Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć.

Wraz z kolegą @seba3002 postanowiliśmy założyć temat dotyczący forumowego spotkania / zlotu. Od razu zaznaczam, że kwestia jest bardzo, ale to bardzo otwarta - nie ma ustalonej ani konkretnej daty, ani miejsca, ani liczby osób które mogłyby się zjawić. Chcielibyśmy to z Wami najpierw przedyskutować. Temu właśnie ma służyć ten wątek.

Celem zlotu byłaby oczywiście chęć zdobycia nowych audio doświadczeń. A wszystko to w miłej atmosferze :)

Wyobrażam sobie to w ten sposób, że robimy zrzutkę i wynajmujemy pokój / apartament / małą salkę konferencyjną na cały dzień (prawdopodobnie byłby to piątek, sobota lub niedziela). Każdy z uczestników przynosi obowiązkowo jakąś swoje ulubione zabawki - może to być wzmacniacz, kolumny, odtwarzacz sieciowy, przewody, no cokolwiek. Byleby nie przyjść z pustymi rękami. Podłączamy, siadamy, słuchamy, porównujemy, dzielimy się doświadczeniami. To tak bardzo w skrócie :)

Największy problem widzę w wynajmie odpowiedniego do tego miejsca, co jest zależne od ilości potencjalnych uczestników. Może ktoś z Was zna jakąś odpowiednią lokację i mógłby coś zaproponować? Przeglądam właśnie kilka ofert w Warszawie i mam już kilka typów. Przykładowo salka 4,5m na 11m z wykładziną na podłodze i jej wynajem na cały dzień to koszt około 800-900zł.

No właśnie - jeśli chodzi o miasto to myślę, że jednak Warszawa będzie tutaj najbardziej odpowiednia. Termin? Bardziej bliżej niż dalej. Może nawet październik?

Piszcie, proponujcie, komentujcie. Miłe też deklaracje obecności wraz z listą sprzętu który możecie ze sobą zabrać.

Z propozycjami możecie się także kierować bezpośrednio do Sebastiana @seba3002. On jest mózgiem operacji. Ja tu tylko jako parobek zakładam temat :D

Napisano (edytowany)

Ja proponuję tutaj też zapytać panią Olę@Redakcja AUDIO@RoRo i @MariuszZ co sądzą o takim pomyślę. Osobiście rozmawiałem już z @tomek4446, @Kraft, @Dedal75, @stach_s, @Asia. Do kilku innych osób pisałem wiadomości. Rzucajcie swoje propozycje dat, i jak to miałoby wyglądać to spotkanie.

Pozdrawiam, Sebastian 

Edytowano przez seba3002
Napisano

Mam dwa pomysły (może kiepskie - rzucam na zasadzie burzy mózgów). Pierwszy. Może dałoby się namówić do współpracy jakiś sklep audio z dobrze zaaranżowaną salką. Zapłacić im za wynajem  i nadgodziny pracownika. Drugi. Mogę się zapytać w domu kultury, czy nie wynajęliby pomieszczeń. Byłoby kilka salek zamiast jednej i do tego też z aranżacją akustyczną. Tylko wtedy w Gnieźnie.

Napisano

14 minut temu, Kraft napisał:

Może dałoby się namówić do współpracy jakiś sklep audio z dobrze zaaranżowaną salką. Zapłacić im za wynajem  i nadgodziny pracownika.

To jest opcja marzenie wg mnie. Gdyby coś takiego wypaliło to byłaby bajka.

Napisano
23 minuty temu, Asia napisał:

Łódź to dobre miejsce.

Dobre bo w centrum i w miarę tanie w stosunku np. do Warszawy. No i najlepiej skomunikowane. @tomek4446 a Ty nie znasz jakiś małych pensjonatów/hoteli bo to i przenocować gdzieś chyba trzeba będzie. Bo rozumiem, że temat "nie sama muzyką człowiek żyje..." też będzie omawiany 😁

Napisano
7 minut temu, slaw0001 napisał:

Dobre bo w centrum i w miarę tanie w stosunku np. do Warszawy. No i najlepiej skomunikowane.

Kurde , ja napisałem Łódź ? Cholera miałem na myśli Szczecin ! :) 

No dobra , tak się składa , że moja koleżanka z pracy prowadziła dwa hotele to z pewnością będzie mogła pomóc.

5 minut temu, Amarok napisał:

Łódź, tylko 5 godz jazdy

A skąd Ty będziesz jechał ? Z Australii ? :) 

Spoko , ja ostatnio grzałem do Kołobrzegu 5,5 h.

Napisano

Łódź jest jak najbardziej ok. I wydaję się być uczciwie - każdy będzie miał równe szanse na dotarcie. 16 lub 23 października jak dla mnie jest w porządku. Nie ma co z tym zwlekać nie wiadomo jak długo.

Napisano
48 minut temu, slaw0001 napisał:

Bo rozumiem, że temat "nie sama muzyką człowiek żyje..." też będzie omawiany 😁

O to, to 👍 Z tym, że pociągiem trochę trudniej będzie zabrać sprzęt, a w drodze powrotnej może się nawet poobijać 😜