HQ150 Napisano 11 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2021 Skończyłem trzeci sezon serialu o którym wspominałem Mr. Inbetween. Bomba. Mocno, dosadnie, momentami z humorem, świetnie wykreowane postacie i dramatycznie. Polecam gorąco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 11 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2021 (edytowany) Obejrzałem dwa odcinki irlandzkiego serialu gangsterskiego Love/Hate Bardzo dobry. Bez przesady, przyziemny, bez fajerwerków, dobrze zagrany. Jak komuś się podobała Suburra, Gomorra to i ten obejrzy z przyjemnością. Edytowano 11 września 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 W piątek była premiera pierwszego odcinka drugiej serii serialu The Morning Show. Ten serial to najbardziej oglądana produkcja Apple TV+. Jedynka bardzo mi się podobała, oby dwójka nie była gorsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 22 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2021 Oceny krytyków dobre i trailer zachęcający Nowość na N Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 Bardzo fajnie zrobiony serial , przedział wiekowy odbiorców dość szeroki Kajko i Kokosz -wg komiksu Christy https://www.netflix.com/pl/title/81263662 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 23 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2021 Dnia 19.09.2021 o 07:13, HQ150 napisał: W piątek była premiera pierwszego odcinka drugiej serii serialu The Morning Show. Ten serial to najbardziej oglądana produkcja Apple TV+. Jedynka bardzo mi się podobała, oby dwójka nie była gorsza. No i niestety pierwszy odcinek drugiej serii nudny jak flaki z olejem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 25 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2021 Wczoraj była premiera nowego, już czwartego sezonu serialu Goliath. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Obejrzałam "Jak sprzedawać dragi w sieci (szybko)", jestem w trakcie "Sex education". Oba ogląda się dobrze, ale taki wniosek mi się nasuwa - mimo, że jeden dzieje się w Niemczech, drugi w UK oba są nieznośnie amerykańskie. Gdzie ten lokalny koloryt? Tak, wiem że to seriale Netflixa, a jednak zastanawiam się czy faktycznie nastąpiła taka unifikacja naszego życia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 28 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2021 Wczoraj miał premierę pierwszy odcinek piątego już sezonu, sympatycznego serialu o młodym autystycznym lekarzu, The Good Doctor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 28 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2021 Nowy serial Apple TV+ na podstawie powieści Isaaca Asimowa. Strona wizualna podobno zjawiskowa a i sam serial zapowiada się bardzo ciekawie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 28 września 2021 Udostępnij Napisano 28 września 2021 Trailer mnie zaciekawił. Na szczęście mam jeszcze dostęp do Apple TV, więc obejrzę. Ale chyba najpierw odświeżę sobie pierwsze tomy cyklu Asimova. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 28 września 2021 Udostępnij Napisano 28 września 2021 4 godziny temu, HQ150 napisał: Nowy serial Apple TV+ na podstawie powieści Isaaca Asimowa. Strona wizualna podobno zjawiskowa a i sam serial zapowiada się bardzo ciekawie Tylko na Apple? Bo to to muszę oglądnąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Ogólnie" Fundacja" na ekranie z "Fundacją" na papierze ma jedynie wspólne nazwiska postaci. Przynajmniej w tych dwu odcinkach... Ale jako dla dinozaura ( mnie ) szału nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 A jak mają przełożyć twarde sf takie jak Fundacja na język serialu? To nie czasy Odysei Kosmicznej Kubricka czy pierwszej Diuny. Twarde sf może powróci, jeśli ktoś spróbuje zekranizować np Ślepowidzenie. Ale Fundacja? Za dużo treści, za dużo filozofii, za dużo zadumy i refleksji. Takie rozwinięcie o kosmos Kantyczki dla Leibowitza. Invincible jest zajebisty, polecam komiks. Małe różnice są. Z tego typu jest jeszcze Final Space. Ja ostatnio wciągnąłem Squid Game. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 A btw. wczoraj obejrzałem z córką dwa pierwsze odcinki (albo trzy) Kajko i Kokosz na Netflixie. Boższ ale nostalgia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 @Jazz Nie mogę edytować to dopiszę posta. Ten numer, na który główny bohater dzwoni w Squid Game, jest numerem jakiegoś gościa z Korei. Ponoć po premierze serialu dość mocno zaczęto do niego dzwonić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 Jakiegoś randomowego gościa. Teraz chcą od niego odkupić ten numer za ładne $$. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 Trzeba z żywymi naprzód iść, Po życie sięgać nowe: A nie w uwiędłych laurów liść Z uporem stroić głowę! Wy nie cofniecie życia fal! Nic skargi nie pomogą! Bezsilne gniewy, próżny żal! Świat pójdzie swoją drogą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 @Khedron A widziałeś squid game czy marudzisz żeby marudzić? A co do starych seriali to hmm M*A*S*H? Ale tutaj raczej nikt nie dorówna. W sumie można by założyć temat o starych serialach, można by tam wrzucić takie perełki jak Firefly, SG, Grimm, Supernatural. Kino się nie stoczyło. Kino nigdy nie było lepsze, zaryzykuję takie stwierdzenie. Kino koreańskie mocno weszło na rynek, właśnie dzięki Netflixowi chociażby Train to Busan. Kino duńskie (i generalnie skandynawskie) także zaczyna być rozpoznawalne właśnie dzięki Netflixowi. Anime zaczyna żyć dzięki właśnie netflixowi. Takie serie jak Seven Deadly Sins czy Castelvania. Zgodzę się Netflix to masówka, ale mowienie, w całości to gówno to co najmniej semantyczne nadużycie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 Zły dzień? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 1 godzinę temu, Khedron napisał: Ptaki ciernistych krzewow i Shogun. A dla milosnikow kryminalow Colombo i 07 zglos sie No i dla miłośników niewoli "Niewolnicę Isaurę" a dla bogaczy "Pogode dla bogaczy" a i o dzieciach niezapominajmy Pan Telsfor i PanKracy no i oczywiście dla miłośników formacji WOT "Czterech pancernych" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 @slaw0001 aż się prosi o wrzucenie skeczu kabaretu OTTO, oni zawsze mówili w pewnym momencie: "A miłośnik zasmażki wygląda tak!" i pokazywali na tego grubego. Zasmażka dla przykładu, występowało tam wiele różnych rzeczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 2 minuty temu, Khedron napisał: Poprawne politycznie wiec bedziesz zachwycony. Nie łapię. Możesz wytłumaczyć bo "zachwyt" mnie ominie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 Squid Game, dwa odcinki już obejrzane, nie jest źle, oglądam dalej. 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 1 minutę temu, Khedron napisał: Wybacz, ale nie czuje sie na silach by pokonywac Twoje ograniczenia. Moze zrozumiesz kiedys, moze nigdy. Na teraz nie mysl juz o tum, nie zadreczaj sie, badz szczesliwy w swojej przestrzeni. Milego wieczoru. 🤣😂 Już Cię kocham! Od dziś jestem Twoim fanem! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts