Fafniak Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Bardzo bym chciał posłuchać elac vera 406 (?) Nie wiem czy salon ma czy uśmiechnąć się do top hi-fi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 43 minuty temu, Fafniak napisał: elac vera 406 (?) Elac vela 403 albo 407. Nie widzę, żeby był model z siódemką na końcu. Jeśli o te modele chodzi, to salon audiomagic nie ma ich, z tego co widzę, na stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 To jest moja pamięć do nazw i typów https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/bs403-orzech-polysk.html?gclid=Cj0KCQiAq7COBhC2ARIsANsPATE_WvIOcqqwzc7_stPZW017y99fGVHk0fRvDr--Tp6Ezv-tMybA6y0aAreTEALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Seb napisał: Na czym tym razem będziemy odsłuchiwać muzykę? Standardowo - własne sprzęty mile widziane. Zerknij też na ofertę https://www.audiomagic.pl/ Salon jeśli chodzi o kolumny ma w ofercie m.in. takich producentów jak Amphion, Dynavoice, Focal, Kef, Martin Logan, Audio Physic, Fyne Audio. Myślę, że będzie w czym wybierać. 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Bardzo bym chciał posłuchać elac vera 406 (?) Elaców w AudioMagic brak. 1 godzinę temu, slaw0001 napisał: Ja mogę przywieźć końcówkę Nuprima AMG STA. No i elegancko, myślę, że nie zaszkodzi. A jak nie Nuprime to może NAD, którego nie udało się ostatnio odsłuchać? 4 godziny temu, tomek4446 napisał: mam pytanko , o której możemy rozpocząć zlot ? Tak jak pisał Seba - godzinę będziemy finalnie potwierdzać na dniach _______________________________________________________________________________________________ I uwaga - ponawiam jeszcze prośbę o podsyłanie propozycji w których moglibyśmy się spotkać po zlocie. Fajnie by było gdybyście się wypowiedzieli w tej kwestii. Macie jakieś preferencje, a może sprawdzone lokale w okolicy? To już moment w którym trzeba rezerwować miejscówkę. Edytowano 29 grudnia 2021 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 51 minut temu, seba3002 napisał: Nie widzę, żeby był model z siódemką na końcu. Z szóstką oczywiście 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 5 minut temu, lpomis napisał: Dynavoice Miałem DF-8 , chętnie sobie przypomnę jak grają i ciekaw jestem opinii Szanownego Grona U mnie bas zrywał tapety bez namaczania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 (edytowany) Przejrzałem ofertę sklepu. Oj mają tego sprzętu, mają. Ciekawe tylko , co będzie na stanie w dniu 0. Z kolumn chętnie posłuchał bym jakieś elektrostaty Martin Logan i jedne z Tannoy o kształcie pralki. Z bardziej przyziemnych to Audiosymptom. Do tego Primare Np5 Prisma mk2, Rose i Cocktail Audio okraszone Primare , Tagą. Nuprime Slawa też obowiązkowo. Widzę w sygnaturze, że masz też Nada C658, którego też bardzo chętnie bym pomacał. Edytowano 29 grudnia 2021 przez Seb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 44 minuty temu, Seb napisał: Widzę w sygnaturze, że masz też Nada C658, którego też bardzo chętnie bym pomacał. Nie to, że się migam, ale bez Dirac Live to wielkim dziełem jego DAC nie jest. C658 to przede wszystkim DL obudowany funkcjami. Nie wiem czy będziecie chcieli na niego poświęcać czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Mamy 2 typy knajp. Pierwsza miejscówka, zaproponowana przez @MarcKrawczyk Hard Rock Cafe - https://www.hardrockcafe.com/location/warsaw/ Bliziutko salonu, kilka minut piechotą, ceny dość wygórowane. Druga miejscówka, zaproponowana przez Olę @Redakcja AUDIO U Szwejka - https://uszwejka.pl/ Ponad 2km od salonu audio (dłuższy spacer lub trzeba podjechać, przeparkować), bardziej urozmaicone żarełko, przystępniejsze ceny. I tu przydałaby się ankietka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 6 minut temu, lpomis napisał: Druga miejscówka, zaproponowana przez Olę @Redakcja AUDIO U Szwejka - https://uszwejka.pl/ Ponad 2km od salonu audio (dłuższy spacer lub trzeba podjechać, przeparkować), bardziej urozmaicone żarełko, przystępniejsze ceny. i tu trzeba sie liczyć z kolejką do wejścia - chyba że jest rezerwacja ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 1 minutę temu, Fafniak napisał: i tu trzeba sie liczyć z kolejką do wejścia - chyba że jest rezerwacja ? Pisaliśmy o tym wyżej - chcemy zrobić rezerwację na 15-20 osób. Stąd działamy odpowiednio wcześnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 ok - przepraszam nie doczytałem to jest to niezłe miejsce z całkiem pokaźną iloscią miejsca - przynajmniej kiedyś Na świętkorzyskiej jest knajpa chyba PRL - blizej i też dobre miejsce http://setkapolska.pl/ zjeść też można i to całkiem smacznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Pytałem córki , proponowała http://www.mala-gruzja.pl/ ponoć można dobrze zjeść i " niedrogo" jak na centrum , cokolwiek to znaczy. Sprawdziłem , że jest to 15 min. spacerkiem od Salonu. Miejsca trzeba rezerwować z 2 tygodniowym wyprzedzeniem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Gruzja i Szwejk jak dla mnie fajne typy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 9 minut temu, stach_s napisał: Gruzja i Szwejk jak dla mnie fajne typy... No to teraz tylko trzeba ustalić kolejnośc 😁🤘 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Pytałem córki , proponowała http://www.mala-gruzja.pl/ ponoć można dobrze zjeść i " niedrogo" jak na centrum , cokolwiek to znaczy. Sprawdziłem , że jest to 15 min. spacerkiem od Salonu. Miejsca trzeba rezerwować z 2 tygodniowym wyprzedzeniem. rozumiem że córka tam była ? Bo w polecenia geslerowej... dystans.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Przed chwilą, Fafniak napisał: rozumiem że córka tam była ? Bo w polecenia geslerowej... dystans.. Tak była i zachwalała mi żarcie , o Gesler nic nie wiem , nie lubię baby a w każdym razie jej medialnego wizerunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 no to fajnie. A podpytaj jej czy tam jest trochę miejsca na taką grupę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Setkę znam z mijania jej, ale wygląda przyjemnie W Małej Gruzji byłam trzy razy, w Gruzji dwa, podrobienie ichniejszego jedzenia jest niemożliwe 😎 😋 Jest w knajpce chyba dość ciasno. Mają dwie salki, z których jedna jest wąska, przejściowa, druga większa, trzeba by zadzwonić i zapytać, czy ją całą oddzadzą. Gruzińskie jedzenie dobre pod %%%% sycące, wybór spory, każdy coś sobie znajdzie. Od Złotej blisko, metrem jak do Szwejka podjeżdżać nie trzeba, więc chyba bym to miejsce na razie obstawiała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 30 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 (edytowany) Ok, zrobiłem rekonesans. Podzwoniłem po knajpach. 1. Mała Gruzja - niestety jest problem z grupą 15-20 osób. Siedzielibyśmy mocno rozstrzeleni po salkach, nie zmieścimy się wszyscy przy jednym stole, w jednym pomieszczeniu. No i jeszcze jeden minus - zamykają o 22:00. 2. Hard Rock Cafe - nie ma problemu, będziemy mieli wydzieloną część lokalu dla siebie. Czynne do północy. 3. U Szwejka - też wszystko jak trzeba, restauracja ma specjalne menu dla grup. Czynne do północy. Zostaje więc opcja numer 2 i 3. Żarcie amerykańskie (0,5km od salonu) czy klimaty biesiadne (2km) z kuchnią czeską. Decydujcie Edytowano 30 grudnia 2021 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 http://setkapolska.pl/ zjeść też można i to całkiem smacznie nie dzwoniłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 30 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 @Fafniak - ahh, tak, Setka. Dzwoniłem. Jest bez problemu opcja rezerwacji, siedzimy przy jednym stole w wydzielonej sekcji. Czynne do 4:00 nad ranem. 2km od salonu audio. Czyli mamy jednak 3 typy. Hard Rock Cafe, U Szwejka, Setka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Ja to powiem tak: żeby było smacznie, tanio, dużo, i w miarę blisko oraz miejsce dla wszystkich przy jednym stole. I piwo w szerokim wyborze. Nie znam warszawskich knajp, więc w 100% zdaję się na propozycje osób znających miejscowe lokale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 8 godzin temu, lpomis napisał: Decydujcie hmmm, Szwejk podoba mi się nazwa choć, Hard rock cafe takie bardziej audiofilskie, w sumie to i setkę bym wypił, no i bądź tu pan mądry 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Do szwejka jest chyba najdalej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts