yahoo111 Napisano 8 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2021 Na CES krążyły informacje, że TX-RZ50 będzie kosztować $1,000 (Pioneer VSX-LX505 $1,100). Kilku dystrybutorów przyjęło nawet w przedsprzedaży zamówienia na RZ50 między $1,000 a $1,100, nie podnieśli cen i nie odwołali zamówień, więc wydaje się, że obecna cena po prostu odzwierciedla gigantyczny popyt przerastający podaż, a nie zwiększone koszty produkcji i dystrybucji. Dlatego 5000 zł może być całkiem realną ceną (licząc 1100 dolarów po obecnym kursie +23% VAT). Licząc $1,400+23% VAT wychodzi już 6500 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2021 Udostępnij Napisano 9 września 2021 I to jest realna kwota do uzyskania na dzisiaj. Niestety koszty produkcji przez rok tajże się zmieniły. Sam transport morski wzrósł 10 krotnie! https://www.onkyousa.com/product/tx-rz50-9-2-channel-thx-certified-av-receiver/ tak już jest 1400 baksow. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyt Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Coś wiadomo już o dostępności amplitunerów Onkyo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross099 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 25 minut temu, Voyt napisał: Coś wiadomo już o dostępności amplitunerów Onkyo? Ja się poddałem czekałem na nr7100 i kupiłem x2700h. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 5 godzin temu, Voyt napisał: Coś wiadomo już o dostępności amplitunerów Onkyo? NR6100 są chyba dostępne. Ogłoszenia w sieci wiszą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyt Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 No wiszą ale na stanach magazynowych chyba jeszcze nikt nie ma? Poza tym nie wiem czy warto czekać i dopłacać do modelu nr7100, który ma Dirac live ... Potrzebuje i tak tylko 7 kanałów więc nie wiem czy ten Dirac jest warty tysiaka więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 6 godzin temu, Voyt napisał: Poza tym nie wiem czy warto czekać i dopłacać do modelu nr7100, który ma Dirac live ... Potrzebuje i tak tylko 7 kanałów więc nie wiem czy ten Dirac jest warty tysiaka więcej. Dirac jest obecnie uznawany za jeden z lepszych systemów korekty akustyki pomieszczenia. Zatem warto do niego dopłacić ponieważ Onkyo oferuje go najtaniej. Niestety poza systemem Late Night nie mamy żadnych innych systemów poprawiających odsłuch przy niższych wartościach głośności. Dodatkowo są tam pewne inne ograniczenia. Proponuje się zapoznać dokładnie z instrukcją obsługi amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 Dnia 5.03.2022 o 17:50, lolekdrugi napisał: NR6100 są chyba dostępne. Ogłoszenia w sieci wiszą. nie są. To jedynie ogłoszenia. Jeszcze ich nie ma. Ogłoszenia zostały zamieszczone ponad miesiąc temu ale ich jeszcze nie bylo. Mają byc na dniach O 7100 nieszyty nic nie wiadomo. RZ50 także. Dojechały 696 oraz 8220 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 37 minut temu, S4Home napisał: nie są. To jedynie ogłoszenia. czyli marketing po Polsku. 37 minut temu, S4Home napisał: Dojechały 696 oraz 8220 696 możecie odesłać dystrybutorowi jak wam nie da ceny która pozwoli ostatecznie zrobić 2.5k pln dla klienta. Niech sam sobie starocie sprzedaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 Dnia 6.03.2022 o 00:32, lolekdrugi napisał: Dirac jest obecnie uznawany za jeden z lepszych systemów korekty akustyki pomieszczenia. Zatem warto do niego dopłacić ponieważ Onkyo oferuje go najtaniej. Jaki DL jest w Onkyo ? Pełen czy do 500 Hz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 (edytowany) 25 minut temu, tomek4446 napisał: aki DL jest w Onkyo ? Pełen czy do 500 Hz ? nie wiem do ilu Hz ale DLBC podobno nie ma. Na ASR jest temat gdzie niby ktoś z Onkyo się udziela i podobno DLBC ma być za dodatkową opłatą ale póki co cisza w tym temacie. Edytowano 7 marca 2022 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 1 minutę temu, lolekdrugi napisał: nie wiem do ilu Hz Ok. pytam , bo nie rozumiem filozofii niektórych firm jak NAD, Arcam gdzie jak już pakują DL to z ograniczeniem i .... możliwością płatnego rozszerzenia do pełnego zakresu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Ok. pytam , bo nie rozumiem filozofii niektórych firm jak NAD, Arcam gdzie jak już pakują DL to z ograniczeniem i .... możliwością płatnego rozszerzenia do pełnego zakresu. no i tutaj chyba będzie to samo. To może być polityka Diraca. Ale Audyssey w Denonach tez próbuje ściągać kasę z dodatków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 @tomek4446 u Audyssey nazywa się to MultEQ-X i jest to opcja w aplikacji. Cena 200$. Licencja jest przypisana do numeru seryjnego amplitunera i osoby! Co znaczy, że przy każdej wymianie amplitunera trzeba ją ponownie zakupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 23 godziny temu, lolekdrugi napisał: czyli marketing po Polsku. No tak. Jest zapowiedziane to trzeba już pokazać bo klienci szukają. My na stronę jeszcze nie wrzucaliśmy. 23 godziny temu, lolekdrugi napisał: 696 możecie odesłać dystrybutorowi jak wam nie da ceny która pozwoli ostatecznie zrobić 2.5k pln dla klienta. Niech sam sobie starocie sprzedaje. Wiesz, jednak je zostawimy bo klienci je wybierają. Ale dzieki za rade No właśnie to jest ciekawe. Bo jednak na przestrzeni lat te kalibrację mocno drożeją. Też czekamy na Onkyo żeby to sprawdzić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 56 minut temu, S4Home napisał: Wiesz, jednak je zostawimy bo klienci je wybierają. Ale dzieki za rade nie widziałem aby za wielką wodą sprzedawali 696 ale może się mylę. Jeżeli jednak nie, to jak zwykle wypychają tutaj starocie. 56 minut temu, S4Home napisał: Też czekamy na Onkyo żeby to sprawdzić. Ale co chcecie sprawdzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 1 godzinę temu, lolekdrugi napisał: nie widziałem aby za wielką wodą sprzedawali 696 ale może się mylę. Jeżeli jednak nie, to jak zwykle wypychają tutaj starocie. Ja bym tego starocia kupił, ale za 1500 zł Ma jedną przewagę nad 6100 - wyjście pre-out na fronty. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 25 minut temu, maxredaktor napisał: Ja bym tego starocia kupił, ale za 1500 zł Ma jedną przewagę nad 6100 - wyjście pre-out na fronty. no i ok, ja bym to widział nawet za 2500 pln ale nie za 4000. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 Dnia 6.03.2022 o 00:32, lolekdrugi napisał: Niestety poza systemem Late Night nie mamy żadnych innych systemów Ale to i tak działa tylko dla dolby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 1 minutę temu, Jasiek88 napisał: Ale to i tak działa tylko dla dolby. to się zmieniło w Tx-Nr6100, fragment z dokumentacji: Cytat Late Night: Enable small sounds to be easily heard in detail. It is useful when you need to reduce the volume while watching a movie late night. • This function cannot be used in the following cases. – – When playing Dolby Digital Plus or Dolby TrueHD with "Loudness Management" set to "Off" – – When the input signal is DTS:X, and "Dialog Control" is not 0 dB – – When the input signal is Analog/DSD and the listening mode is Pure Audio or Direct Czyli dla DTS też działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Koclęga Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 Ciekawe jak 6100 wypadnie w konfrontacji z Denonkiem 2700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross099 Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 2 godziny temu, Mateusz Koclęga napisał: Ciekawe jak 6100 wypadnie w konfrontacji z Denonkiem 2700 Przypuszczam, że go pokona. Nowszy model, podobno miał mieć dopracowane błedy z 8K. Chociaż ostatnio udało mi się wyrwać x2700h za 2950PLN na amazonie nowa sztuka, i choć czekałem na nr7100 to w sumie jestem zadowolony. Póki co i tak 5.0 z myślą o rozbudowie to napędza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 22 godziny temu, lolekdrugi napisał: nie widziałem aby za wielką wodą sprzedawali 696 ale może się mylę. Jeżeli jednak nie, to jak zwykle wypychają tutaj starocie. No nie szukałeś. Sprzedają jak najbardziej https://www.onkyousa.com/product/txnr696m2/ https://www.amazon.com/Onkyo-TX-NR696-Receiver-Compatible-Enabled/dp/B07STXVRRP https://www.bestbuy.com/site/onkyo-tx-7-2-ch-with-dolby-atmos-4k-ultra-hd-hdr-compatible-a-v-home-theater-receiver-black/6342265.p?skuId=6342265&intl=nosplash 22 godziny temu, lolekdrugi napisał: Ale co chcecie sprawdzić? Jaka tam jest kalibracja. W sensie jak rozbudowana. Jakie ustawienia itp. 20 godzin temu, Mateusz Koclęga napisał: Ciekawe jak 6100 wypadnie w konfrontacji z Denonkiem 2700 Jeśli nie zmienili brzmienia w stosunku do 696 to dobrze. 17 godzin temu, cross099 napisał: Przypuszczam, że go pokona. Nowszy model, podobno miał mieć dopracowane błedy z 8K. Chociaż ostatnio udało mi się wyrwać x2700h za 2950PLN na amazonie nowa sztuka, i choć czekałem na nr7100 to w sumie jestem zadowolony. Póki co i tak 5.0 z myślą o rozbudowie to napędza. Denon też już błędów z 8K nie ma. Onkyo też nie. Denon wygrywa kalibracją. Onkyo moge przypuszczać że będzie grało nieco bardziej wciągająco. Ale obaczymy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Koclęga Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Onkyo idą, idą i dojść nie mogą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Wyprzedają się po drodze. Nasz rynek nie jest kluczowy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts