Kraft Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 (edytowany) Dzięki uprzejmości kolegi @nowy78 mogłem sobie pozwolić na całkowicie niespodziewany, ale zarazem jakże pożądany Kraftest. Będę miał okazję posłuchać cieszących się znakomitą renomą kolumn tajwańskiego Ushera. I to nie byle jakich, bo "berylowych" 718-stek. Już po zdjęciach widać, że będzie "grubo";) CDN. Edytowano 13 lutego 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 Bedziesz grał na zworkach fabrycznych, czy też może....? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 Oczywiście, że na fabrycznych. To są zwory audiofilskie z 2 milimetrowej blachy. Miałbym grzech wymieniając. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 Kraft są gdzieś zdjęcia Twojego pokoju z ustrojami? Robiłeś pomiary już? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 Było zamieszczane. Ale ciągle wprowadzam różne małe poprawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 Jak będziesz miał okazję posłuchaj tych Usher z wzmacniaczem lampowym. Pokażą na co je stać !!!. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 (edytowany) Kraft gdzie masz wrzucone zdjęcia w jakim wątku? To nie reguła ale przy 84 db nielada lampa by musiała być. Edytowano 13 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 (edytowany) 10 minut temu, Dominik Poślednik napisał: Jak będziesz miał okazję posłuchaj tych Usher z wzmacniaczem lampowym. Pokażą na co je stać !!!. O wzmacniaczu już w szóstym poście??? Ten OT, jak nakazuje tradycja, jest rozwijany dopiero pod koniec testu. Edytowano 13 lutego 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Kraft czy mógłbyś przed każdym testem umieszczać wzmiankę na jakim sprzęcie testowane są poszczególne kolumny? Wiem, że stare forumowe wygi dobrze wiedzą, ale jest również sporo nowych czytelników którzy mogą się co najwyżej domyślać w trakcie . Myślę, że jest to dość istotne dla rzetelności testu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Myślę, że to jest mało istotne dla rzetelności testu. W miesięczniku "Audio" nie podają. Ale nie ma sprawy: Marantz NA6005 + IC Chord C-Line + Marantz PM8005 + kable głośnikowe Chord Clearway. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 W ogóle takie testy są mało rzetelne bo potem i tak kolumny będą grały w innym pomieszczeniu, z innymi wzmacniaczem, źródłem itd. ale zdjęcia fajnie pooglądać . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 (edytowany) Wiec na jakiej podstawie doradzamy na forum innym??? @Sanwing... czyżby właśnie wyszło na jaw że wykonujemy tutaj strzał w kolano?? Oczywiscie ze NIE!! Każdy zdaje sobie chyba sprawe z tego ze jest to mniej-wiecej opinia a u kazdego i tak to zagra na 99%inaczej. Myślę ze przesadziłem z tym 99% ale wiadomo o co chodzi... akustyka pomieszczeń wnosi bardzo dużo Edytowano 14 lutego 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 (edytowany) @misiek x strona 15 post nr 352 jak jest teraz niech @Kraft napisze. Edytowano 14 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 (edytowany) Dla ciekawych: aranżacja ściany przedniej i tylnej. Wszystkie punkty pierwszych odbić poza sufitem są ogarnięte. Edytowano 14 lutego 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Miałem trochę czasu to pogrzebałem 😉 @Kraft nie to żebym się czepiał ale twój wzmacniacz nie ma za ciasno w tej szafce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Nie nagrzewa się nawet do 36,6. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Nie pytam więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Kółeczka szafki w której jest wzmak mają odpowiednią antywibracyjność ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 👍 Z chęcią poczytam. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: 👍 Z chęcią poczytam. Pzdr Ja też czekam na opis / recenzję. Sam przez kilkanaście lat słuchałem Usher V 601, obecnie użytkuję Usher V 602 Wiadomo Compass BE-718 inna klasa monitorów i inne lepsze brzmienie itd...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Właśnie ten " beryl " jest tutaj największą zagadką lub nie 😉 Widnieje jako 4 pierwiastek w tablicy Mendelejewa w porównaniu z aluminium czy np tytanem membrany z niego wykonane są 5-7 razy sztywniejsze (przy tej samej grubości), natomiast tłumienie wewnętrzne jest trzykrotnie wyższe przy 50% mniejszej masie. Tak pomógł mi internet przyznaję się bez bicia 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 18 godzin temu, Kraft napisał: Dla ciekawych: aranżacja ściany przedniej i tylnej. Wszystkie punkty pierwszych odbić poza sufitem są ogarnięte. Z czego są te estetyczne panele, jaka jest ich grubość i gdzie można kupić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Panele są mojego projektu. Piankę akustyczną dociął Mega Acoustic a sklejkę powycinali w Bluetone. Pianka za kolumnami ma 8 cm i sfazowane krawędzie, przez co panele nie wyglądają na takie grube, jak faktycznie są. Ta na bocznej ścianie mają 5 cm. Paski sklejki na panelach bocznych to odpad pozostały z wycięcia paneli za kolumnami. Nic się nie zmarnowało;). Wzór wycięć powstał nawet według matematyczno-akustycznego wzoru, ale akurat ma to tutaj raczej minimalne znaczenia (jeśli w ogóle). Dobierałem go głównie pod kątem estetyki. Bardzo mi się ten rytm pasków podoba;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Znalazłem projekt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Trzeba przyznać, że bardzo estetyczne. Sam będę musiał pomyśleć nad wykonaniem podobnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts