Asia Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 W tej chwili na pełnej krzywej DL, nie modyfikowałam niczego na dobry początek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 To następna spróbuj krzywą NADa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 12 minut temu, Asia napisał: Bardzo przyjemna separacja. jak bas ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 Nie dudni, to na pewno. Muszę dłużej posłuchać czy chcę trochę więcej. Krzywą NADa nałożyłam na 17 punktów, nie przekonuje mnie. Dziś nie będę szaleć i podpinać laptopa żeby sprawdzić z drugim pomiarem. Zresztą jutro poszalejemy z młodym, mąż wybiera się na maraton to mamy parę godzin na testy muzyki z dynamicznym i wyraźnym rytmem. Dziś siłą rzeczy słucham dość cicho. Ale jak przyjemnie się ścisza! Co jeszcze to lepiej słyszalne wokale, trochę jak w RME, ale tam u mnie dominowały muzykę, a tu są po prostu bardziej oddzielone. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 To jeszcze napiszę, że diody ustawień na przednim panelu mocno dają po oczach i nie da się wyłączyć pieroństwa. A w nocy świecą zimnym ledowym światłem jak dwie latarnie. Chyba je czymś zamaluję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Z pewnością to było, ale trzeba by szukać. Możesz przypomnieć jaki masz wzmacniacz i kolumny? Dobrze wizualizować sobie w głowie widok sprzętów, przy barwnych opisach dźwięku. Sam mam wielki apetyt na DDRC-22D, tylko w moim przypadku nie mam możliwości podłączenia do all in one. Ale nie tracę nadziei, że coś wymyślę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 Muszę faktycznie wpisać w końcu w stopce: wzmacniacz hybrydowy Haiku Bright Mk5, Focal Aria 926, kombajn MF M3SCD oraz Sonos Connect jako streamer. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Łał...ale tego jest, no i jeszcze Mini DSP . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 Uzbierało się, muszę pomyśleć o listwie zasilającej z 8 gniazdami. Bo jeszcze trzeba wpiąć DAC. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 10 godzin temu, Asia napisał: że diody ustawień na przednim panelu mocno dają po oczach Zakleiłem dziadostwo czarną taśmą izolacyjną 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 (edytowany) Ach ten wyświetlacz w RME, ale cóż, nie byliśmy sobie pisani. Edytowano 3 października 2021 przez Asia 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 14 minut temu, Asia napisał: Ach ten wyświetlacz w RME 😊 Wiem że ciężko w to uwierzyć ale z moimi Quadralami to dalej dość gęste i tłuste brzmienie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 Zazdroszczę. Ale w świetle tego chyba nie ma sensu próbowanie Toppinga D90? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Zazdroszczę. Ale w świetle tego chyba nie ma sensu próbowanie Toppinga D90? Ciężko mi to ocenić na odległość. Na pewno Adi gra ostrzej, bardziej detalicznie i precyzyjnie. Mi się podoba bardziej, ale też chyba Topping można by określic mianem trochę cieplejszego 🙄 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 (edytowany) 9 godzin temu, tomek4446 napisał: Zakleiłem dziadostwo czarną taśmą izolacyjną Zamalowałam markerem permanentnym 🙃. Wprowadziłam nowe filtry w oparciu o pomiar w 9 punktach, w tym jeden który wygładza tylko największe górki. Dopiero będę sprawdzać jak to działa. W związku z tym wstrzymałam się z wpinaniem DAC żeby mieć jakieś porównanie. Swoją drogą bez problemu da się wprowadzić nowe filtry do miniDSP bez podpinania mikrofonu. Program wprawdzie wyrzuca komunikaty, o braku mikrofonu, ale nie ma to wpływu. 4 godziny temu, Felix1 napisał: pomiary dla "Tightly focused imaging", czyli 5 punktów W miniDSP oznacza to pomiar w 9 punktach. Jakie wybierasz punkty poza głową? Edytowano 3 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Ja w Rew już się nie bawię. Jeden pomiar z mikrofonem w sufit w miejscu mojej głowy dla L i jeden dla R. Powtarzalność praktycznie 100, chyba że żona odpali piłe łańcuchową w łazience 🤪 Jako ciekawostka sprawdziłem jak się mają korekty wprowadzone w Adim, do tych co wprowadzałem przez Apo. Jest tak samo 😁 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 Sprawdzę następnym razem. To będą jakieś 3 minuty. A czy Państwo zauważyli jak ładnie sobie w sygnaturce wpisałam? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Sprawdzę następnym razem. To będą jakieś 3 minuty. A czy Państwo zauważyli jak ładnie sobie w sygnaturce wpisałam? Zauważyli 🙃 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 (edytowany) To zachęcam do podobnie otwartego podejścia 😉 Jak to było: prawdziwa cnota krytyk się nie boi? Edytowano 3 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 października 2021 Udostępnij Napisano 17 października 2021 Udało się coś poprawić/wymyślić z niesfornym zasilaczem impulsowym? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2021 Niestety, sprawa na razie utknęła. Znalazłam zasilacz 4.5 v, a potrzeba 5 v. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 października 2021 Udostępnij Napisano 18 października 2021 Przeca komórkowe mają 5V a wydajność nawet 3A - kabelek tylko trzeba jaka tam jest "końcówka" ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2021 Nie wiem jaką ma nazwę - taka typowa do zasilacz, okrągła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 października 2021 Udostępnij Napisano 18 października 2021 https://www.bing.com/search?q=kabel+usb+-+zasilacz&form=ANNNB1&refig=4778365aa5d543dfae054f62b14192f9 ale średnice tych wtyczek są różne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 października 2021 Udostępnij Napisano 18 października 2021 (edytowany) A ładowarki do "fona" to impulsowy czy liniowy jest produkt? Zasilacz w PC to także impulsowiec (duzy). ------------------ https://tomanek.net.pl/tomanek-ulps-mini-budzetowy-zasilacz-do-przetwornikow-dzwieku.html pasuje do 22D Edytowano 18 października 2021 przez Bogusław Kożyczkowski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts