Asia Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 Już w zasadzie postanowiłam, że kupuję. Pozostaje jeszcze listwa zasilająca plus kabel. I to bez szaleństw cenowych. W zasadzie stać mnie na góra Tomanka lub najtańszy Gigawatt (kabel nie tani). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 22 minuty temu, Asia napisał: Pozostaje jeszcze listwa zasilająca plus kabel. https://www.q21.pl/taga-harmony-pf-600.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral https://blackdotaudio.eu/przewod-zasilajacy-kacsa-kc-fp25-up-ofc-6n-3x2-5mm2---0-5m,218,10683.html https://blackdotaudio.eu/viborg-ve501---wtyk-zasilajacy-schucko---czysta-miedz,238,10727.html https://blackdotaudio.eu/viborg-vf501---wtyk-zasilajacy-iec---czysta-miedz,238,10728.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 (edytowany) @tomek4446 fajnie, że podałeś te linki, zwłaszcza te z kablem i wtyczkami, pewnie też z nich korzystam gdy przyjdzie czas na to. 😉 Edytowano 23 października 2021 przez Amarok Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 (edytowany) Dzieki Tomku. Nie żebym marudziła, ale Taga jakoś do mnie nie przemawia. Edytowano 23 października 2021 przez Asia 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Ja mam Taga, tyle że PF100 bez woltomierza. Czy coś pomógł brzmieniowo tego nie wiem, za dużo było zmian. Mam za to większy porządek w kablach (do doskonałości to jeszcze daleko 😀) i wszystkie podłączenia zgodnie z fazą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 3 godziny temu, Asia napisał: Już w zasadzie postanowiłam, że kupuję. Pozostaje jeszcze listwa zasilająca plus kabel. I to bez szaleństw cenowych. W zasadzie stać mnie na góra Tomanka lub najtańszy Gigawatt (kabel nie tani). Ten za 4setki jest pod 22D dedykowany też, zas w sprawie Gigawatt LC-1 bo chyba o ten chodzi .... to ...... tylko z drugiej ręki a i tak bym go nie kupił. Mój dołączony do listwy? nie wiem, gdzie jest, ale wcale zanim nie tęsknie. moim zdaniem jest przewartościowany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 12 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: pod 22D dedykowany też Już kupiłam. 12 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Gigawatt LC-1 Tak, tenże. Cena wysoka. Nie znam się ni w ząb - czy taki do listwy musi mieć inne parametry niż zasilający do wzmacniacza? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 No tak kable rule! 😁 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Kup taki za 5 koła - lepiej "zagra" 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 (edytowany) Możesz się śmiać, ja po prostu nie wiem. Skoro interkonekt analogowy jest inny niż cyfrowy to może zasilający, który zasila wiele urządzeń w listwie powinien mieć inne parametry? Lepiej zapytać bo jeśli chodzi o prąd wolę być ostrożna. I tak się zastanawiam - czy naprawdę każde pytanie o kabel jest automatycznie wyznaniem wiary? Odechciewa się 😏. Edytowano 23 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Nie - po prostu obserwuję jak wir powolutku wciąga cię coraz głębiej. Jak otwieram szufladę ze zbiorowiskiem kabli to wyję ze śmiechu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 A ja myślę, że widzisz, co chcesz widzieć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Nie dopisałem - swoja szufladę otwieram Zrobisz co zechcesz ja już milknę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 Czyli kabel do listwy jest taki sam jak do wzmacniacza? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 4 godziny temu, Asia napisał: Już w zasadzie postanowiłam, że kupuję. Pozostaje jeszcze listwa zasilająca plus kabel. I to bez szaleństw cenowych. W zasadzie stać mnie na góra Tomanka lub najtańszy Gigawatt (kabel nie tani). Polecam Gigawatta, robi robotę... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Wystarczy być grzecznym, miłym i uczynnym aby być bardziej przekonującym. Zasada wdzięczności czy jakoś tak. 🤪 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 Wiecie co, idę stąd dziś. Mam dość. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 15 minut temu, Asia napisał: Czyli kabel do listwy jest taki sam jak do wzmacniacza? Ja u siebie mam zasilający każdy inny... Każdy gra inaczej... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 6 minut temu, Asia napisał: Wiecie co, idę stąd dziś. Mam dość. Ok. Ty Asiu zostań, a ja wyjdę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Już kupiłam. Tak, tenże. Cena wysoka. Nie znam się ni w ząb - czy taki do listwy musi mieć inne parametry niż zasilający do wzmacniacza? Jeśli bardzo chcesz kabel to tu masz fajny: 152,39 zł 25%OFF | 5N OCC pojedynczy kryształ usa i ue AC audiofilski wzmacniacz audio filtr DAC HIFI srebrny kabel zasilający z włókna węglowego rod... https://a.aliexpress.com/_v0bFuq "Czystsza" miedź bo 99,9997 (GigaWatt ma tylko 99,997), audiofilski, włókna węglowe, osobne oploty, 1000zł tańszy i zapleciony w dizajnerski warkoczyk. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 @Asia Jak chcesz audio kabel zasilający to zamów w blackdot audio kabelek na zamówienie. Furutech i wtyczki viborg. 480 zł za 1m i 650 za 2 metry. Wystarczy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Kable są te same. Jak wiesz, mam ich pare i mogę sobie pozwolić na zamiany i sprawdzanie, gdzie komu lepiej. Gdy listwę zasilał Furutech 55N dostałem dociążenie całego dźwięku i to nadmierne, bo jego sygnatura przeniosła się na wszystkie urządzenia co nie było dobre. finalnie. Gdy użyłem AQ Blizzard to słyszałem, jak dusił dynamikę wzmacniacza, dobrze to słychać jak przemiennie przełączałem kabel w gniazdo ścienne a listwa. Dziś listwę zasila AQ Thunder, czyli przebija wartość listwy z nawiązką, ale teraz gdy przełączam wzmacniacz, ściana - listwa ... jest tak samo, bez podkolorowania z Furu. Ale myślę, że nie musisz się tym wszystkim przejmować i wystarczy jakiś firmowy i znany przewód (łatwiej go potem sprzedać) z drugiej ręki i tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 24 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2021 Mnie chodzi przede wszystkim o parametry techniczne, o których nie mam pojęcia. Np. listwa Gigawatt ma takie info: Maksymalne obciążenie: 3 680 W Prąd maksymalny (ciągły): 16 A Pochłaniany udar prądowy: 13 000 A Stąd moje wątpliwości czy każdy kabel będzie dobry, np. tzw. komputerowy. Sądząc z parametrów dedykowanego kabla (którego nie zamierzam kupować) ważne jest to 16 A. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Brzmi bardzo poważnie ale rzeczywistość "nieaudiofilska" powiada że wystarczy kabel 1,5m2 a jak kupisz 2,5mm2 to już z zapasem Policzmy Wzmacniacz do 200W Odtwarzacz CD 15-40w Streamer i inne gadżety kolejne 50W Tv 120w Może uzbierasz 1,5kw ale nie wierzę w to Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 24 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2021 (edytowany) Wzmacniacz (maks 300W hehe) plus drobiazgi: odtwarzacz, streamer, dac, mini DSP, router (w naszym przypadku). Wzmacniacz deklaruje maks. 300W , ale... Tv stoi w innym pomieszczeniu. Kto by pomyślał, że puszczanie muzyki we własnym domu może wymagać uprawnień SEP 😉. Edytowano 24 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts