pawelox01 Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Cześć, Posiadam ampli yamahe rn402d i mam problem z przerywajacym dźwiękiem kiedy slucham muzyki z youtube przez bluetooth. Z ampli lacze sie telefonem i co kilka/nascie sekund wystepuje przerywanie dzwieku. Juz wyczytalem ze ampli yamahy maja z tym problem ale nie widzialem rozwiazania, oprogramowanie w ampli jest aktualne i nic innego do glowy mi nie przychodzi. Ktoś zna rozwiązanie problemu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 BT tak ma. Jest bardzo podatny na zakłócenia. Doprowadzić net po kablu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Wyłącz wszystkie inne urządzenia w pobliżu i daj telefon nie dalej jak 2-3 metry od ampli, wtedy powinno być stabilnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 6 godzin temu, petroff napisał: BT tak ma. Jest bardzo podatny na zakłócenia. Doprowadzić net po kablu. Pozdrawiam NET nie ma nic wspolnego z BT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 A napisz proszę czy bluetooth zrywa połączenie gdy telefon jest bardzo blisko Yamahy ( najlepiej na niej)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: NET nie ma nic wspolnego z BT. Chyba mnie chciałeś na czymś złapać ;), ale nie doczytałeś ze zrozumieniem, Pozdrawiam Edytowano 15 kwietnia 2021 przez petroff Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 15 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 A napisz proszę czy bluetooth zrywa połączenie gdy telefon jest bardzo blisko Yamahy ( najlepiej na niej)?Zrywa dalej, nie mam innych urządzeń po bluetooth puszczonych, tylko telefon i nawet jak go na ampli poloze to dźwięk przerywa. Muzyka leci normalnie i nagle na sekunde-dwie jest taki przerywany dźwięk i tak co jakiś czas się pojawia .[mention=51102]petroff[/mention] Podłączenie neta do ampli nic mi nie da, przecież na ampli youtuba nie odpale Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 13 minut temu, pawelox01 napisał: Zrywa dalej, nie mam innych urządzeń po bluetooth puszczonych, tylko telefon i nawet jak go na ampli poloze to dźwięk przerywa. Muzyka leci normalnie i nagle na sekunde-dwie jest taki przerywany dźwięk i tak co jakiś czas się pojawia .[mention=51102]petroff[/mention] Podłączenie neta do ampli nic mi nie da, przecież na ampli youtuba nie odpale To się trochę tak zachowuje jakby kodeki nie wyrabiały. A jak przesyłasz plik tylko muzyczny to masz te same problemy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 (edytowany) No ale czemu tak kombinujesz - musi iść koniecznie z YT? Pliki na YT są ciężkie, będzie Ci zrywać co któryś kawałek. Słuchaj ze Spotify po necie 18 minut temu, JaZz napisał: Koledze petroff chyba chodziło o to że Wifi może zakłócać BT. Nie o to mi chodziło , ale to też jest prawda. Przerabiałem to swego czasu i się poddałem - w końcu i tak na którymś utworze zerwało, więc rozwiązanie jest proste. Zmienić apkę na taką co pójdzie po necie, a net najlepiej doprowadzić po kablu i spokój (Yamahy z tego co pamiętam nie mają 5G więc wifi też bywa niestabilne). Edytowano 15 kwietnia 2021 przez petroff Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 17 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 To się trochę tak zachowuje jakby kodeki nie wyrabiały. A jak przesyłasz plik tylko muzyczny to masz te same problemy? Ściągnąłem mp3 na telefon i puściłem samo audio po bluetooth i to samo, juz po kilku sekundach zaczyna sie przerywanie. Modul bluetooth w ampli uszkodzony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Spróbuj inny telelfon czy się powtórzy problem. Czasem nadajniki BT się sypią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 18 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Spróbuj inny telelfon czy się powtórzy problem. Czasem nadajniki BT się sypią. Bylo sprawdzane na 3 telefonach, xiaomi, oppo i 1+, dosc nowe 2-3 letnie i za kazdym razem ten sam problem z przerywanym dźwiękiem. Natomiast wifi nie rozwiąże problemu bo przez wifi nie polacze telefonu z ampli tak zeby przesylal dzwiek z yt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 No to wszytsko pada na amplituner. Jeśli wykluczysz zakłócenia przenieść na próbę w inne miejsce. Bo mi się zdarzało że zwykły głośnik BT zrywał podobnie połączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Nie powinien tak przerywac. Mi dziala spoko do okolo 10 metrow, sprawdzane na rn303, rn602, rn803. Serwis, zwrot, wymiana (zalezy gdzie i jak go kupiles). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 20 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Nie powinien tak przerywac. Mi dziala spoko do okolo 10 metrow, sprawdzane na rn303, rn602, rn803. Serwis, zwrot, wymiana (zalezy gdzie i jak go kupiles).No będę musiał po lockdownie przejechać się do sklepu. Bo nie chce mi się wierzyć że coś go zakłóca, chociaż sąsiad podemna ma pelno urządzeń podpietych do bramki bluetooth, termometry xiaomi, odkurzacz, smart zarowki, lampke nocna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Mi zakloca strasznie soundbar samsunga kiedy ma wlaczona opcje "tv sound connect" i tv jest wylaczony, wowczas soundbar oczekuje/wyszukuje tv i zakloca w amplitunerze bluetooth oraz wifi. Dopiero jak wlacze tv i soundbar sie polaczy z tv to jest ok, wiec wylaczylem w soundbarze "tv sound connect". Poza tym jest ok i do okolo 10m amplituner spokojnie gra z telefonu po bluetooth. Jeszcze dla pewnosci zabierz ampli i telefon do jakiegos innego miejsca (najlepiej do kogos gdzie nie ma sasiadow i ewentualnych zaklocen) sprawdz tam, jesli nadal bedzie problem to reklamuj ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 4 godziny temu, pawelox01 napisał: Dnia 19.04.2021 o 08:18, pablo83gt napisał: Nie powinien tak przerywac. Mi dziala spoko do okolo 10 metrow, sprawdzane na rn303, rn602, rn803. Serwis, zwrot, wymiana (zalezy gdzie i jak go kupiles). No będę musiał po lockdownie przejechać się do sklepu. Bo nie chce mi się wierzyć że coś go zakłóca, chociaż sąsiad podemna ma pelno urządzeń podpietych do bramki bluetooth, termometry xiaomi, odkurzacz, smart zarowki, lampke nocna Właśnie dlatego nastaw się, że najlepiej będzie przesiąść się na kabel internetowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Wifi dziala spokojnie na dluzsze odleglosci wiec nie ma potrzeby, tylko bluetooth do 10m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Właśnie dlatego nastaw się, że najlepiej będzie przesiąść się na kabel internetowy Co mi da kabel kiedy chce puscic cos z youtuba przez telefon? Moglbym to zrobić przez tv ale jest to uciazliwe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Może kup Adapter Bluetooth jak ten: https://www.ceneo.pl/39082645#tab=spec lub ampli do serwisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 11 godzin temu, pawelox01 napisał: Co mi da kabel kiedy chce puscic cos z youtuba przez telefon? Moglbym to zrobić przez tv ale jest to uciazliwe Tak, wiem. Ale dlaczego słuchasz z YT? Nie używasz apek typu Spotify? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Bluetooth jest słabą metodą transmisji oraz często sprawiającą problemy. Mając sieciowy amplituner polecam przetestowanie tidala czy też Spotify które znajduje się na pokładzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 23 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Ja korzystam z tidala premium ale nie wszystko co mnie interesuje jest na tidalu. Jest bardzo mało soundtrackow z gier czy filmow no i oglądam teledyski wiec yt musi być Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysmal Napisano 5 maja 2021 Udostępnij Napisano 5 maja 2021 (edytowany) Hej, mam yamahę rn303d i rn803d. W obu występuje opisany problem. Mój tlefon to Xiaomi ale sprawdzalem też z Iphone - to samo. Sprawdziłem z zewnętrzną anteną wifi/bluetooth - to samo. Coś musi byc z softem albo jakością modułu bluetooth. Problem jest tylko z Bluetooth. Spotify/Tidal/Net Radio dzialaja jak trzeba. UPDATE: Pobawiłem się dłużej i moje wnioski są takie, że problematyczne jest używanie bluetooth jeśli z internetem połączony jestem po WiFi. W momencie gdy wyłączyłem połączenie bezprzewodowe WiFi w dowolnym amplitunerze, przestałem mieć problem z jakością połączenia bluetooth. Dla mnie długoterminowym rozwiązaniem będzie połączenie amplitunera do sieci po kablu LAN. Edytowano 5 maja 2021 przez krysmal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Runior Napisano 6 maja 2021 Udostępnij Napisano 6 maja 2021 Bluetooth koliduje z Wi-Fi w paśmie 2.4 GHz. U mnie połączenie MiBoxa do głośnika BT zarzynało transfer. Nie umiałem rozwiązać tego problemu, więc wymieniłem boxa na działającego w paśmie 5 GHz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts