Tadżitsu Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 5 minut temu, MarekB napisał: odtwarzacze sieciowe?IMG_0504 Nie dział ten obrazek u mnie 😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 3 minuty temu, MarekB napisał: Poprawiłem Ładny dizajn i wyświetlacz nowoczesny, ciekawe jak budowa wewnątrz , rok produkcji i brzmienie. Muszę poszperać w inteneciku 😉 https://manualzz.com/doc/22678426/wld-201l---superfi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 16 minut temu, MarekB napisał: Poprawiłem, coś u mnie dzisiaj strona forum "ciężko" działa. Marek, to pewnie nastąpiła samoistna reakcja bieżącego wątku na ostatnie spory... A wracając do meritum - to już "nowe Sansui", jakieś 7 lat temu. Cena na poziomie 350 funtów Trochę infomacji można znaleźć w linku poniżejhttps://www.whathifi.com/us/sansui/wld201l/review filmik jest np. tutaj Swoją drogą podoba mi się pomysł połączenia streamera ze zwykłym tunerem (inne modele to np. Marantz NA-7004 czy z nowszych modeli ONKYO NS-6170) i jest jeden element mniej 🙂 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 No tak. Producent Sansui Electronics UK Limited 14 Hanover Street, London W1S 1YH UNITED KINGDOM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 Produkcja tego streamera Sansui od 2012 roku. O ile pamiętam to Cambridge Audio nie dawało tunera do swoich streamerów i przyciski dają po obu stronach wyświetlacza. Elementy (budżetowej) serii 201: Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 22 minuty temu, MarekB napisał: No właśnie. Wyprzedziliście mnie. Chciałem napisać, że Angolem "pachnie".😁 Bo my szybkie chłopaki jesteśmy 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 (edytowany) Może wykupili tylko zapas nalepek z magazynów ... ? 🤒 Firma Sansui sporo sprzętów robiła w Europie, we współpracy lub zlecała, jak np. kolumny ale i inne. Pewnie z powodów oszczędności i logistyki. Dotyczy to szczególnie niskiej, a może i średniej półki. Edytowano 10 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 (edytowany) @ braap Czekam na foto twojej 707dr - tylnej ścianki, tam gdzie nr seryjny i tabliczka znamionowa - opis wzmaka. Napiszę Ci więcej o twoim wzmaku. Mistrzyni! Iga Świątek! Edytowano 10 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miłośnik Sansui Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 San-sui. Chcesz oglądać tylną ściankę Sansui 907 DR z zasilaniem europejskim, wstukaj na Ebay,de Sansui 907 i masz wzmacniacz na Europę. Tak, to pierwsze moje tu wpisy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 (edytowany) ....??? Edytowano 10 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 Dnia 8.10.2020 o 19:00, braap napisał: Sorry, ale co to za bełkot? Nie mozna sobie podyskutowąc bo się panu Czubsiemu nie podoba? Przecież nikt ci nie każe czytać a złaszcza komentować. Zwłaszcza takim belkotem, że niby wszystkie sansuje to klękajcie narody i nie mozna sie o to spierać, ale jednka są lepsiejsze takie to a takie... już teksty jak "Sansui dało nam też bezsprzecznie model bliski wzorcowi dźwięku bez względu na to czy trafia w czyjeś gusta czy nie ! Jest to AU07 !!!" to prawdziwe rodzynki. Biedni wlaściciele różnych Accu, Luxmanów i całej masy innych jeszcze droższych sprzętów, żyjecie w strasznej nieswiadomości, że jednka słuchacie nie tego co trzeba. Paweł ma racje, w przypadku wielu producentów warte uwagi były tylko nieliczne / najwyzsze modele, nie dajac tym samym wyboru w znalezieniu idealu dla siebie, inaczej sprawa ma sie w przypadku sansui, bo integry oczywiscie lacza najlepsze cechy za ktore sansui lubimy, a w dodatku kazda gra inaczej dajac nam wybor dzwieku najbardziej zblizonego do naszych preferencji, a to ze niektore modele sa wykonane na takich czy takich gniazdach, coz, zawsze mozna zrobic upgrade. co do luxmanow, accuphase, darze szacunkiem i sympatia kazda japonska marke, ale sansui na nasze szczescie góruje nad innymi, co potwierdzilo wiele testów odsluchowych które chociazby przeprowadzalismy z Piotrem, a porownywalismy topowe modele z roznych okresow, gusta sa oczywiscie rozne i kazdy ma swoj, ale znajdujemy sie na forum sansui ktore w znacznej wiekszosci skupia tych zadowolonych posiadaczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 57 minut temu, miłośnik Sansui napisał: San-sui. Chcesz oglądać tylną ściankę Sansui 907 DR z zasilaniem europejskim, wstukaj na Ebay,de Sansui 907 i masz wzmacniacz na Europę. Tak, to pierwsze moje tu wpisy. Chodzi mu o moją 707dr. Ale nie będę karmił trolla. Chyba że wcześniej poda dokładne źródło informacji że w Europie nie było 907dr i 707dr pełniła rolę najwyższego modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 12 minut temu, Marr napisał: niektore modele sa wykonane na takich czy takich gniazdach, coz, zawsze mozna zrobic upgrade. Nawet trzeba dla wygody użytkowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miłośnik Sansui Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 braap Na Europę była nie tylko 907 DR ale i 907 MRX. Co tu gadać . Jak ktoś nie potrafi wpisać kilku liter i cyfr , hm, ma widać jakiś problem. Inna sprawa, że czytam to forum od początku. Założył je gość z Warszawy. Poznał Sansui dzięki właśnie Czubsiemu. Jest też drugie forum na którym pisuje Paweł. Uważam , że to jeden z największych pasjonatów Sansui w Polsce. San-sui , nawet nie miałeś dziesiątej części Sansui jakie miałem i słuchałem. Nawet teraz mam kilkanaście najwyższych modeli. Lampę, Mos-a czy zwykłe bipolarne wzmacniacze. Cd i gramofony. Mam i miałem możliwość porównywać w miom i innych systemach wszystko co robiło Sansui . Takie zaś wycieczki z fotkami i wiedzą z broszurek mnie śmieszą. Miałem nawet krótko kilku watowy lampowiec z Aqa Lab, marki założonej przez ludzi z Sansui. Znaczków zaś Sansui nikt by nie nalepiał jak by je znalazł, bo to naruszenie prawa do marki i nawet juz byly właściciel Sansui, potrafił by wyegzekwowac spore odszkodowanie . Te oznaczenia Sansui są legalnie stosowane, bo wykupiła je właśnie firma z adresem między innymi w UK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 3 godziny temu, braap napisał: Chodzi mu o moją 707dr. Ale nie będę karmił trolla. Chyba że wcześniej poda dokładne źródło informacji że w Europie nie było 907dr i 707dr pełniła rolę najwyższego modelu. We wspomnianym katalogu to jest jeszcze b-c 2302 i kilka takich zostało zrobionych ,...........bardziej ogólnie teraz..... Powiem poza tym tak: nie podoba mi się ton dyskusji niektórych. Jakby wszystkie rozumy zjedli. I jakbym to co piszą już przeczytał gdzieś, napisane przez kogo innego , na innym forum. Albo się mylę ? Czy tylko takie ja mam wrażenie? I nie wydaje mi się, aby był to tylko wątek wzmacniaczach its, a co innego "wypad z baru" i o gramofonach nie piszemy. Skąd ten pomysł w ogóle??? To, że w 99% są tutaj opisu integr czy końcówek to przypadek raczej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 (edytowany) Zgadza się, pojawia się tu dużo prowokacji. I tak, można odnieść wrażenie, że odczuwamy déjà vu co do stylu i treści co niektórych wypowiedzi, dokładnie przed chwilą to samo pomyślałem. No nic, wracam do odsłuchów B-2105 vs B-2103 (odwieczny dylemat). Edytowano 10 października 2020 przez piorut Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 (edytowany) 2 godziny temu, miłośnik Sansui napisał: Jak ktoś nie potrafi wpisać kilku liter i cyfr , hm, ma widać jakiś problem. Jak ktoś nie potrafi przeczytać kilku liter i cyfr , hm, ma widać jakiś problem. Sprawa dotyczy GB i AU-a707dr z 1991r. Nic poza .... A (troll?) @ braap mógł się upewnić, czy ma cokolwiek wspólnego z 1991r i partią z GB r, gdyby zamieścił wspomniane foto. Co do 907 MRX? To była tylko próbna nieliczna partia. Nieco różna od oryginału japońskiego ... Gorsza, jak twierdzą znawcy. Edytowano 10 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) 3 godziny temu, miłośnik Sansui napisał: San-sui , nawet nie miałeś dziesiątej części Sansui jakie miałem i słuchałem. Nawet teraz mam kilkanaście najwyższych modeli. Lampę, Mos-a czy zwykłe bipolarne wzmacniacze. Cd i gramofony. Mam i miałem możliwość porównywać w miom i innych systemach wszystko co robiło Sansui . Takie zaś wycieczki z fotkami i wiedzą z broszurek mnie śmieszą. Miałem nawet krótko kilku watowy lampowiec z Aqa Lab, marki założonej przez ludzi z Sansui. Znaczków zaś Sansui nikt by nie nalepiał jak by je znalazł, bo to naruszenie prawa do marki i nawet juz byly właściciel Sansui, potrafił by wyegzekwowac spore odszkodowanie . Te oznaczenia Sansui są legalnie stosowane, bo wykupiła je właśnie firma z adresem między innymi w UK. Pochwal się jakie to wzmacniacze tranzystorowe i lampowe Sansui miałeś! Wówczas ocenię, czy miałeś i słuchałeś wiecej niz ja. Bo jakoś trudno to przyjąć na wiarę. Dobrze byś, dla uwierzytelnienia, opisał, jak który gra, zamiast trollować, cytując przeczytane forum. Co do logo. Chińczycy też wykupili i produkują sprzet sygnowany Sansui. Co z tego wynika, jeżeli chodzi o jakość wykonania i oryginalność? Edytowano 11 października 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 @san-sui opanuj trochę swój jezyk, bo będzie Ci głupio jak się dowiesz komu przypisujesz trolowanie. Do @miłośnik Sansui powinieneś zwracać się per Pan jak większość tu obecnych ( witamy po dłuższej przerwie ) @piorut co do Twoich porównań ja wolę ten " tajemniczy" wzmacniacz ;). Poproszę jednak o kilka zdań na temat Lki by Czubsi bo następny taki wzmacniacz może już nie powstanie ( dostępność części i czas poświęcony na licytacje to trudność nie do przejścia dla kogoś kto nie kocha tych wzmacniaczy) Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 8 godzin temu, piorut napisał: No nic, wracam do odsłuchów B-2105 vs B-2103 (odwieczny dylemat). możesz zostać tylko przy jednej czy masz możliwość i przyjemność trzymać obie? Może opisz swoje wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miłośnik Sansui Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Proszę bardzo. Sansui AU-70 w parze z Sansui TU-70 i kolumnami Sansui SL-7W. AU-70 protoplasta kultowego AU-111. Stopień końcowy w PP po dwie lampy 7189 na kanał. Trafa głośnikowe Sansui 6200 sygnowane OPT - A i OPT - B co nie znajdziesz na schemacie. Trafo sieciowe Sansui 100, 127, 240 V . Gra ze źródłem Esoteric DV 50s. Może to drobna przesada, ale lubię koncerty i dobry TV pozwala mi bawić się świetnie z muzyki i wizji. 70-yka gra świetnie w przwie całym zakresie pasma, poza niskim dołem, który z tych kolumn nie jest możliwy do uzyskania. Pasmo pozostałe równe a jednak z pięknym ciepłem lamp. Wyśmienita scena i budowa w głąb. Kolumny znikają i nie ma mmowy o identyfikacji dźwięku w rozkładzie na kolumny. Zero szumu czy brumień. Wzmacniacz ma masę przełączników do różnych filtrów i ustawień ale szczerze nie stosuję ich bo dźwięk w czystej postaci jest wystarczający jak dla mnie. Jest to zestaw, który niejako jest przeznaczony do małego pokoju. Radio, hm, ogólnieświetne, ale od kiedy zabito trójkę przez zmiany kadrowe, mało co słucham. Stroi każdą dostępną stację śwoetnie nawet na kawałku drutu.Kiedyś słuchałem dużo i chętnie, ale komercja w TV i Radiu zabija już frajdę z odbioru. Sam wzmacniacz kupiłem w Niemczech , radio o ile pamiętam w US. Radio to 100% oryginał, wzmacniacz ninestety juz nie. Niemiec widac miał problem z przewodem zasiljącym i wymienił go po swojemu. Nie udało mi się znaleźć oryginalnego zestawu. Co ciekawe, żarówki we wzmacniaczu jk i radiu nadal oryginał. Trzymaj się. Nawet gniazdo słuchawkowe jest ok. Mam słuchawki Sansui SS- 10. Od kilku lat nie słuchałem już na nich. Tak więc San-sui już tego zestawu raczej nie słuchałeś, ale to nie piaskownica by się przelicytowywać. Jak by co w drugim secie zawsze do odsłuchu B 2103 lub B 2102, 907 Mos Limited, 907 MR , DR. Jest też 607 Mos Premium. długo na niej grałem zamiast AU-70 bo nie mogłem zdobyć kwadry lamp a ta 607 gra podobnie tonalnie. Teraz stoi . W drugim zestawie za żródło Ezoteric K 05 naprzemiennie z jakimś gramofonem. Zależy jaka wkładka. Lekka typu Denon 103 czy ZYX lub ciężka Ortofon SPU tu wybór zależnie od rodzaju muzyki. Ortofon wolę do klasyki, wyciąga moc orkiestry jak nic innego nie potrafi. Denon zwykły 103 bez literek. ZYX Bloom 100 świetny np. do Diany Krall do prostego raminia w gramofonie Sansui XP 99. Do S-ki w Technics-ie mam Denona 103 lepiej brzmi na niskich . Teraz z innej beczki. MarkuB, mnie Yello Point nie przypadło do gustu , wcześniejsze Touch uważam za dużo lepsze. Z nowości nie rozczarowała mnie Diana Krall z This dream of you. Norah Jones w Pick me up off the floor już nie jest tak dziewczęca jak wcześniej. Wolę ją w klubowych wydaniach typu Live at Ronnie Scott's. Zaskoczyła mnie też Kaz Hawkins w Mwmoris Of. To inna piosenkarka jak w poprzednich płytach. Pozdrwiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 8 minut temu, miłośnik Sansui napisał: Proszę bardzo. Sansui AU-70 w parze z Sansui TU-70 i kolumnami Sansui SL-7W B 2103 lub B 2102, 907 Mos Limited, 907 MR , DR. Jest też 607 Mos Premium. długo na niej grałem zamiast AU-70 bo nie mogłem zdobyć kwadry lamp a ta 607 gra podobnie tonalnie. Teraz stoi . W drugim zestawie za żródło Ezoteric K 05 naprzemiennie z jakimś gramofonem. Zależy j moc orkiestry jak nic innego nie potrafi. Denon zwykły 103 bez literek. ZYX Bloom 100 świetny np. do Diany Krall do prostego raminia w gramofonie Sansui XP 99. Do S-ki w Technics-ie mam Denona 103 lepiej brzmi na niskich . Pogratulować zestawu. Zazdraszczam Ale Jak bys miał zostać z jedną Integra to która? A co do gramiaka. Wydaje się że ma dość skomplikowana automatykę ramienia. Jak się sprawdza na co dzień? Technics 1200? Sansui jakoś nawiązuje czy to jednak nie ta liga? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Czy @miłośnik Sansui to @JanVideo? 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miłośnik Sansui Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Brap. Jak jedna integra to , hi hi, B 2103. Wiem, wiem to końcówk le właśnie z nią bym został. O ile zaś miał bym wybierać ostatecznie to była by to 907 XR lub 907 DR bo ich granie najbadziej mi podchodzi. Ale nie ma takiej opcji , że miał bym zostać z jedną integrą. To niemożliwe. Chyba jak z tych co mam miał bym się którejś pozbyć, to najszybciej 907 MR. Nie by była gorsza, ale naj mniej pasuje do tego co mi się podoba w brzmieniu. Po wielu latach sluchania Sansui mam swoje osobiste predyspozycje . Jednak dawno przestałem oceniać pozimem jakości, bo każda to idelne wykonnie . Nie mógł bym mieć jednego wzmaka, bo inaczej gra klasyka a inaczej jazz czy rock. Nie chciał bym np. mieć 07-ki bo natychmiast targają mną rozdarcia. Wygląd, dieło sztuki, a brzmienie raz kocham a raz nienawidzę. Sam nie potrafię określić czemu, raz wciąga mnie bez granic by za chwilę drażnić . Kiedy na niej słuchałem Chie Ayado, drażnił mnie jej głos był za ostry, inaczj było z B 2103, tu już nie miałem uwag. B 2103 to Mos więc może w tym należy szukać różnicy. Ale XR-ka też nie drażniła. MR nie ma tej ekspresji na takim poziomie jak XR czu B2103 w odsłuchu tej woklistki. Może właśnie to mi się podoba. Faszi, Wuwuzela, chyba mnie mylicie, ale dobrze by nim było być. Wracając do nowych płyt - tegorocznych. Pod koniec 2019 wyszła The Dead South - Sugar & Joy i nadal trzymają fason. Joe Bonamassa z New day now też wraca do moich klimtów. W British Blues explosion mnie mocno rozczarował . anie mam jeszcze easy to buy, hard to sell ale pewnie kupię w najbliższych dniach. Udanej niedzieli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) Lubię różne teksty ale ... Może jednak darujecie sobie pouczanie. Tym bardziej, że .... Uczono mnie (raczej stara szkoła!), że jak się wchodzi do kogoś ( np. tu, na forum), to należy się przywitać, przedstawić itd. a nie zaczynać, zamiast "dzień dobry", od agresji i ataku. Przedstawianie się w czwartym poście (Nr 4), na prośbę zaatakowanego, to raczej "nie teges" jest, zdaje się (a tym bardziej po akcie agresji). A ... zważywszy na wiek, tym bardziej nie przystoi! Młodzi? Do tych już przywykłem (pewnie to nowa szkoła, czyli wnioskuje Wasza?), choć nie ignoruję. Staram sie zawsze polemizować. Tu i teraz przypomina mi to wypowiedż pewnego młodego polityka z Gdańska, na temat tego, co się stało w 1939r.: "To było złe słowo, przeciw złemu słowu ...." Może jednak to było duuużo więcej i diametralnie inaczej? Bez urazy. Edytowano 11 października 2020 przez san-sui dodanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts