maxredaktor Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Książka też jest cudowna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 (edytowany) 34 minuty temu, maxredaktor napisał: Książka też jest cudowna. Ja w ogóle bardzo lubię Ishiguro i cieszę się, że dzięki Nagrodzie Nobla jego starsze książki doczekały się w Polsce wznowień. Każdemu polecam szczególnie "Malarza świata ułudy" i świetny zbiór opowiadań "Nokturny" (z wątkiem autobiograficznym). "Pejzaż w kolorze sepii" i "Kiedy byliśmy sierotami" też dobre, ale moim zdaniem nie aż tak, jak "Malarz", który jest naprawdę wyjątkowy. Natomiast "Nie opuszczaj mnie" - potwornie przygnębiające i po tej lekturze nie odważyłem się już oglądać filmu. "Niepocieszonego" wypożyczyłem z biblioteki i nie byłem w stanie się wciągnąć - to jego jedyna książka, którą zacząłem i nie skończyłem. A teraz kupiliśmy sobie "Klarę i słońce", ale czeka w kolejce, bo pierwszeństwo mają książki z biblioteki. Przepraszam za książkowy offtop w wątku filmowym. Edytowano 15 września 2023 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 września 2023 Udostępnij Napisano 18 września 2023 Barbie - pierwsze minuty ciężko było przetrwać , potem niby lepiej , film o feminizmie , wstawki śpiewane , ogólnie spore dziadostwo - a jednak ponad 1mld $ zarobku , to wiele mówi o ludności na Świecie - finałowy remix aqua podnosi ocenę do jakiś 3,5/10 głównie za efekty / scenografię Ostatnio naszła mnie taka refleksja oglądając Stawkę większą niż życie , wtedy aktor to był ktoś - interakcje , dykcja ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 września 2023 Udostępnij Napisano 18 września 2023 Czy ktoś wie gdzie, pomijając CDA, można obejrzeć film Dureń ( Durak) ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 18 września 2023 Udostępnij Napisano 18 września 2023 Mnie się podobał ten, ciekawa historia, dobrze opowoedziane w tak lekko odrealnionym swiecie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 18 września 2023 Udostępnij Napisano 18 września 2023 5 godzin temu, Kubakk napisał: Barbie - pierwsze minuty ciężko było przetrwać , potem niby lepiej , film o feminizmie , wstawki śpiewane , ogólnie spore dziadostwo - a jednak ponad 1mld $ zarobku , to wiele mówi o ludności na Świecie - finałowy remix aqua podnosi ocenę do jakiś 3,5/10 głównie za efekty / scenografię Ostatnio naszła mnie taka refleksja oglądając Stawkę większą niż życie , wtedy aktor to był ktoś - interakcje , dykcja ... 10 minut wytrzymałem... dostałem krwotoku z oczu 🤣 To prawda co piszą że IQ ludzkości jest stałe natomiast ilość ludzi rośnie... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 września 2023 Udostępnij Napisano 18 września 2023 6 godzin temu, Fandiscopolo napisał: @Fafniak https://theflixer.tv/watch-movie/watch-the-fool-full-3458.5366461 z tym napi Coś nie bałdzo idzie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 września 2023 Udostępnij Napisano 19 września 2023 Dnia 18.09.2023 o 11:00, Fafniak napisał: Czy ktoś wie gdzie, pomijając CDA, można obejrzeć film Dureń ( Durak) ? Chyba go mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 września 2023 Udostępnij Napisano 19 września 2023 7 godzin temu, Butler napisał: Chyba go mam. a co to jest ten PLEX ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 września 2023 Udostępnij Napisano 19 września 2023 24 minuty temu, Fafniak napisał: a co to jest ten PLEX ? PLEX Serwer to aplikacja zarządzająca moją prywatną biblioteką mediów na domowym serwerze (u mnie QNAP). Automatycznie wszystko kataloguje i sprawia że obsługa na klientach PLEX (takie playery na apce TV, PC, smartfona itd) jest zbliżona do serwisów typu Netflix czy Disney+. PLEX umożliwia też oczywiście udostępnianianie treści poza sieć domową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Dnia 18.09.2023 o 11:49, Artur Brol napisał: Mnie się podobał ten, ciekawa historia, dobrze opowoedziane w tak lekko odrealnionym swiecie. Mnie też, jak sam napisałeś - odrealniony świat, klimat. Przyjemne kino. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 U mnie ostatnio Ostatni pojedynek (2021) Ridley'a Scotta. Od razu nasunął mi się na myśl debiut reżysera, czyli Pojedynek (1977) - obok Aliena mój ulubiony film Ridley'a. Łączy je tytułowy pojedynek, natomiast motywy są już całkiem inne. The Last Duel oparty jest na faktach. Dobrze się oglądało. Niezłe zdjęcia autorstwa Dariusza Wolskiego, przyzwoite główne role. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 Gorąco polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 Znów w kinie. Branagh wie jak filmy robic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 1 października 2023 Udostępnij Napisano 1 października 2023 Znachor (netflix) - wersji z 1981 jedyne co pamiętam to Bińczyckiego leżącego w łóżku , natomiast nowe wydanie jak dla mnie 9/10 (trochę skrótów ,ale rozumiem , wtedy film miałby ~3h) , fajne folkowe wstawki muzyczne Svahy. Realizacja (praca kamery,światło,itp.) jak w top Hollywood. Casting także elegancki. Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 W końcu pozycja na którą długo czekałem odaczona. Dla mnie film roku. Sound of Freedom (Dźwięk wolności) [2023] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 października 2023 Udostępnij Napisano 5 października 2023 Czesc 3cia. Pozytywnie zaskoczony jestem. Bardzo przyjemnie sie ogladalo. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 6 października 2023 Udostępnij Napisano 6 października 2023 22 godziny temu, Artur Brol napisał: Bardzo przyjemnie sie ogladalo Zgodzę się. Jako ogromny fan Denzela, jak zwykle nie zawiodłem się. Cała seria trzyma poziom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 6 października 2023 Udostępnij Napisano 6 października 2023 W zasadzie to tak, wszystkie 3 czesci swoj poziom trzymaja. Dobrze ze nie poszli w strone John Wick. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 https://www.filmweb.pl/film/Abbottowie+prawdziwi-1997-3675 Wspaniałe kino, dziś już tak się filmów nie kręci, niestety... Może to tylko sentyment? Nie wiem, ale obejrzany ponownie po ponad dwudziestu latach działa na mnie tak samo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 No no Stasiu 🤗 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 (edytowany) Gad ( Reptile ) -> Netflix - baaardzo fajnie ( dla mnie ) nakręcony kryminał. Fabuła dość oklepana ale ciekawie poprowadzona... Benicio del Toro i dawno niewidziana ( przeze mnie ) Alicia Silverstone. W papce filmowej dla mnie rodzynek. Edytowano 10 października 2023 przez gienas 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef67 Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 A ja w oczekiwaniu na kolejny odcinek lub może sezon Outlander'a obejrzałem Vikings Valhalla ... Wciąga, przyjemnie się oglądało ... https://www.netflix.com/watch/81219994?trackId=255824129 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 października 2023 Udostępnij Napisano 13 października 2023 Dnia 1.10.2023 o 14:23, Kubakk napisał: Znachor (netflix) - wersji z 1981 jedyne co pamiętam to Bińczyckiego leżącego w łóżku , natomiast nowe wydanie jak dla mnie 9/10 (trochę skrótów ,ale rozumiem , wtedy film miałby ~3h) , fajne folkowe wstawki muzyczne Svahy. Realizacja (praca kamery,światło,itp.) jak w top Hollywood. Casting także elegancki. Polecam Również polecam. Za bardzo nie miałem ochoty na oglądanie tego filmu mając w pamięci śmiertelnie poważny film Hoffmana, tu na szczęście jest trochę humoru, nastrój i świetna Zośka 😉. Netflix'owy angielski tytuł "Forgotten love" 😀. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 października 2023 Udostępnij Napisano 14 października 2023 Dnia 9.10.2023 o 14:30, stach_s napisał: Wspaniałe kino, dziś już tak się filmów nie kręci, niestety... No i Jennifer Connelly. Piękna jak 20 lat temu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts