Asia Napisano 2 października 2021 Autor Napisano 2 października 2021 W tej chwili na pełnej krzywej DL, nie modyfikowałam niczego na dobry początek.
tomek4446 Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 12 minut temu, Asia napisał: Bardzo przyjemna separacja. jak bas ?
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Napisano 2 października 2021 Nie dudni, to na pewno. Muszę dłużej posłuchać czy chcę trochę więcej. Krzywą NADa nałożyłam na 17 punktów, nie przekonuje mnie. Dziś nie będę szaleć i podpinać laptopa żeby sprawdzić z drugim pomiarem. Zresztą jutro poszalejemy z młodym, mąż wybiera się na maraton to mamy parę godzin na testy muzyki z dynamicznym i wyraźnym rytmem. Dziś siłą rzeczy słucham dość cicho. Ale jak przyjemnie się ścisza! Co jeszcze to lepiej słyszalne wokale, trochę jak w RME, ale tam u mnie dominowały muzykę, a tu są po prostu bardziej oddzielone. 1
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Napisano 2 października 2021 To jeszcze napiszę, że diody ustawień na przednim panelu mocno dają po oczach i nie da się wyłączyć pieroństwa. A w nocy świecą zimnym ledowym światłem jak dwie latarnie. Chyba je czymś zamaluję.
MMarek Napisano 3 października 2021 Napisano 3 października 2021 Z pewnością to było, ale trzeba by szukać. Możesz przypomnieć jaki masz wzmacniacz i kolumny? Dobrze wizualizować sobie w głowie widok sprzętów, przy barwnych opisach dźwięku. Sam mam wielki apetyt na DDRC-22D, tylko w moim przypadku nie mam możliwości podłączenia do all in one. Ale nie tracę nadziei, że coś wymyślę.
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Napisano 3 października 2021 Muszę faktycznie wpisać w końcu w stopce: wzmacniacz hybrydowy Haiku Bright Mk5, Focal Aria 926, kombajn MF M3SCD oraz Sonos Connect jako streamer.
MMarek Napisano 3 października 2021 Napisano 3 października 2021 Łał...ale tego jest, no i jeszcze Mini DSP .
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Napisano 3 października 2021 Uzbierało się, muszę pomyśleć o listwie zasilającej z 8 gniazdami. Bo jeszcze trzeba wpiąć DAC.
tomek4446 Napisano 3 października 2021 Napisano 3 października 2021 10 godzin temu, Asia napisał: że diody ustawień na przednim panelu mocno dają po oczach Zakleiłem dziadostwo czarną taśmą izolacyjną 1
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Napisano 3 października 2021 (edytowany) Ach ten wyświetlacz w RME, ale cóż, nie byliśmy sobie pisani. Edytowano 3 października 2021 przez Asia 1
marcinmarcin Napisano 3 października 2021 Napisano 3 października 2021 14 minut temu, Asia napisał: Ach ten wyświetlacz w RME 😊 Wiem że ciężko w to uwierzyć ale z moimi Quadralami to dalej dość gęste i tłuste brzmienie
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Napisano 3 października 2021 Zazdroszczę. Ale w świetle tego chyba nie ma sensu próbowanie Toppinga D90?
marcinmarcin Napisano 3 października 2021 Napisano 3 października 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Zazdroszczę. Ale w świetle tego chyba nie ma sensu próbowanie Toppinga D90? Ciężko mi to ocenić na odległość. Na pewno Adi gra ostrzej, bardziej detalicznie i precyzyjnie. Mi się podoba bardziej, ale też chyba Topping można by określic mianem trochę cieplejszego 🙄
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Napisano 3 października 2021 (edytowany) 9 godzin temu, tomek4446 napisał: Zakleiłem dziadostwo czarną taśmą izolacyjną Zamalowałam markerem permanentnym 🙃. Wprowadziłam nowe filtry w oparciu o pomiar w 9 punktach, w tym jeden który wygładza tylko największe górki. Dopiero będę sprawdzać jak to działa. W związku z tym wstrzymałam się z wpinaniem DAC żeby mieć jakieś porównanie. Swoją drogą bez problemu da się wprowadzić nowe filtry do miniDSP bez podpinania mikrofonu. Program wprawdzie wyrzuca komunikaty, o braku mikrofonu, ale nie ma to wpływu. 4 godziny temu, Felix1 napisał: pomiary dla "Tightly focused imaging", czyli 5 punktów W miniDSP oznacza to pomiar w 9 punktach. Jakie wybierasz punkty poza głową? Edytowano 3 października 2021 przez Asia
marcinmarcin Napisano 3 października 2021 Napisano 3 października 2021 Ja w Rew już się nie bawię. Jeden pomiar z mikrofonem w sufit w miejscu mojej głowy dla L i jeden dla R. Powtarzalność praktycznie 100, chyba że żona odpali piłe łańcuchową w łazience 🤪 Jako ciekawostka sprawdziłem jak się mają korekty wprowadzone w Adim, do tych co wprowadzałem przez Apo. Jest tak samo 😁
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Napisano 3 października 2021 Sprawdzę następnym razem. To będą jakieś 3 minuty. A czy Państwo zauważyli jak ładnie sobie w sygnaturce wpisałam? 1
marcinmarcin Napisano 3 października 2021 Napisano 3 października 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Sprawdzę następnym razem. To będą jakieś 3 minuty. A czy Państwo zauważyli jak ładnie sobie w sygnaturce wpisałam? Zauważyli 🙃
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Napisano 3 października 2021 (edytowany) To zachęcam do podobnie otwartego podejścia 😉 Jak to było: prawdziwa cnota krytyk się nie boi? Edytowano 3 października 2021 przez Asia
Bogusław 66 Napisano 17 października 2021 Napisano 17 października 2021 Udało się coś poprawić/wymyślić z niesfornym zasilaczem impulsowym?
Asia Napisano 18 października 2021 Autor Napisano 18 października 2021 Niestety, sprawa na razie utknęła. Znalazłam zasilacz 4.5 v, a potrzeba 5 v.
Fafniak Napisano 18 października 2021 Napisano 18 października 2021 Przeca komórkowe mają 5V a wydajność nawet 3A - kabelek tylko trzeba jaka tam jest "końcówka" ?
Asia Napisano 18 października 2021 Autor Napisano 18 października 2021 Nie wiem jaką ma nazwę - taka typowa do zasilacz, okrągła.
Fafniak Napisano 18 października 2021 Napisano 18 października 2021 https://www.bing.com/search?q=kabel+usb+-+zasilacz&form=ANNNB1&refig=4778365aa5d543dfae054f62b14192f9 ale średnice tych wtyczek są różne
Bogusław 66 Napisano 18 października 2021 Napisano 18 października 2021 (edytowany) A ładowarki do "fona" to impulsowy czy liniowy jest produkt? Zasilacz w PC to także impulsowiec (duzy). ------------------ https://tomanek.net.pl/tomanek-ulps-mini-budzetowy-zasilacz-do-przetwornikow-dzwieku.html pasuje do 22D Edytowano 18 października 2021 przez Bogusław Kożyczkowski
Recommended Posts