czubsi Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 (edytowany) czyszczenie selektora ... po prostu ... łatwiej brzmi niż w realu wygląda 🙂 Jak nie robiłeś to możesz nie dać rady. Bardzo ważne przy składaniu jest ustawienie blaszek przed nałożeniem plastikowego suwaka z obudową w innym przypadku zmiażdżysz blaszki stykowe i .... sam wiesz co wtedy .... Oczywiście o wylutowaniu wielonóżkowego elementu (selektor) nie wspomnę ale chyba to nie powinno Cię zaskoczyć (transformatorówką raczej bym tego nie dotykał zwłaszcza w 711-ce - może się skończyć dramatem na płytce ...) Pozdrawiam ! czubsi Edytowano 23 grudnia 2020 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamwroc Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 Dziękuję za odzew nowemu. Czyli mam do czynienia z wyłącznikiem wlutowanym w płytkę. Będzie sporo nóżek, a jak się ma sprawa z wielkością otworów i pinów? Da się to w miarę odessać? Na początku myślałem że to prąd spoczynkowy, ale niestety mechanika. A jak ze stopniem skomplikowania samego switha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 wszystko czego się nie zna jest skomplikowane .... Plus jest taki że to duży element Minus , że jeśli nie masz stacji z "odsysarką" to mechaniczną możesz szybko zniszczyć druk ... siateczką to sobie można tam "barana strzelić" ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamwroc Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 Stację mam w pracy, w najgorszym wypadku pomaszeruję z płytką. Muszę pooglądać filmiki, pozostaje kwestia chemii do czyszczenia i czym po myciu się zabezpiecza. Dziękuję za pomoc. Myślę że po Świętach będzie trzeba podjąć decyzję czy walka samemu, a może komuś oddać w dobre ręce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 22 minuty temu, Adamwroc napisał: Myślę że po Świętach będzie trzeba podjąć decyzję czy walka samemu, a może komuś oddać w dobre ręce. Cześć , Moim zdaniem lepiej oddać do specjalisty , jeśli nie masz doświadczenia. Na moje oko po prostu szkoda sprzętu. Pozdrawiam serdecznie, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 2 godziny temu, Adamwroc napisał: Dziękuję za odzew nowemu. Czyli mam do czynienia z wyłącznikiem wlutowanym w płytkę. Będzie sporo nóżek, a jak się ma sprawa z wielkością otworów i pinów? Da się to w miarę odessać? Na początku myślałem że to prąd spoczynkowy, ale niestety mechanika. A jak ze stopniem skomplikowania samego switha? Demontaz to moim zdaniem najtrudniejsza operacja, przy odrobinie doswiadczenia z lutownica i oczywiscie posiadajac dostep do rozlutownicy masz juz polowe sukcesu, demontaz pokazalem na w/w i wielu innych filmach, rob ostroznie, powoli i sie uda, rob zdjecia w trakcie rozkladania przelacznika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 Również dołączam się do życzeń. Wszystkiego dobrego w te Święta i w przyszłym roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 (edytowany) Wesołych Świąt Bożego Narodzenia. U mnie 14 stopni na święta od kilku lat, to chyba nowa tradycja Edytowano 23 grudnia 2020 przez Wuwuzela Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoothtone Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Dziękuję za życzenia i również wszystkim koleżankom i kolegom życzę dobrych Świąt Bożego Narodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Zdrowia i wesołych Świąt Bożego Narodzenia w gronie najbliższych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Panowie, spełnienia marzeń Wam życzę. Nie tylko tych audiofilskich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Dnia 26.04.2020 o 16:44, MarekB napisał: @faszi Nie ma za co. 🙂Teraz niestety będą starsze materiały. Reszta w tzw. drodze. Jak dojdą z Japonii (i jak sprzedawca był uczciwy) to będzie także MR, XR i jeszcze kilka nowszych. Marku mam pytanie , czy materiały z Xr i Mr dotarły? 😉😄 Pozdrawiam serdecznie, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Zdrowych i Radosnych Świąt... szybkiego powrotu do normalności życzę wszystkim. Andrzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Swieta, najlepszy czas aby znalezc chwile na swoje sprawy wiec dokonczylem w koncu zasilacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 To układ miękkiego startu? Ładnie się prezentuje cały transformator, okablowanie też estetycznie położone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baron Napisano 25 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2020 Dziękuję za Życzenia! Wam również życzę Zdrowych, Radosnych i Spokojnych Świąt w rodzinnej atmosferze. Pozdrawiam Adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chlorofil Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 Jestem ciekaw jak się mają rozwiązania firm SIMAUDIO MOON oraz Audia Flight vs Sansui, czy ktoś może porównywał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 Serwus, Jak tam po świętach? Sansui pięknie odtwarzały kolędy? ☺ Zainspirowany wpisem kolegi @Chlorofil chciałem zapytać (być może przypomnieć) o "Wielki odsłuch Alph 907". Marku @MarekB, Piotrze @Samcro coś już wiadomo w tej kwestii? Pozdrawiam serdecznie, Tadżitsu 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 11 minut temu, MarekB napisał: Pytasz bo Wybierasz się do mnie? Nie , pytam z czystej ciekawości 😉 chętnie bym przeczytał kolejne opisy ☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Cześć Najwyzszy czas sie pochwalić. W tym roku mikołaj byl wyjatkowo chojny i przyniósł mi Alphe 907 MR. Musze się przyznać, że posiadając jeszcze 707DR zastanawiałem się czy warto zmieniać, bo 707 grała naprawde swietnie. Ale klamka zapadła no i okazało się, co było wielokrotnie powtarzane, ale jak się czlowiek sam nie przekona to do końca nie wierzy, że 907 jest po prostu o klase lepsza. Od razu tez 907 przeszła mocny test bo zostala porownan z Accu e470. Nie będe pisąl że którys byl lepszy lub gorszy (przedewszystkim graja zupelnie inaczej), ale generalnie 907 w utrzymała pole a czasami podobala się nawet bardziej niż e470. Tak więc myśle, że poszukiwania wzmaka na dłuższy czas mam z glowy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Braap - serdeczne gratulacje. 907MR skleja całość przekazu. Będziesz miał czas poznać wzmacniacz. Ja bardzo lubiłem ten sposób prezentacji. Miłych odsłuchów. E-470 kosztuje chyba dużo większe pieniądze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Marek, bez sensu. Tłumaczenie jeszcze zrób :). super są te broszury. Gdyby mieć jeszcze oryginał w wersji papierowej. To byłaby gratka. Masz je? Znając życie i Ciebie, pewnie tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 @MarekB bardzo dziękuję za broszury 😊 jesteś nieoceniony 😉 Ps Ciekawe dlaczego Sansui nie podaje mocy dla 4Ohm? Poza tym moc 160W 8ohm i zaledwie 190W 6Ohm Alph 907 nie wygląda jakoś imponująco. W audio przyjmuje się , że referencyjne urządzenia podwajają moc dla 4ohm, dzięki czemu są stabilne przy trudnych obciążeniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 Faszi E-550 rzeczywiście było czuć, że sobie fantastycznie radził, dynamicznie odtwarzał dźwięk. AU-07 pomimo większej "grzeczności" wypadła dźwiękowo lepiej (oczywiście dla mnie). I co jest teraz definicją referencyjności - odbiór dźwięku (jeśli przyjąć, że to samo się spodoba) czy podwajanie mocy? Najlepiej słuchać i wtedy oceniać a nie na podstawie danych technicznych. Lampa nie będzie miała bardzo dobrych parametrów technicznych a może urzec niejedenego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 9 minut temu, piorut napisał: Lampa nie będzie miała bardzo dobrych parametrów technicznych a może urzec niejedenego. Tak , i paść na trudnych kolumnach. Temu powinny być wysokoskuteczne kolumny z łagodnym przebiegiem . Jednak sprzęt powiedzmy 2x100W 8ohm, 2x200W 4ohm, 2x400W 2ohm to jest stabilny fundament do porządnego grania. Moim zdaniem. Nie wszyscy muszą je podzielać 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts