Asia Napisano 29 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2021 Możliwe Witku. Bardzo to męczące. Szczególnie gdy wysiłek idzie na dyskredytowanie rozmówcy. 27 minut temu, audiowit napisał: ambicje, fochy, To raczej inne hormony niż testosteron 😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Czy Twoja magiczna skrzynka przyniosła już ulgę dla uszu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2021 Nie wyjęłam nawet z pudełka 😥. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2021 Zmotywowałeś mnie, podłączyłam. Na początek do MF M3SCD, da się, działa. Oczywiście nie miałabym jak podłączyć gdyby nie kabelki od Tomka 🙃. Na razie puściłam bez korekcji bo Twoje ustawienia muszę dopiero zresetować. Jest... inaczej. Jakoś tak bardziej dźwięcznie. Od Tomka dostałam również płytę. Patrzcie jakie cudo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Reset będzie potrzebny, ale zanim to zrobisz włącz Dl na moich trzech ustawieniach. Ciekawym co napiszesz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 (edytowany) Niestety nie miałam czasu zająć się wcześniej DDRC-22D, ze słuchaniem też było krucho (nie wspominając o zatkanych przez przeziębienie uszach) więc nie jestem w stanie nic powiedzieć na temat ustawień Bogusia. Dziś nareszcie (z małą pomocą Tomka) zrobiłam kilka pomiarów, wprowadziłam do urządzenia krzywą wygenerowaną przez DL dla pomiaru w 17 punktach, krzywą Harmana 8 dB i NADa dla tegoż pomiaru oraz krzywą DL dla pomiaru w 9 punktach. Może coś ze mną jest nie tak, ale strasznie to wciągające . Będę słuchać, ale na pierwszy rzut ucha jestem zadowolona. Słychać dużo powietrza. Jutro podłączę DAC Bogusia czyli NAD D1050. Edytowano 2 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 13 minut temu, Asia napisał: Jutro podłączę DAC Bogusia czyli NAD D1050. To dopiero będzie wyzwanie. Moje ustawienia są mało ważne, ale nie zapomni wrzucić tu print scream z pomiaru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 (edytowany) Masz rację. Oto moje pomiary dla 17 oraz 9 punktów. Patrząc na krzywe wydaje się, że 8 dodatkowych punktów niewiele wnosi. Edytowano 2 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 (edytowany) Oooooo, Hans Zimmer - lubię go, zwłaszcza muzykę filmową. Nie sądziłem, że to tak poważne forum - wykresy / charakterystyki - dajcie spokój Profesjonaliści ! Edytowano 2 października 2021 przez Tweeter2016 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 55 minut temu, Asia napisał: Patrząc na krzywe wydaje się, że 8 dodatkowych punktów niewiele wnosi Niektórzy twierdzą, że nawet 4 w zupełności wystarczą. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 Pewnie jak się nabierze wprawy to już samo idzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 5 minut temu, Asia napisał: Pewnie jak się nabierze wprawy to już samo idzie. To jest przydatne jak robisz jakieś zmiany i chcesz zmierzyć ich wpływ. Wtedy robi się większa ilość pomiarów i mniejsza ilość punktów oszczędza czas. To teraz już została przyjemniejsza część "roboty". Czekamy na wrażenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 (edytowany) A możecie zdradzić w jednym zdaniu, dlaczego te pomiary wykonujecie, czemu one służą? Edytowano 2 października 2021 przez Tweeter2016 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 Przed chwilą, Tweeter2016 napisał: A możecie zdradzić w jednym zdaniu, do czego te pomiary wykonujecie, czemu one służą? To część systemu korekcji akustyki wnętrza Dirac Live Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 16 minut temu, Asia napisał: Pewnie jak się nabierze wprawy to już samo idzie. Więc zabawa zaczęła się, sukcesów. 😀 Będę śledził, bo u mnie z akustyką też tak sobie, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie ten 22D i czy wart jest tych pieniędzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 Jak znajdziesz wzmacniacz i kolumny to pogadamy o wypożyczeniu 😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 O kurczaki! Fajna sprawa. Znalazłem u wujka Google: Dirac Live Room Correction. Ściągnąłem software. Rozumiem, że będę potrzebował oprócz PC (już mam) także (porządny) mikrofon? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 2 minuty temu, Tweeter2016 napisał: O kurczaki! Fajna sprawa. Znalazłem u wujka Google: Dirac Live Room Correction. Ściągnąłem software. Rozumiem, że będę potrzebował oprócz PC (już mam) także (porządny) mikrofon? Umik-1 i jakiegoś PC Player, który powstałe w DL filtry będzie potrafił użyć. Jednak większość użytkowników korzysta z DL wbudowanego w jakieś urządzenie np. MiniDSP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 12 minut temu, Asia napisał: Jak znajdziesz wzmacniacz i kolumny to pogadamy o wypożyczeniu 😉. Dzięki, z czasem ładnie się uśmiechnę i przypomnę 😉. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 Mikrofon pomiarowy kalibrowany.... Na razie odpuszczę sobie ten temat, ...może kiedyś Ale dziękuję za przybliżenie sprawy! Podziwiam Was, że podchodzicie do tematu w tak fachowy sposób! (przeciętny Kowalski, zamawia sprzęt "w ciemno" przez Internet i korzysta z niego nie zwracając uwagi na takie detale jak akustyka pomieszczenia). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 1 minutę temu, Tweeter2016 napisał: Mikrofon pomiarowy kalibrowany.... i interfejs - wspomniany Umik1 ma go już wbudowanego (usb). Za 450 zł masz wszystko czego potrzeba do porządnej cyfrowej korekty akustyki (na PC możesz użyć Apo Eq zamiast playera). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 OK, dzięki za info! 450 złociszy to nie problem, wdrożenie w temat może być trudniejsze i nieco czasochłonne. Ale być może wrócę do tego tematu, bo czego się nie robi w ciągłej pogoni za idealnym brzmieniem ;). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 4 godziny temu, Asia napisał: Masz rację. Oto moje pomiary dla 17 oraz 9 punktów I co? Są już jakieś wnioski?🤔 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 Bardzo mi się podoba. O dziwo, filtr na 9 punktach bardziej. Dźwięk jest, świetlisty, nie trzyma się kurczowo kolumn. Bardzo przyjemna separacja. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 4 minuty temu, Asia napisał: Bardzo mi się podoba. O dziwo, filtr na 9 punktach bardziej. Dźwięk jest, świetlisty, nie trzyma się kurczowo kolumn. Bardzo przyjemna separacja. A na jakiej krzywej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts