Wuwuzela Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 (edytowany) Czubsi Wybacz ale chyba coraz bardziej brniesz w " pokrzywy" ???Najpierw ta zakazana L iterka teraz to z kondensatorami... Jeszcze nie sprowadzilismy wszystkich interesujacych nas modeli do kraju? Az z ciekawosci pobieglem po srubokret, zeby sprawdzic czy los sie do mnie usmiechnal. A Prki zostaly zamazane chyba na zyczenie Pygara? a moze to przypadek? Edytowano 23 stycznia 2019 przez Wuwuzela Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario100007 Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 (edytowany) Bonus, bonus. Gratulacje panowie. Różnice w opisie między serią pierwszą i drugą jak na zdjęciu. Edytowano 23 stycznia 2019 przez mario100007 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Fajnie dzieki Mariusz, ale cicho sza? Hubert Jesli chodzi o zrodla cyfrowe, to mysle, ze watek zostanie podjety jak koledzy pograja troche nowymi "klockami", bo ruszylo sie co nieco w tym temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Potwierdzam Panowie !!!! Macie bonusa ! Serce się raduje jak te pierwsze 907 limited w takiej ilości są w naszym kraju !!!! Potrzeba jest by ten model uzyskał status jaki mu się należy bo często niesprawiedliwie stoi w cieniu ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baron Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Paweł a może te Silmic dwójki to jakiś unikat bo teraz sprawdziłem i też mam Silmic Alpha. Wychodzi na to że statystycznie jest ich więcej niż dwójek. Bynajmniej w Polsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfbrother Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 (edytowany) Dobrze dla wątku byłoby żeby opisać z czym łączymy i łączyliśmy nasze zabawki .Jakie kolumny żródło .Z urządzeniami po której stronie mocy najlepiej je spiąć. Edytowano 23 stycznia 2019 przez surfbrother Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Odpowiadając na pytanie surfbrothera, jak to było w różnych momentach u mnie: AU-07 + Teac VRDS25 i/lub 917XR, xlr KrynaBalca5 i/lub xlr MB Audio Aurora2, głośnikowy Divine Acoustic Halley / AR SPC Reference II TripleC, kolumny Thiel CS 1.5 / Akustyk ILR22 AU-07 + 917XR / Alpha 607 + xlr Kryna Balca5 / IC Kryna Inca5, głośnikowy Acoustic Revive SPC-PA, kolumny KEF Reference 203 / Akustyk / YB Audio EVO B/C 2105, xlr MB Audio Aurora2, cd Esoteric K-07X / 917XR/TEAC VRDS25, xlr Kryna Balca 5 / ic Kryna Inca5, Sansui SR-838 + pre RCM Sensor2 + ic Straight wire Virtuoso, głośnikowy Acoustic Revive SPC-PA, kolumny KEF Reference 203 AU-07 , cd Esoteric K-07X / 917XR/TEAC VRDS25, xlr Kryna Balca 5 / ic Kryna Inca5, głośnikowy Acoustic Revive SPC-PA, kolumny KEF Reference 203 inne B/C: xlr MB Audio Diamond, CD 717DR + XLR Kryna Balca5, Kenwood KD-850, głośnikowy Kryna SPCA7, kolumny YB Audio Evo Nie najlepszymi połączeniami były: 907XR - 917XR + JBL Studio monitor spięte srebrem - "witamy w klinice" 907 MOS Limited + Tara Labs + Akustyk - ciężko to szło Teac VRDS25 + cokolwiek spięte bardzo ciepłym kablem Wszystkie trafa AirLink, wersja audio (moja custom), lekko "grzebnięte", listwa AR RTP-6, AR YTP-6, Xindak XF-2000, trafa stoją na Divine Acoustics Gravity, KEFy na Divine Acoustics Keppler. Kable sieciowe w zasadzie stokowe, czyli jakie fabryka dawała w każdym przypadku, chociaż w tej materii też się coś wydarza powoli: jedzie Kryna Acca5, jest AR Power Standard TripleC FM, worek kabli zasilających od RoRo nawet nie ruszony jeszcze... Sprzęty na meblach Rogoz. Dużo kombinowania, ale prawdziwe zaczyna się zabawa gdy któryś z Kolegów się pojawia Zacząłem też kompletowanie sprzętu do zabawy z plikami (Panowie z Trójmiasta, ostatnia szansa na zapoznanie się z moim dyskiem, który jest u Mariusza , a tym bardziej z jego 5TB zawartością, bo przy najbliższej wizycie w końcu go zbieram). Dac to Norma Audio, (zewnętrzny, bo przecież jest w Esotericu także) pojawił się wczoraj, kablologia do niego to: AR Digital 1,0R TripleC FM, AR USB 1,0 PL TripleC FM, Albedo Digital Monocrystal (?) , stareńki TaraLabs SA-OF8N . DAC oczywiście zapięty Kryna Inca5 . Wszystko do digitalu nie wygrzane, więc pisał za wiele nie będę p.s. i nie chce mi się rozkręcać, żeby zobaczyć jakie mam Silmiki p.s.2 wymienione kilka kolumn nie znaczy, że były w jednym czasie, podobnie jak różne kombinacje odtwarzaczy itp. w konfiguracjach. p.s. 3. Tak, lubię lekkie, przejrzyste granie Kryny nawet wtedy, gdy w niektórych połączeniach może się wydawać zbyt lekkie p.s. 4 tak, coraz bardziej mi się podoba idea spięcia systemu kablami jednej marki, co powoli dzieje się na Acoustic Revive. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario100007 Napisano 23 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2019 Ponieważ jestem świeżo po demontażu i ,,upgrejdzie" listwy A.R. RTP4 mam propozycje dla tych, którzy myślą by nieco podnieść walory brzmieniowe transformatorów w podstawowej fabrycznej obudowie bądź listwy zasilającej. Gniazdo Furutech FPX oraz IEC Fi10 oddam za śmieszne pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 Jednak wczoraj rozebrałem to i owo, bo potrzebowałem zdjęcia środka... takie oto "miasteczko" mam w jednym ze sprzętów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 (edytowany) Odchyl sobie pre gramofonowe (na prawej ściance pionowo) - będziesz w szoku ? ..... Yyyyy bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że to bebechy C2105MOS ??? ... Kiedyś jak jeszcze nie miałem do niej serwisówki z 30 razy podnosiłem płytkę żeby obstrykać druk ... Sam rozrysowałem schemat tak jak niegdyś w 907i ... no ale jaki miałem wybór ??? Edytowano 24 stycznia 2019 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 (edytowany) już skręciłem z powrotem... ale może kiedyś, kto wie Wiesz, gdzie jest naprawdę dobre pre gramofonowe. Takie lepsze niż to z 2105... tutaj takie inne rozbierane też jest "bogato " Edytowano 24 stycznia 2019 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 (edytowany) W kwestii kolumn pasujących do Sansui można dodać, zdecydowanie, Vienna Acoustics. Od momentu jak usłyszałem je u Maćka "siedziały mi" w głowie. Teraz siedzę i słucham u siebie i baaardzo to dobre granie jest. Edytowano 25 stycznia 2019 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Piotrek, który "kompozytor" u Ciebie wylądował -i w którym pomieszczeniu ? Doczekałeś się -to fajnie ... i gratuluję nowego "mebla" :-) Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Ten od 9 symfonii ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Są 4 możliwości: Grand - te najbardziej pasują ? Albo zwykłe, albo "dzieciak", albo "duży dzieciak" Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 (edytowany) Baby grand. I uważam, że większych naprawdę nie potrzeba. Ale kto wie, może kiedyś... Na razie czas na słuchanie i przyzwyczajanie się.. jest dobrze. Wsiadaj w auto i przyjeżdżaj. ? Edytowano 26 stycznia 2019 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Piotrze To znow kamien spadl mi z serca. Jesli jest dobrze, to moze byc tylko lepiej. Vienny trzeba troche poprzestawiac zanim znajdziesz optymalny dzwiek. Ja nie jestem obiektywny, bo te kolumny "chodzily" za mna od dawnych czasow. W salonie we Wroclawiu uslyszalem Mozarty i kazde inne porownywalem do Vienny Acoustic. Juz mialem odbierac umowione Nuberty Nuvero11( piekna holograficzna scena) kiedy trafily mi sie nowe Bachy Grand, no i zostana u mnie, bo lubia sie z Limited. Jedyne co zmienie, to wysokotonowe na bardziej rozdzielcze, bo tu jest duza roznica po tym co slyszalem na Bethoven Baby Grand. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 No i jak podoba Ci się Misiek Drka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 18 godzin temu, Wuwuzela napisał: Piotrze To znow kamien spadl mi z serca. Jesli jest dobrze, to moze byc tylko lepiej. Vienny trzeba troche poprzestawiac zanim znajdziesz optymalny dzwiek. Ja nie jestem obiektywny, bo te kolumny "chodzily" za mna od dawnych czasow. W salonie we Wroclawiu uslyszalem Mozarty i kazde inne porownywalem do Vienny Acoustic. Juz mialem odbierac umowione Nuberty Nuvero11( piekna holograficzna scena) kiedy trafily mi sie nowe Bachy Grand, no i zostana u mnie, bo lubia sie z Limited. Jedyne co zmienie, to wysokotonowe na bardziej rozdzielcze, bo tu jest duza roznica po tym co slyszalem na Bethoven Baby Grand. Maciek Pamiętam, jak grały Twoje, a to przecież model niżej. To jedno. Drugie, to jesteś w grupie kilku osób, które , gdy mówią o dźwięku, co i jak gra, to potrafię to sobie przełożyć na to, co mogę usłyszeć - w sumie trochę razem posłuchaliśmy]y. . Tak więc byłem spokojny od samego początku. ..no ok, może w 99%, bo ten jeden % to pokój, kable i inne zabawki. No i trochę inny sprzęt, ale jednak Sansui. Tak więc naprawdę jest dobrze. Najgorsze jest to, że za chwilę trzeba będzie zdecydować, co zostaje : KEF Reference czy Vienna… bo jedne z nich na pewno będą musiały znaleźć nowego właściciela...BO teraz znowu kolumn mam o jeden kpl za dużo. A pewne jest to, że obie, mimo , że inaczej, to grają jednak bardzo, ale to bardzo dobrze z Sansui. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 @Wuwuzela miło było poznać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 taki mały miły duecik ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 To ja dam taki, niby taki sam ale jednak inny... Natomiast całkiem rodzinnie było wtedy: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Marr Rowniez bylo mi milo, no i szkoda, ze tak krotko. Mysle ze bedzie jeszcze okazja sie spotkac. Piorut Dziekuje za super popoludnie z referencyjnym dzwiekiem. To bylo jak u Hitchcocka, (najpierw trzesienie ziemi a potem napiecie narastalo) ale chyba jestesmy zgodni, ze ostatnia konfiguracja sprzetu, trafa i kabli to cos naprawde Wielkiego. Mozna pisac dziesiatki stron o sprzecie, ale jak sie uslyszy na zywo transport+ DAC, to jest to bezcenne. Cyfra tez moze brzmiec jak analog, pod warunkiem, ze jest na 100V ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Spoko, dzięki za miłe słowa. Widać też było każdą zmianę w torze, choćby Twój cyfrowy przewód, zmianę transportu. Dziękuję za wspólnie spędzony czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 (edytowany) B2103MOS w trakcie działań ... Mimo, że znam ten wzmacniacz na wylot to chyba poznaję go na nowo ... Tak jak rozmawialiśmy w licznych rozmowach telefonicznych z kolegami z forum - chyba wiem skąd się bierze tak dobry efekt w tej konstrukcji ... To prawda, że rdzeń schematu oparto na modelu DR (ma nawet te same płytki na końcówkach mocy) ale na tym podobieństwa się kończą ... To jedyna znana mi konstrukcja Sansui, w której zrobili mixt rewelacyjnych kondensatorów Hitacon z serii Pure Focus Alpha (poszukajcie jakikolwiek inny wzmacniacz gdzie są takie same - oczyiście poza Sansui :-)...) i bardzo rzadkich Nipponów z Silmikami alpha !!! Trudno oprzeć się faktom, że było to uczynione z pełnym rozmysłem ! W każdym późniejszym modelu (nawet w B2105MOS) jako przeciwwagę dla Silmików stosowano w filtracji głównej Nichikon Gold (świetne bo solidne i mocne ale brakuje im finezji, którą z kolei próbowały zrekompensować Silmiki). Hitacony to rewelacyjne kondensatory i wierzcie mi - baaaaaardzo szkoda, że się skończyły ... Połączenie niemal neutralnych Hitaconów z jedwabiście grającymi Silmikami Supergold dały efekt wyjątkowy ! Tych co znają 607 MOS premium chyba nie dziwi to co napisałem (?) w końcu ona tez jest na schemacie DR ... Dziś biję się w pierś, że swego czasu tak nieładnie potraktowałem wcześniejszy egzemplarz B2103MOS ale cóż miałem wtenczas ją razem z B2105MOS i zwyciężyła zasada nowszego modelu a niekoniecznie lepiej grającego ... Edytowano 31 stycznia 2019 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts