Fafniak Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 29 minut temu, Asia napisał: Heh, ale jednak, z nowym kablem zasilającym PIER gra ostrzej. Jak to możliwe Są dość proste metody zweryfikowania tego fascynującego zjawiska Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2021 Jakoś lubię odczuwać to jako magię 😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 8 minut temu, Asia napisał: Jakoś lubię odczuwać to jako magię 😉. Czyli po prostu chcesz w to wierzyć, bo masz z tego frajdę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2021 (edytowany) Myślisz, że tak to działa? Szukam (usilnie) wartości dodanej? Możliwe. Wprawdzie z natury jestem niedowiarkiem, ale może tym razem jest inaczej. Napisz proszę jak można zweryfikować? PS. Pilot PIERa bardzo mało precyzyjny. W tej chwili stoi przede mną więc łapie sygnał, ale i tak lepiej nie używać. Edytowano 16 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 Poczytaj o ślepych testach. Jedyny problem to zorganizowanie osoby która przeprowadzi na tobie ten test. To musi być osoba która ma głęboko w d... czy coś "gra" czy nie. To problem komunikacji pozawerbalnej (a TO jako kobieta powinnaś rozumieć jak rzadko kto na tym forum ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2021 No tak, faktycznie. Ktoś choć minimalnie zaangażowany w proces będzie emanować aurą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 Ja mam tylko pytanie dlaczego nie wzięliście z salonu jakiegoś przyzwoitego CD zamiast tej biżuterii ? Pzdr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 raczej chodzi o "mowę" ciała Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2021 (edytowany) Bo tam tylko takie za 6 tys i więcej. To w kwestii CD. Edytowano 16 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 A ile kosztowała biżuteria ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2021 10 minut temu, Fafniak napisał: raczej chodzi o "mowę" ciała Wierzę na słowo. Możliwe, że córka by się nadała. Ona ledwie zauważa, że coś się dzieje. Ewentualnie pyta: czy można ściszyć? 🙂 2 minuty temu, Fafniak napisał: A ile kosztowała biżuteria ? Nie wiem czy mogę napisać, ale o wiele mniej 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 A wzmacniacz i kolumny macie po 1000 😉 , dobrze że nie testujecie na mp3 albo te teledyskach z YouTube, przewaliliscie juz kilka gratów ale źródło delikatnie mówiąc trochę olewacie . Trzymam Kciuki 👍 jednak każdy idzie swoją drogą. Pzdr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2021 Każda uwaga cenna 🙂. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 5 minut temu, Asia napisał: Każda uwaga cenna 🙂. 👌 Jeśli przewód zasilający gra ,to co może zdziałać źródło ? Niektóre graty z chęcią bym odsłuchał z ciekawości u siebie . Pzdr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2021 Które masz w kręgu zainteresowań? Nie zapominaj, że dla mnie wszystko to kolejne odkrycia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 (edytowany) 14 minut temu, Asia napisał: Wierzę na słowo. Możliwe, że córka by się nadała. Ona ledwie zauważa, że coś się dzieje. Ewentualnie pyta: czy można ściszyć? ohhh idealna kandydatka na testującego u mnie syn występował w tej roli co do źródła - także wziąłbym coś "normalnego", bo o ile nie deprecjonuję spotify, to mam jednak spore zastrzeżenia do pływającej jakości (pomimo ustawienia na sztywno najwyższego bitrate-u) Wziąłbym ARCAM-a Edytowano 16 maja 2021 przez Fafniak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2021 (edytowany) Ja rozmyślnie sprawdzam też na Spotify. Korzystam z Sonosa - w jego aplikacji to tylko kwestia wyboru. Natomiast z YouTube music nie da się słuchać. I teraz kwestia czy kupić CD (w przyszłości) czy jednak NASa. Edytowano 16 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 (edytowany) 9 minut temu, Asia napisał: Które masz w kręgu zainteresowań? Nie zapominaj, że dla mnie wszystko to kolejne odkrycia. Arcam napewno . Haiku z typowej ciekawości co do marki . Kolumny raczej żadne z tych .,zresztą nie szukam narazie. Co do waszego doświadczenia , może za wysoko Uderzyłaś🤔 ale doceniam zaparcie . Można było spróbować na początek jakis komplet firmowy wzmacniacz streamer albo CD z niższej półki .Pzdr Edytowano 16 maja 2021 przez Dedal75 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 2 minuty temu, Dedal75 napisał: Arcam napewno . Haiku z typowej ciekawości co do marki . A marantza już odpuściłeś 😉? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 19 minut temu, Asia napisał: Bo tam tylko takie za 6 tys i więcej. To w kwestii CD. Rozumiem, że pożyczasz to co jest dostępne pod ręką w salonie. Czy para (wzmacniacz Haiku i Focal Aria) została już dobrana ostatecznie? Jakbym miał coś polecić z tych CD https://forum.audio.com.pl/topic/80752-rozważania-na-temat-jakości-źródła/?do=findComment&comment=412722 to głos oddam na Soul Note. Ten daje tez możliwość podpięcia pod niego komputera/laptopa jako dodatkowego źródła (pliki czy Tidal) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 20 minut temu, Asia napisał: Wierzę na słowo. Możliwe, że córka by się nadała. Ona ledwie zauważa, że coś się dzieje. Ewentualnie pyta: czy można ściszyć? 🙂 To posiada najwyższy stopień umuzykalnienia, podobnie jak ja /sygnatura/. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 (edytowany) 5 minut temu, seba3002 napisał: A marantza już odpuściłeś 😉? Naturalnie że z chęcią odsłucham jednak nigdy nie liczyłem na to że zostanie 🤭 tylko by wyrobić sobie opinię ,bo gra że wszystkim co Kraft testował 😁 .Pzdr Edytowano 16 maja 2021 przez Dedal75 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 3 minuty temu, Dedal75 napisał: Co do waszego doświadczenia , może za wysoko Uderzyłaś🤔 Dlaczego za wysoko? To raczej dobrze, że koleżanka zaczęła z nie najniższej półki cenowej. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jakby zaczęła od jakichś pierdziawek za 1000 zł za parę, to wątpię, czy byłaby zadowolona, a tak szybciej może zapoznać się ze sprzętem, który trafi w jej gusta. Być może będzie miała mniej "przewalania" sprzętu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 6 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Soul Note. tak tak ale nie widze w audio-on (piszę o wypożyczaniu) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 Kto pisał o pierdziawkach ? CD + wzmacniacz w cenie np Arcama sa30 to według Ciebie PIERDZIAWKA ? Nie każdemu lepiej gra bo na metce 5 cyfr . Pzdr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts