Nowy75 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 29 minut temu, MMarek napisał: Obawiam się tylko, że smak nie taki jak z ekspresu, ale co się nie robi dla zdrowia. Nie będzie taki jak z ekspresu ,bez dwóch zdań,co nie wyklucza zrobienia dobrego naparu. Cała Szwecja stoi ekspresami przelewowymi/ domy prywatne,lokale/ i piją tam dużo kawy. Na temat samego sprzętu się nie wypowiem,bo nie zgłębiałem tematu,ale dobrana do Twojego gustu kawa,paczka filtrów i będzie smacznie. 2 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) @MMarek Marku, jesli ekspres przelewowy, to spójrz na sprzęt MoccaMaster. Ponadprzeciętna jakość. Nie wiem, jakie masz doświadczenia z tego typu kawą, bo wielu usobom kojarzy się takie pzrzenie z wodnistą lurą nazywaną "americano", ale ja piję w zasadzie tylko taką. Ale u mnie to jest czarne, esencjonalne, pożywne jak rosół mamy i mocne jak diabli, i to jest prawdziwa esencja kawy. To jest rzeczywiście zupełnie inna kawa niż z ciśnieniowego czy kawiarki. MoccaMaster wyciska wszystko co najlepsze. Prawie jak bowersy. A najlepsza kawa jest w Szwecji i Finlandii. Właśnie z ekspresów przelewowych. Edytowano 8 godzin temu przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 21 minut temu, Grzesiek202 napisał: A najlepsza kawa jest 😉 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.