s1ekier Napisano 6 marca 2021 Udostępnij Napisano 6 marca 2021 Cześć Mam dylemat, który z tych 2 wzmaków wybrać. Będzie grał z Dali Zensor 3, jeśli mam ochotę na mocniejszy dół podłączam również suba. Głównym źródłem będzie Chromecast audio z Tidal HiFi, póki co nie stać mnie na bardziej zaawansowany transport.Słucham głównie soul, jazz, elektroniki trochę hip hop. Słuchałem przez kilka dni Nada C338, zaskoczył mnie pozytywnie jakością prezentacji ale brakowało jednak trochę dynamiki. Wcześniej używałem, Marantza PM6005, Yamahy AS 501, cały czas poszukuję ... Będę wdzięczny za opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 marca 2021 Udostępnij Napisano 6 marca 2021 (edytowany) Chcesz lepszego dźwięku, to zdecyduj się na wymianę kolumn, a nie wzmacniacza. Za 3500-4000 zł na pewno znajdziesz coś ciekawszego od Zensor 3. A jak zaczniesz szukać w używkach, to już w ogóle. Edytowano 6 marca 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s1ekier Napisano 6 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2021 3 minuty temu, Kraft napisał: Chcesz lepszego dźwięku, to zdecyduj się na wymianę kolumn, a nie wzmacniacza. Za 3500-4000 zł na pewno znajdziesz coś lepszego od Zensor 3. Aktualnie muszę kupić wzmacniacz, wymiana kolumn zapewne również nastąpi, ale w drugiej kolejności, w ciagu kilku miesięcy. Póki co chciałbym opinie nt nad vs.audiolab. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 7 marca 2021 Udostępnij Napisano 7 marca 2021 Do 368 możesz dokupić moduł Bluosunda i wtedy w streamingu będzie miał dużą przewagę no i świetna apka do sterowania.Na temat porównań dzwiękowych nie jestem w stanie się wypowiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 7 marca 2021 Udostępnij Napisano 7 marca 2021 Jeżeli spodobał Ci się nad c338 to myślę że c368 to dobra droga, dodatkowo z możliwością rozbudowy. Polecam wypożyczenie do domu i sprawdzenie przy własnej akustyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 7 marca 2021 Udostępnij Napisano 7 marca 2021 Moim zdaniem oba są przyzwoicie grające. Jakiś czas temu miałem w domu na odsłuchach te sprzęty, plus Cyrusa i Marantza 7000n. NAD wydawał mi się nieco cieplej grający. Ja w końcu wybrałem Cyrusa One HD, jego brzmienie bardziej mi odpowiadała niż Audiolaba. Z 368 i Marantza zrezygnowałem, gdyż postanowiłem kupić wzmacniacz, który będzie mógł pracować jako końcówka mocy w kinie domowym. Ale zarówno NAD, jak i Marantz też grały fajnie. Dodatkowo, jak napisał Tomek, ten moduł Blusounda jest naprawdę świetny. Tak mi się spodobał, że do Cyrusa dokupiłem Node 2i. Muszę jednak przyznać, że granie Marantza również mi odpowiadało, zaś jego aplikacja HEOS niewiele ustępuje BluOsowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s1ekier Napisano 7 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2021 Chyba tak jak radzicie nie ma innego wyboru jak wziąć oba na test do domu. Ciekaw jestem czy C368 będzie brzmiał znacząco lepiej od C338, różnią się chyba właściwie tylko mocą i możliwością regulacji tonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 To że brakowało Ci dynamiki w 338 to norma. Fajny ale podstawowy model wzmacniacza. Z tym że faktycznie zasadnicze pytanie jest czy nie lepiej zmienić kolumn. Jeśli je zostawisz to moim zdaniem NAD 368 to lepszy wzmacniacz. 17 godzin temu, s1ekier napisał: Ciekaw jestem czy C368 będzie brzmiał znacząco lepiej od C338, różnią się chyba właściwie tylko mocą i możliwością regulacji tonów. Ale tutaj ta moc właśnie wygeneruje lepszą dynamikę. Tego co Ci brakowało. Sprawdź je sam jestem ciekaw Twojej opinii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Cześć, Audiolab to swobodniejsze i pełniejsze brzmienie względem NADa C368. Niemniej jednak patrzymy na całość i w przypadku Dali Zensor 3 będzie NAD C368. Możesz zwrócić uwagę także na Atoll IN100 Signature, który będzie łączył cechy szybkości i precyzji NADa oraz muzykalności oraz przestrzeni Audiolaba. Bardzo dobrze zgrywa się z Dali Zensor 3. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz zapraszam na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s1ekier Napisano 8 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Dzięki za odpowiedzi, póki co wybrałem Audiolaba, zobaczymy jak się sprawdzi w moich warunkach, po odsłuchach opiszę swoje wrażenia w porównaniu z C338, być może ktoś będzie miał podobny dylemat. Pewnie prędzej czy później sprawdzę również C368. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 nie no z 338 będzie lepiej. Miałeś sprawdzić z 368 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s1ekier Napisano 9 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2021 55 minut temu, S4Home napisał: nie no z 338 będzie lepiej. Miałeś sprawdzić z 368 Trafiłem w bardzo fajnej cenie Audiolaba, grzech było nie wziąć, ale spokojnie na C368 też przyjdzie pora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Myślę że nie będziesz żałował wyboru . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts