lysy Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 Polska - Niemcy 1:0 Pierwsza połowa dużo lepsza, a druga to popis Wojciecha Szczęsnego. Wygrana jest, a styl pozostawia wiele do życzenia. Dobra, koniec narzekania, ostatecznie najważniejszy jest wynik! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 18 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2023 Liga Narodów UEFA Holandia - Włochy ( mecz o trzecie miejsce ) dzisiaj godz. 15:00 Chorwacja - Hiszpania ( finał rozgrywek ) dzisiaj godz. 20:45 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 18 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2023 O ile w meczu o trzecie miejsce nie mam swojego faworyta, tak o finale napiszę krótko, VAMOS! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 19 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2023 Troszkę czasu zeszło na oglądaniu meczu finałowego, ale w sumie niezłe widowisko. Hiszpanie zachowali więcej zimnej krwi w rzutach karnych. Chorwacja - Hiszpania 0:0 karne 4:5 Holandia - Włochy 2:3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 Eliminacje do ME dziś godzina 20:45 Mołdawia - Polska Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 Lepszym rozwiązaniem było pójście na spacer. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Tak się kończą mecze, gdy jest się zbyt pewnym siebie ( pierwsza połowa ). Druga połowa: dwa głupie błędy ( przyjęcie piłki, niedokładne podanie ) i trzeci tzw. krycie na radar, zresztą to się często w meczu powtarzało. Grupa niby słaba, a o awans w tej chwili będzie ciężko. Mołdawia - Polska 3:2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 (edytowany) Nasza reprezentacja piłkarzy bardzo często zaskakuję nas swoją tragiczną grą, przykład ostatni mecz 3:2 Teraz tłumaczą że muszą każdy mecz do eliminacji wygrywać dobry żart 😁 Edytowano 21 czerwca 2023 przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2023 Mecz o Superpuchar Europy, dzisiaj godzina 21:00 Manchester City - Sevilla 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2023 Manchester City - Sevilla 1:1 Rzuty karne 5:4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 września 2023 Udostępnij Napisano 7 września 2023 Dziś o godzinie 20:45 kolejny mecz eliminacyjny do mistrzostw Europy 2024 Polska - Wyspy Owcze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 7 września 2023 Udostępnij Napisano 7 września 2023 Zważywszy na to, że ludność Wysp Owczych to nieco ponad 50 tys. ludzi (czyli mniej więcej tyle, co maksymalna liczba kibiców na Narodowym), to dziś nasza drużyna może wygrać. Ale nie musi 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2023 Po pierwszych paru minutach (aż do strzelonego karnego w 72 minucie) miałem mocno ugruntowane wrażenie, że nasi myślą następująco: jeszcze tylko wp... i wakacje. Oby to się jak najszybciej skończyło, bo wrażenie tragiczne. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 września 2023 Udostępnij Napisano 8 września 2023 Zwycięstwo jest, ale niesmak pozostał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 9 września 2023 Udostępnij Napisano 9 września 2023 (edytowany) Styl pozostawia wiele do życzenia, a z drugiej strony ciężko się gra, gdy przeciwnik gra w takim ustawieniu. Polska - Wyspy Owcze 2:0 No nic, jutro mecz wyjazdowy z Albanią. Godzina 20:45 Edytowano 9 września 2023 przez lysy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 10 września 2023 Udostępnij Napisano 10 września 2023 Albania-Polska za chwilę. Szczerze, to po ostatnim występie ( popisie) naszych orłów nawet nie chce na to patrzeć. Ale, że albo jestem nienormalny, albo masochista poświęcę swój cenny czas. Z drugiej strony to ile jeszcze będziemy grali Lewymi, Krychami, Grosikami itp..... 10 lat? W 38 mln. kraju żeby nie było zawodników mogących ich zastąpić? Myślę że Albania wygra i koniec marzeń o euro. I bardzo dobrze, bo z taką grą i reprezentacją to wstyd tam się pokazać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 10 września 2023 Udostępnij Napisano 10 września 2023 Moje przewidywania niestety się sprawdziły. Wstyd i żenada. Dobranoc. Ps. Na miejscu Lewego, Krychy i Grosika jutro ogłosiłbym zakończenie kariery reprezentacyjnej. O ile mają trochę honoru. Czas na młodych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Z selekcjonerem też wypadałoby się pożegnać. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 12 godzin temu, misiekx napisał: I bardzo dobrze, bo z taką grą i reprezentacją to wstyd tam się pokazać. Bolesne, ale niestety myślę podobnie. Nie chcę, żeby ta drużyna reprezentowała Polskę na Euro. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Ufam, że celowo i świadomie nie przegrywają. Zatem taki jest poziom ich grania/zgrania na dzisiaj. I w tym nie ma nic „złego”, koń jaki jest każdy widzi. Problemem jest, są moje oczekiwania, iluzja, pragnienie a może nawet potrzeba bycia dumnym. Ot takie ludzkie i moje że „nasi są lepsi”. No bo chciałbym usłyszeć choć raz czy dwa, w trakcie EK czy WK, że „dobrze i ładnie” grali. Zatem to ja mam problem i podpisuję się pod 24 minuty temu, Rafał S napisał: Nie chcę, żeby ta drużyna reprezentowała Polskę na Euro. Byłem ostatnio kilka razy w Polsce i oglądałem z tatą siatę. Finał ligi narodów nawet pod nosem miałem i szkoda, że za późno za biletami się rozejrzałem. Szkoda, że nikt u mnie w robocie nawet o tym nie wspomniał. Verstappen robi się już nudny, a ja dalej nie mogę z zadartym nosem chodzić po firmie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 (edytowany) 6 godzin temu, AudioTube napisał: Problemem jest, są moje oczekiwania, iluzja, pragnienie a może nawet potrzeba bycia dumnym A jakie mają być moje (nasze) oczekiwania? To nie żadna iluzja i pragnienia że zawodnicy z topowych klubów europejskich ( Barcelona, Arsenal, Juventus, Napoli itp) mają wygrać z murarzami, księgowym, woźnymi ze szkoły itp. którzy trenują po pracy 3 razy w tygodniu w wolnej chwili. (Wyspy Owcze). To nie jest żadna iluzja że mają z nimi wygrać a nie męczyć się i fuksem jakoś dać radę. Wcale nie byłbym dumnym gdyby wygrali z Wyspami Owczymi np. 8:0, uważam że to powinno być normalne. Iluzja, pragnienia i bycie dumnym to może w przypadku gdybym oczekiwał że wygrają MŚ i pokonają Argentynę 5:0. Tutaj w przypadku Mołdawii czy Albanii to człowieku żadna iluzja i pragnienia, to ich obowiązek. Edytowano 11 września 2023 przez misiekx 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 47 minut temu, misiekx napisał: zawodnicy z topowych klubów europejskich ( Barcelona, Arsenal, Juventus, Napoli Kluby topowe, a „nasi” w nich już jakby mniej „topowi”. W futbol gra 11tu, a obecnie i „ławka” a tu koń jaki jest każdy widzi/chyba. W czołowych ligowych „polskich” klubach „naszych” można na palcach ręki policzyć. Rozumiem Twoje rozczarowanie, powinno być 52 minuty temu, misiekx napisał: 8:0, uważam że to powinno być normalne 53 minuty temu, misiekx napisał: Tutaj w przypadku Mołdawii czy Albanii to człowieku żadna iluzja i pragnienia, to ich obowiązek. Jesteśmy w 2023 roku. Poziom futbolu nawet Tam poszedł do przodu, cytując klasyka. 7 godzin temu, AudioTube napisał: Problemem jest, są moje oczekiwania Pozwolę sobie pozostać przy swoim odczuciu. Pozdrawiam i powrotu do zdrowia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 10 minut temu, AudioTube napisał: 10 minut temu, AudioTube napisał: Jesteśmy w 2023 roku. Poziom futbolu nawet Tam poszedł do przodu, cytując klasyka Poziom futbolu się wyrównuje i tam poszedł do przodu, ale nie aż tak. Jeżeli by tak było to mistrzem Europy czy Świata zostałaby Albania albo Wyspy Owcze..... A to raczej nieprędko nastąpi. Dlaczego nasi zawodnicy grają w topowych klubach a jakoś nie widzę tam Albańczyków, Mołdawian czy księgowych z Wysp Owczych. Dlatego że są od nich lepsi i powinni to pokazać również w reprezentacji. To nie żadna iluzja czy wygórowane oczekiwania. Poziom futbolu poszedł do przodu i wyrównuje się ale nie aż tak. Dlaczego to oni (Polacy) grają w tych klubach a nie Albańczycy, Mołdawianie czy piłkarze z Wysp Owczych? Dlatego że są lepsi i powinni to pokazać również w reprezentacji. To nie żadna iluzja czy wygórowane oczekiwania. Jeszcze raz napiszę, patrząc realnie na naszą reprezentację. Iluzją mogłoby być wygranie MŚ i pokonanie Argentyny czy innej Brazylii 5:0 ale nie wygranie np. z Mołdawią. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 13 września 2023 Udostępnij Napisano 13 września 2023 Wygląda na to, że wreszcie Santos pożegna się z kadrą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2023 O ładnych parę miesięcy za późno 🤬 Z ciekawszych żartobliwych pytań/dowcipów na ten temat (po ostatniej porażce z Albańczykami): czy nie ma wolnego jeszcze jednego portugalskiego trenera? To jeszcze by się przydały zmiany w PZPN, bo jak widać były ostatnio drogie wpadki i niedopatrzenia związanych z trenerami. Na wszelki wypadek warto zwrócić uwagę panu Kuleszy, że choć od soboty Flick jest wolny - ale to też nie będzie dobre rozwiązanie 😜 232 dni cierpienia, 3 zwycięstwa i 3 porażki w 5 meczach eliminacyjnych i 1 towarzyskim (co prawda z Niemcami, ale jaka była forma niemieckiej reprezentacji w tym roku to wszyscy wiedzą), Santos szedł na rekord w stylu porażka z najniżej notowanym przeciwnikiem, największy blamaż polskiej kadry, najlepsze wciskanie kitu , najdroższy i jednocześnie najsłabszy trener itp. Pozdrawiam PS. Z niedzielnych publikacji dotyczących Albańczyków - oni byli przygotowani na swoje zwycięstwo i ewentualny remis byłby dla nich porażką. A nasi - szkoda gadać na co byli przygotowani. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts