada 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Kiedyś były w sprzedaży głośniki Iriver LS150. Tyle że już nie są chyba produkowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Dzięki, ale potrzebuję propozycji, którą można kupić;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 SONY SRS-XB33L Posiadam jego poprzednika. Zadziwiająco pełny bezproblemowy dźwięk. Potrafi zagrać naprawdę głośno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 (edytowany) Dokonałem małego porównania konstrukcyjnego. Najlepiej wypada CAMBRIDGE AUDIO YoYo S. Układ: 2+1+1 membrana bierna Potem SONY SRS-XB33L: 2+2 membrany bierne DENON ENVAYA MINI: 2+ 1 membrana bierna I na końcu JBL CHARGE 4: 1+2 membrany bierne. Ten Sony całkiem spory i tani. Dzięki za propozycję. Edytowano 26 listopada 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Witaj, Będzie najmniej popularny, ale musisz koniecznie przesłuchać House of Marley Bag of Riddim https://www.tophifi.pl/glosniki-bezprzewodowe/glosniki-bluetooth/house-of-marley-bag-of-riddim-2-0.html Kosztuje, tylko 799 zł za taki kawał dobrego dźwięku! duży bas, dużo powietrza, dźwięk jest masywny i słucha się go z bananem na buzi Wypełni nawet większe pomieszczenia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Będzie najmniej popularny, ale musisz koniecznie przesłuchać House of Marley Bag of Riddim https://www.tophifi.pl/glosniki-bezprzewodowe/glosniki-bluetooth/house-of-marley-bag-of-riddim-2-0.html Tekst o marce mnie rozbił: "House of Marley to produkty audio, których podstawowym przesłaniem jest kontynuacja dziedzictwa Boba Marleya". Podobnie, jak to, że nie chwalicie się w opisie, że Bag jest dwudrożnym, klasycznym układem stereo (2xtweeter i mid woofer). Przecież to go wyróżnia na tle konkurencji, która używa zazwyczaj szerokopasmowców. Ale sprzęt ciekawy, nie przeczę. Martwi mnie jednak to, że głośniki są nieosłonięte. Czy to nie prowokuje ich uszkodzenia przy przenoszeniu? I jeszcze jedno. Macie go w sklepie? Możecie go przemierzyć? Nie mogę znaleźć w opisach wymiarów ani wagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 (edytowany) JBL nie zmienia swojego stylu grania w głośnikach a trochę ich słuchałem to się lubi albo nie i myślę, że nie tego szukasz. Denon moim zdaniem jest bardziej melodyjny i neutralny w stosunku do JBL. Warto zwrócić uwagę na wyższy model głośnika Denon New Envaya czyli 250 zamiast 150, bo gra z większą swobodą i rozmachem oraz ma troszkę dłuższy czas pracy na akumulatorze. Różnica w cenie niewielka przynajmniej w wersji czarno-szarej w porównaniu do niższego modelu. Edytowano 27 listopada 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 (edytowany) Dotarłem do wymiarów House of Marley Bag of Riddim. Głośnik ma 39.37 x 12.7 x 12.7 cm i waży 4,5 kilograma. Przelicznik cm i kg na zł ma rewelacyjny;) Edytowano 27 listopada 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 (edytowany) Ciekawy test JBL vs SONY. Ciekawy, bo ślepy:) Edytowano 27 listopada 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 (edytowany) Dwa lata temu szukałem głośnika na wyjazdy , przetestowałem sporo dostępnych modeli / głównie JBL / i 99 % jak " dałem " nieco głośniej to wkurzało mnie , że większość wpada w rezonanse i .... brzęczy Aż znalazłem taki co nie brzęczy i jeszcze robi za lampkę nocną polecam. https://audiopolis.pl/yamaha-lsx-70-relit-glosnik-bezprzewodowy-bluetooth.html Edytowano 28 listopada 2020 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 Głośnik z dźwiękiem dookolnym. Ciekawy, ale drogi. I znowu rozbił mnie opis ze strony sklepu: "zapewnia brzmienie w jakości CD". Czyli jakie? Albo: "system głośników: głośnik niskotonowy - pełnozakresowy przetwornik o średnicy 5,5 cm, głośnik wysokotonowy - pełnozakresowy przetwornik o średnicy 1,4 cm." Pełnozakresowy głośnik wysokotonowy??? I jeszcze jaki duży? W jednym miejscu piszą 1,4 cm, a kawałek dalej - 40 mm. Strzeżcie się opisów dystrybutorów sprzętu audio;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 Posiadam Denon Envaya 250. Kupiłem bez odsłuchu (Covid time...). Wcześniej jednak dłużej obcowałem z Bose SoundLink Mini, Bose SoundLink Revolve, oraz Harman Kardon Onyx 3 (lub 4, nie jestem pewien). Denon brzmi najmniej efektownie... bez efektu „umpa umpa”... ale wszystkie pasma pięknie wyrównane, żadne nie faworyzowane. Można go słuchać godzinami... nie ma efektu „pulpy” wydobywającej się z głośnika - poszczególne instrumenty i wokale łatwe do wyodrębnienia, potrafi zachwycić (oczywiście w tej grupie urządzeń a nie w rozumieniu bezwzględnym). A więc dla siebie jak najbardziej. Na domowe / ogrodowe imprezy z przytupem - niekoniecznie bo czasem pewnie ktoś stwierdzi: e tam, mało basu Świetna bateria. Bardzo szybko się ładuje. Dobre wykonanie. Stosunkowo mały (HK Onyx dla mnie nie do zaakceptowania). Kupiłbym jeszcze raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Dnia 27.11.2020 o 08:40, Kraft napisał: Tekst o marce mnie rozbił: "House of Marley to produkty audio, których podstawowym przesłaniem jest kontynuacja dziedzictwa Boba Marleya". Podobnie, jak to, że nie chwalicie się w opisie, że Bag jest dwudrożnym, klasycznym układem stereo (2xtweeter i mid woofer). Przecież to go wyróżnia na tle konkurencji, która używa zazwyczaj szerokopasmowców. Ale sprzęt ciekawy, nie przeczę. Martwi mnie jednak to, że głośniki są nieosłonięte. Czy to nie prowokuje ich uszkodzenia przy przenoszeniu? I jeszcze jedno. Macie go w sklepie? Możecie go przemierzyć? Nie mogę znaleźć w opisach wymiarów ani wagi. To bardzo ciekawy produkt za nie duże pieniądze, ale nie ma żadnej maskownicy z przodu. Jest taka torba, jak na ilustracji powyżej. Powiedziałbym, że jest to głośniki mobilny, większych gabarytów, dla uważnych Jest w salonie, możemy go zmierzyć fizycznie, ale chyba udało Ci się dotrzeć.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 (edytowany) Teraz dopiero zauważyłem, że dziewczyna na zdjęciu trzyma dłoń na tweeterze! Nieuważna! Głośnik nie dla kobiet. Edytowano 29 listopada 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Na szczęście kopułka wysokotonowa jest lekko osłonięta rozpraszaczem/korektorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Faktycznie. Na zdjęciach sklepowych tego nie widać. Zwracam honor. Bystra dziewczyna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Decyzja podjęta (ale nie przeze mnie). Do finału dostały się CAMBRIDGE AUDIO YoYo S oraz AUDIO PRO ADDON T3. Zwycięzcą porównania domowego, choć nieszczególnie zdecydowanym, został YoYo. PS Podziękowania dla @Q21za dobrą ofertę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 1 godzinę temu, Kraft napisał: AUDIO PRO ADDON T3 Ciekawe czy robią też męskie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacpeIls Napisano 27 marca 2022 Udostępnij Napisano 27 marca 2022 Ja polecam jeszcze sprawdzić ten ranking głośników bluetooth https://www.ceneo.pl/rankingi/ranking-glosnikow-bluetooth możesz sobie różne modele porównać :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek234 Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Jakbyś szukał czegoś większego to polecam Ci mantę SPK5300 bo na prawdę cenowo się opłaca i dodatkowo idealnie na jakąś imprezkę czy w domu czy poza nim. polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts